diagnozapro
Tineri

Ce sunt instrumentele de diagnoza auto tip clona?

Spread the love

La ora actuala inca exista multe nelamuriri  cu privire la instrumentele de diagnoza “clona” si multi incepatori in acest domeniu doresc sa stie cat mai multe lucruri despre acestea atunci cand isi aleg un tester de diagnoza auto performant si ce accesorii trebuie sa aiba. In acest articol vom acoperi ceea ce inseamna un  tester de diagnoza auto de tip clona si cateva sugestii pentru incepatori.

Sa examinam ce este un instrument de testare auto tip clona si sa vedem daca intr-adevar exista diferenta intre o clona si un original. Uneori, acest lucru este atat de usor de decis alte ori este extrem de vag. Sa folosim cateva detalii ale instrumentelor de testare.

In timpul uneia dintre nenumeroasele restrucaturari ale companiilor General Motors, unii dintre inginerii care se ocupau de partea electrica pentru tot ceea ce inseamna GM si-au deschis propriile lor unitati de testare si de proiectare. Una dintre aceste companii noi a fost in fruntea proiectarii instrumentelor de testare pentru a fi folosit ca un laptop si a reprezentat un produs de top multi ani. Intrucat aceasta companie a conceput si proiectat un nou instrument de testare activat cu ajutorul unui laptop, acestea ar trebui sa poarte denumirea originalului si ar inseamna ca toate celelalte instrumente de pe piata care au aparut dupa acestea sunt clone. Aceasta companie a devenit furnizorul initial al Auto Enginuity si a consultat si furnizat codul de cip catre multe ale firme inclusiv ELM Electronics.

Instrumentele actuale de testare de la Auto Enginuity trebuie, prin urmare, sa fie considerate clone ale instrumentului initial si ACI care imita Auto Enginuity sunt, de asemenea, clone. Acum sa afla sunt instrumentele ACI clone ale Auto Enginuity sau ale originalului existent inainte acestora? Ce ziceti de instrument precum VAG,  ELM Scan, OBD Link sau toate celelalte instrument de scanare? Toate acestea ar trebui sa fie considerate clone?

Pana de curand pe piata de profil se comercializa un instrument de scanare numit ELM. Produsul a fost un instrument decent, dar a avut mai multe probleme de proiectare.

Aceasta negativitate a devenit una dintre strategiile principale de marketing. Pe forumurile acestora, au aparut multe informatii inclusiv un dezvoltator de soft-uri pentru instrumentele de testare  care preciza ca, codul de pe cipurile lor nu era exact pentru un “cip ELM autentic”, Observand acest lucru si luand in considerare comercializarea negativa a acestor “cipuri autentice ELM” s-a creat ingrijorarea ca au fost comise fraude. Inainte ca cineva sa puna problema “aceasta a fost compania care a comis fraude”, suntem de parere ca aceasta idee ar trebui lasata pentru a fi clarificata celor in masura sa raspunda.

Prin intermediul unor cercetari efectuate pe compania de electronice ELM, pentru a intelege ce este cu adevat un “cip autentic” am obtinuit cateva informatii importante. Acestia precizeaza in mod clar pe site-ul lor ca achizitionarea cipurilor se realizeaza de la cei de la MicroElectronics, deci ceea ce adauga ELM Electronic este ceea ce a reprezentat si problema de baza, codul cipului. O specificatie mai exact pentru ceea ce inseamna autentic ar trebui sa fie cam asa un ELM autentic este un cip programat.  Trebuie inteles faptul ca diferenta dintre cipul acestora si multe alte cipuri o reprezinta codul. Acum ramane sa ne intrebam , cat de mult din codul pentru ELM si alte testere de diagnoza auto este cu adevarat codul original furnizat de fostii ingineri de la General Motors?

Dupa cum puteti vedea nu este o intrebare la care se poate raspunde foarte simplu si cel mai in masura sa raspunda intrebarii care este o clona a instrumentului de scanare este chiar consumatorul. Deci ar trebui sa va preocupe daca un instrument de scanare este unul tip clona sau nu.  Intrebarile mai importante sunt:

  • Acest instrument de scanare poate face treaba la fel de bine comparativ cu instrumentul cu care este asemanator?
  • Este acest instrument de scanare construit avand un proces de fabricatie la fel de bun sau superior?
  • Ceea ce imi ofera acest instrument de scanare este similar cu ceea ce ofera cel asemanator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.