Rezumat:
Din ce în ce mai multe persoane caută locațiile de filmare ale serialelor și filmelor preferate pentru vacanțele ideale și nu este deloc surprinzător faptul că multe luni de miere sunt inspirate de aceste locuri; filmele bune au capacitatea de a ne transporta într-un alt univers, în care am vrea să putem zăbovi măcar pentru câteva zile.
Cuplurile proaspăt căsătorite care planifică o excursie romantică la New York pot găsi inspirație pentru itinerariul lor în multe filme și seriale TV, dar Breakfast at Tiffany’s de Blake Edwards din 1961 se laudă cu unele dintre cele mai romantice scene din istoria cinematografiei. Dacă vreți să mergeți pe urmele lui Holly Golightly (Audrey Hepburn) și Paul Varjack (George Peppard) pentru a vă face luna de miere mai incitantă, primul obiectiv pe care trebuie să-l atingeți este să închiriați o cameră de hotel în Manhattan. Puteți vizita apoi magazinul emblematic al Tiffany & Co. de la intersecția dintre Fifth Avenue și 57th Street, să vă plimbați prin Parcul Central, să mergeți la Biblioteca Publică din New York sau chiar să faceți cumpărături în magazinele de designer. În caz contrar, puteți să vă întocmiți o listă cu lucrurile pe care nu le-ați făcut niciodată ca tineri însurăței.
Roman Holiday al lui William Wyler din 1953, cu Audrey Hepburn și Gregory Peck, este filmul perfect de vizionat dacă plănuiți o lună de miere în Italia. Chiar dacă v-ați hotărât să stați într-unul dintre celelalte orașe impresionante ale Italiei, care ar fi cu siguranță destinații grozave pentru luna de miere, merită să vă opriți în acest oraș istoric fermecător pentru câteva zile pentru a avea propria voastră „vacanță romană”.
Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain din 2001 este un alt film romantic cu o mulțime de locații fabuloase care vă vor ajuta să experimentați magia Parisului – orașul iubirii. Cea mai captivantă scenă din film este cea filmată de Jean-Pierre Jeunet în vârful dealului Montmartre, așa că nu ratați șansa de a vizita locul în care Amélie a avut o întâlnire misterioasă cu Nino. Începeți-vă aventura mergând la stația de metrou Abesses și apoi vizitați Cafe des Deux Moulains de pe Lepic 15, unde puteți savura o crème brûlée delicioasă. Apoi plimbați-vă prin piața plină de viață de pe rue Lamarck și mergeți la magazinul alimentar „Au Marche de la butte” care apare în film. De acolo urcați pe Montmartre până la catedrala Sacre Coeur și găsiți parcul de distracții de la intersecția cu Saint Michel.
A Room With A View vă va inspira cu siguranță să vă petreceți luna de miere în Florența, Italia, dar veți simți și o aromă de Anglia edwardiană, Londra și Kent. Vă puteți găsi propria cameră cu vedere superbă în Hotelul degli Orafi, pe care regizorul James Ivory l-a ales pentru filmarea scenelor hotelului în 1985. A fost renovată recent și locația este pur și simplu perfectă pentru luna de miere, deoarece clădirea este localizată alături de galeria Uffizi și de toate celelalte atracții principale, inclusiv Duomo, Piazza della Signoria și Ponte Vecchio se află literalmente după colț. Puteți face un picnic pe dealurile din Fiesole, unde Lucy și Emerson s-au sărutat pentru prima dată, puteți să vă plimbați prin grădinile Boboli și să urmăriți apusul de pe podul Ponte Vecchio.
Lost In Translation al Sofiei Coppola vă va oferi idei uimitoare despre cum să petreceți timpul în Tokyo, Japonia. Majoritatea scenelor au fost filmate în cartierul Shinjuku, unde veți găsi Tokyo Park Hyatt, unde s-au întâlnit Bob Harris (Bill Murray) și Charlotte (Scarlett Johansson). Acest hotel situat într-un zgârie-nori gigantic oferă vederi uimitoare către marea metropolă și se mândrește cu o piscină interioară, precum și cu barul plin de farmec în stil newyorkez, cu ferestre din sticlă. Veți găsi liniște în templul Jugan-ji situat în apropiere de gara Nakano-Sakaue și templul zen Nazenji din Kyoto, vă veți distra puțin la Karaoke-Kan sau la clubul Air și veți mânca un sushi fabulos la restaurantul Icihikan sau vă veți găti propria masă la Shabu-Zen, în hotelul Shibuya Creston, la fel cum au făcut Bob și Charlotte în film.