Fără categorie

Cei 8 odiosi – Un TARANTINO autentic plin de sange la puterea a-VIII-a

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Mie imi place TARANTINO pentru ca nu odios si scarbos in sensul fara sens, ci el e sangeros cu stil, cu patima, cu sens. Filmele lui TARANTINO au o violenta salbatica dar au sens, au stil, fie ca vorbim de Inglourious BASTERDS, Pulp Fiction sau Kill Bill. Sangele apa nu se face si actiunea n-are nevoie de explozii ca sa fie intensa.

In filmul N0. 8 – TARANTINO mizeaza pe o pleiada de actori, pe o vreme de iad, pe un loc si un context. Filmul, 80% din el se petrece intr-o camera. Dialog peste dialog dar totul e transpus genial in stilul sau pentru ca nu avem replici de tip cliseu – Ce faci? Bine. Hai sa te omor. Nu! TARANTINO se joaca cu aliteratiile, cu ideile, cu vorbele si cuvintele.

Dar sa patrundem putin prin recenzia plina de sange ca porcul proaspat casapit in curtea bunicilor 🙂

Filmul se petrece iarna pe un viscol de gen COD ROSU (nimic nu e intamplator cand vorbim de TARANTINO), mai ales ca destinatia finala a personajelor noastre este localitatea – RED ROCK (STANCA ROSIE).

Povestea e împărțită în 6 capitole ca la teatru. The Hateful Eight prezintă povestea a opt personaje si toti ticalosi intr-o forma sau alta. John Ruth „Călăul” (Kurt Russel) este un vânător de recompense care vrea sa-si duca „victima” Daisy Domergue (Jennifer Jason Leight) în orașul Red Rock, pentru a primi din partea serifului nici mai mult, nici mai putin de 10.000$.

În drumul său prin viscol si zapada cat casa, Ruth dă peste Maiorul Marquis Warren (Samuel Jackson) și peste viitorul șerif la orașului Red Rock, Chris Mannix (Walton Goggins).  Dincolo de dialogurile geniale din caruta si de situatiile interesante care apar in timpul dialogului nu stii cum trece timpul pentru ca simti tensiunea cum se aseaza in straturi precum zapada.

Dar daca introducerea e cum e, totul se schimba cum ajung la Galanteria lui Minnie. Aici întâlnesc un personaj care se da drept Oswaldo Mobray  si care se anunta a fi calau (Cine si ce e de fapt aflati mai incolo – Tim Roth) și tovarășii lui de drum (cowboy-ul Joe Gage (Madsen) şi generalul Confederaţiei Sanford Smithers- Bruce Dern).

Cum spuneam mai la inceput, unii se dau calai, cowboy cinstiti dar pe parcursul filmului adevarul imbibat in sange va iesi la iveala precum uleiul deasupra apei si totul se umple de sange ca atunci cand tai beregata unui vitel ca sa-l transformi in friptura.

Ce m-a dezamagit e faptul ca TARANTINO s-a ramolit un pic pentru ca lasa personajele sa planeze prea mult intr-o zona de ceata cand adevarul e deja strigator la cer. Eu mi-am dat seama ca ceva nu e in ordine, si personajele isi dau seama ca ceva nu e in ordine dar lasa totul pe jocul timpului si nu investigheaza mai intens. Pana la urma asta e deliciul filmului pentru unii.

FILMUL a intrat in cinema din 15 ianuarie si este distribuit de CineForum. Despre film a scris si Emil Calinescu pe cinemil.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *