laptop-second-hand
IT&C

Ce trebuie sa stii cand vrei sa cumperi un laptop folosit

Spread the love

In ultimele cateva decenii, cumpararea unui laptop folosit a generat o stigma. Este adesea perpetuat faptul ca laptopurile folosite nu au nici o durabilitate, nici o fiabilitate si nici o garantie ca vor rezista sub presiune – astfel, ele ar trebui evitate cu orice pret. Cu toate acestea, stigmatizarea care exista este adesea nejustificata. Da, au existat momente cand oamenii au cumparat laptopuri folosite care au cedat in mai putin de un an. Cu toate acestea, invatarea catorva pasi simpli de precautie, va poate ajuta sa aflati cum sa cumparati laptopuri folosite care nu se vor strica imediat.

Achizitionati laptopuri reconditionate in loc de folosite – daca este posibil. Un laptop reconditionat este unul care a fost intretinut si reparat, adesea readus la o calitate nou-nouta. Un laptop folosit este unul care nu a fost refacut deloc. Deoarece laptopurile renovate au fost examinate si intretinute, acestea sunt adesea mai fiabile decat laptopurile folosite si, prin urmare, mai putin predispuse la cedare imediata. Cu toate acestea, laptop-urile reconditionate pot fi un pic mai scumpe si mai putin disponibile decat laptop-urile utilizate.

Exista 2 tipuri de laptopuri reconditionate: reconditionarea la producator si reconditionarea la utilizator. Atunci cand un laptop este refacut de producator, laptopul a fost mentinut suficient incat a trecut standardele de calitate ale producatorului. Laptopurile reconditionate, cu toate acestea, nu au nici o garantie de calitate; acestea au fost pur si simplu intretinute de utilizator. In majoritatea cazurilor, laptopurile renovate de producator sunt alegerea cea mai buna.

Achizitionati de la un dealer cu reputatie. Indiferent daca achizitionati laptopul utilizat sau reconditionat, veti dori sa cumparati dintr-o sursa recomandata si serioasa. Atunci cand achizitionati online de pe site-uri ca bmbcomputers.ro, acestea au o istorie de a furniza bunuri de calitate si au review-uri bune de la alti clienti. Cand achizitionati offline, este ideal sa mergeti cu cineva care are cunostinte despre calculatoare, deoarece va cunoaste calitatea dispozitivului mai bine.

Inspectati laptopul inainte de a-l cumpara. Ignorati daunele cosmetice cat de mult puteti. Pot avea un aspect neplacut, insa acest lucru nu este un indicator de performanta.

Examinati ecranul laptopului – in timp ce laptopul este pornit – pentru a va asigura ca ecranul nu este deteriorat. Asigurati-va ca are culori luminoase si stabile. Daca anumite zone ale ecranului sunt spalate sau decolorate, luati in considerare achizitionarea unui alt laptop. Ecranele LCD pot fi costisitoare pentru reparatii sau inlocuiri.

Testati porturile de intrare – conexiunile USB, mufele pentru casti si microfon, intrarile cablului de alimentare etc. – si asigurati-va ca functioneaza corect. Testati tastatura si touchpad-ul pentru a raspunde corect. Un laptop cu porturi de intrare sau dispozitive de intrare care nu raspund, nu merita a fi cumparat.

Daca achizitionati online, poate fi dificil sau imposibil sa verificati aceste lucruri. In cazul in care vanzatorul a postat fotografii ale laptopului folosit, examinati-le pe cat de mult puteti. De asemenea, este recomandat sa trimiteti vanzatorului intrebari specifice referitoare la laptop, cum ar fi starea porturilor de intrare, tastatura, touchpad etc. Solicitati vanzatorului sa verifice daca fiecare caracteristica functioneaza.

Verificati durata de viata a bateriei laptopului utilizat. Durata mica a bateriei este de asteptat cand se achizitioneaza un laptop folosit. Cu toate acestea, cunoasterea starii bateriei la cumparare va poate ajuta sa decideti cat de repede doriti sa o inlocuiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *