Fără categorie

Cele 6 reguli de aur in alegerea textelor pentru invitatiile de nunta!

Spread the love

Cele 6 reguli de aur in alegerea textelor pentru invitatiile de nunta!Cand incepi sa faci lista cu lucruri pe care trebuie sa le urmaresti in organizarea unei nunti de vis, iti dai seama ca orice poticnire sau neatentie la detalii poate duce la ruinarea evenimentului vostru. Ca orice eveniment de mare amploare, nunta trebuie organizata pe etape si niciuna dintre acestea nu trebuie sarita, astfel incat nunta, ca ansamblu, sa arate exact ca cea pe care ti-ai imaginat-o intotdeauna.

Atentia trebuie sa fie orientata, in primul rand, catre alegerea invitatiilor de nunta. Si nu neaparat cat spre felul in care vor arata invitatiile pentru cei care vor participa la evenimentul vostru, cat spre textul acestora. De aceea, atunci cand dati comanda de invitatii, luati in considerare si urmatoarele reguli de scriere si exprimare, atunci cand vine vorba despre cuvintele care vor alcatui textul invitatiei.

Simplu, original, la subiect, clar si concis

Ca orice reguli de scriere, atunci cand vine vorba despre trimiterea mesajului catre o audienta mare si neomogena, si in cazul textelor pentru invitatii sunt de evitat ambiguitatile si exprimarile pompoase.

➡ 1. Regula numarul 1 este sa iti exprimi ideile cat mai natural si la subiect si sa eviti sintagmele mult prea greoaie. Trebuie sa te gandesti ca respectivul text va fi citit atat de prietenii vostri, apropiati ca varsta, cat si de bunicii si persoanele de varsta mai inaintata. Asadar, incearca sa gasesti niste cuvinte care sa fie intelese de toata lumea, in aceeasi maniera.

➡ 2. Scrie tu textul invitatiei de nunta! Cum ar fi sa creezi un text chiar tu, care sa fie original si care sa transmita exact bucuria voastra? Fie ca optati pentru un mod mai amuzant de a scrie, fie pentru unul formal, oricare din ele vor avea acelasi farmec fiindca sunt scrise de voi! Cei apropiati sigur vor aprecia sarguinta voastra.

➡ 3. Textul pentru invitatiile de nunta nu trebuie sa fie complicat! Nu lungi frazele, nu incerca sa exprimi mai multe idei intr-o propozitie. Cu cat te ambalezi mai tare si incerci sa fii mai pompos, cu atat vei strica tot farmecul invitatiei.

➡ 4. Respecta ordinea si protocolul numelor si prenumelor. Ca regula, este specificat ca la inceputul textului, acolo unde sunt trecuti mirii, se noteaza prima si prima data prenumele miresei si apoi cel al mirelui.

➡ 5. Nu uita sa treci absolut toate informatiile! Fiecare detaliu este important pentru viitorul participant la nunta voastra, de aceea asigura-te ca notezi corect data, locul, ora la care are loc ceremonia din biserica si cea de la primarie, dar si locatia salii de bal. In cazul in care receptia se adreseaza doar adultilor sau invitatii trebuie sa respecte un anumit dress-code, nu uita sa specifici toate aceste detalii, pentru ca cei care vor fi prezenti la nunta voastra sa nu aiba surprize neplacute atunci cand ajung la evenimentul vostru.

➡ 6. Si nu in ultimul rand, atunci cand vine vorba despre textul invitatiilor pentru nunta, incearca sa eviti informatiile si expresiile jenante, cum ar fi ideile despre cum se ofera cadourile, cat costa meniul etc. Ca exprimare generala, o invitatie de nunta ideala trebuie sa para ca ii cheama pe cei dragi fara a avea vreo asteptare, de tipul cadourilor pompoase sau sumelor mari de bani.

Vrei sa fii sigur ca invitatiile pe care le oferi vor arata foarte bine, dar si vor putea fi personalizate cu un text exact asa cum ti-l doresti? Atunci intra in magazinul online ManDiva si alege invitatiile care iti plac cel mai mult, apoi personalizeaza-le exact asa cum iti doresti. Cu ManDiva, orice eveniment devine o reusita!

0 gânduri despre „Cele 6 reguli de aur in alegerea textelor pentru invitatiile de nunta!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.