Fără categorie

Cei patru Fantastici – Un film unde fizica cuantica e absoluta si…atat!

Spread the love

cei 4 fantastici

Cei 4 Fantastici 2015 este un remake al filmului din 2005. Diferentele sunt majore, de la actori, scenariu pana la poveste si actiune. Daca in 2005 aveam urmatoarea distributie – Ioan Gruffudd în rolul lui Reed Richards / Mr. Fantastic, Jessica Alba în rolul lui Sue Storm / Invisible Woman, Chris Evans în rolul lui Johnny Storm / Human Torch, Michael Chiklis în rolul lui Ben Grimm / The Thing, Julian McMahon în rolul lui Dr. Victor von Doom / Doctor Doom, iar filmul purta semnatura lui Tim Story, in 2015 lucrurile sunt total diferite si vom vedea impreuna de ce.

➡ Ce lipseste la Fantastic 4 2015

Am ales sa incep cu minusurile pentru ca imi stateau pe limba, in gat, in buricele degetelor…

– UMORUL – Fantastic 4 2015 NU are umor sau e atat de subtil, inexistent, subatomic, nanomicronic, minuscul ca nu-l simti. Am zambit asa, uscat,  maxim de 4 ori si de doua ori cred ca eram pe punctul sa zambesc dar am avut o retinere. Totusi, exista o explicatie si o sa o aflam mai tarziu…

– Sex-appeal -ul – Nu-i pot reprosa nimic lui Kate Mara, chiar daca are un loc usor sters si inexistent pe alocuri, dar NU se compara cu Jessica Alba. Practic, din punctul meu de vedere, atunci cand alegi sa faci un remake la un film precum „Fantastic 4” si stii ca publicul s-a dus la filmele precedente pentru Jessica Alba mi s-ar fi parut firesc ca in ecranizarea din 2015 sa fie o actrita cu o feminitate accentuata, cu senzualitate, cu ceva ori Kate Mara e mai mult androgina decat femeie si nu apare in nicio ipostaza care sa-i scoata sarmul sau senzualitatea la lumina.

11817016_935980819792582_7240400267044107865_n

➡ De ce sa alegi Fantastic 4 2015

Am fost olimpic la Fizica in liceu, mi-a placut fizica si inca sunt fascinat de emisiunile de pe Discovery cu Morgan Freeman – Through-the-Wormhole. Am deschis acest subiect ca sa intelegeti urmatoarele randuri. Fantastic 4 este un film despre fizica cuantica, despre teoria corzilor, discontinuitatea spatiu timp, structura atomica si moleculara si variatia ei in bucla spatio-temporala, discontinuitatea energiei si lucrurile nu se opresc aici. Filmul NU incepe cu 4 eroi care au puteri si care se joaca de-a semizeii. Avem un scenariu bine pus la punct cu o poveste logica chiar daca vorbim de un SF.

Intr-adevar, femeia invizibila e mai mult barbat din punct de vedere fizic, din punctul meu de vedere, dar e logic sa fie asa pentru ca ofera si mai multa credibilitate scenariului. O femeie experta in fizica cuantica si nucleara e mai atenta la doctoratele pe care le are de executat decat la silicoane sau alte elemente.

fantastic 4

In alta ordine de idei avem o poveste cu radacini in legendele mayase potrivit carora Planeta Pamant mai mare o planeta geamana a carei orbita e pe verticala la milioane de ani lumina si care apare la mii de ani intr-un camp cuantic si atunci suntem vizitati de extraterestrii. Evident ca teoria este fantasmagorica dar e ideea de baza a filmului. O planeta plina de energie si unde se petrec lucruri la nivel atomic si molecular.

Cum ajung eroii nostri acolo veti descoperi singuri in cinema. Efectele speciale sunt dementiale si daca aveti rabdare pana la final nu o sa fiti dezamagiti.

Filmul este distribuit de ODEON FILM si va rula in cinematografe din 7 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.