Ce trebuie să știți înainte de a începe proiectul de renovare a locuinței
Atelier de Idei

Ce trebuie să știți înainte de a începe proiectul de renovare a locuinței?

Spread the love

Cei mai mulți dintre noi ne dorim locuințe moderne, proaspete, care să respecte tendințele și care să îi impresioneze pe oaspeții noștri. La rândul lor, emisiunile de la televizor și toată media online ne invadează cu imagini ale locuințelor superbe, cu colțuri de grădini viu colorate, cu camere de zi elegante și bucătării grozave. Așa se face că la început de an ne propunem ca imediat cum temperaturile cresc să începem proiectul de renovare și să obținem în sfârșit acea locuință la care visăm. Totuși, în ciuda a ceea ce vedem la televizor, pe internet și în reviste, o renovare a casei nu reprezintă un proces tocmai ușor, rapid și accesibil. Potrivit profesioniștilor, în realitate renovarea poate fi destul de anevoioasă și stresantă.

Iată ce trebuie să știți înainte de a începe proiectul de renovare a propriei locuințe:

Renovarea necesită timp și echipamente de specialitate

Emisiunile de la televizor fac ca totul să pară foarte simplu. Un proiect major de renovare este efectuat în doar câteva zile, în timp ce proprietarii casei sunt plecați. Însă ceea ce nu vedem la televizor și nici pe internet sau în reviste sunt sutele de oameni care lucrează la acele renovări 24/7 pentru ca totul să fie gata în cel mai scurt timp. În realitate, o renovare durează mult mai mult, necesită timp, energie, bani, dar și echipamente de specialitate. Uneori, echipa cu care lucrați poate dispune de toate echipamentele necesare, uneori puteți închiria unele echipamente, însă adesea poate fi necesar să achiziționați o varietate de echipamente. Fie că urmează să demarați un proiect minor de renovare sau puneți la cale o remodelare majoră, puteți opta pentru scule și unelte de la ingco, magazinul care vă oferă toate echipamentele care asigură succesul unei renovări. De asemenea, nu subestimați faptul că renovarea este adesea un proces haotic, care provoacă multă dezordine, pe care nu o poate împiedica nici cel mai priceput inginer. Această dezordine vă poate afecta viața de zi cu zi, așa că este bine să vă pregătiți pentru ceea ce urmează și să vă înarmați cu calm și cu răbdare.

Renovarea poate fi un proces costisitor

Din nou, emisiunile de la televizor și tot ceea ce vedem în media, reușesc să ne convingă că un proces de renovare poate fi rapid, dar și foarte ieftin. Unele îmbunătățiri ale locuinței sunt, într-adevăr, mai accesibile. De exemplu, puteți investi în rafturi mai ieftine și în cutii sau coșuri pentru o mai bună organizare. Totuși, o renovare mai amplă este mai dificil de estimat în bani. Materialele și echipamentele de care veți avea nevoie reprezintă doar o parte din cost, însă nu uitați că adesea forța de muncă este deosebit de costisitoare. Tocmai din acest motiv, foarte multe persoane preferă să își însușească cunoștințele necesare sau măcar să se ocupe de acele proiecte pe care știu că le pot duce la bun sfârșit pe cont propriu, evitând astfel să plătească o altă persoană. O renovare de amploare costă de obicei de două ori mai mult decât ați putea estima. La televizor, costul forței de muncă nu este întotdeauna luat în considerare, așa că atunci când proprietarilor de case li se oferă un preț care include și forța de muncă, ei simt că sunt păcăliți. În realitate, costul unei renovări trebuie să includă de la bun început materialele și echipamentele necesare, dar și costul forței de muncă. Tot în ceea ce privește costul unei renovări, este recomandat să nu optați niciodată pentru cea mai accesibilă ofertă pe care o primiți. Dacă trei ingineri în construcții au o experiență similară și o echipă cu muncitori calificați, ofertele lor ar trebui să fie aproape aceleași. Totuși, dacă un inginer vă propune o ofertă cu mult mai accesibilă, nu ar trebui să vă grăbiți să o acceptați. Pe termen lung, este posibil să plătiți mult mai mult pentru a remedia greșelile care au loc, ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă ați fi acceptat o ofertă mai realistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.