Atelier de Idei

Ce se întâmplă cu instalatia de aer conditionat când aerul este destul de rece?

Spread the love

Aerul conditionat menține acest proces tot timpul. Absoarbe constant aer mai mult, care curge constant peste conductele răcitorului de lichid. Răcitorul curge constant prin compresor și condensator, care mențin fluidul rece. Acest proces răcește treptat aerul din interiorul casei dvs., până când ajunge la temperatura la care termostatul este setat.


Când aerul devine puțin mai rece, aparatul de aer conditionat inverter Fujitsu  se oprește și ventilatorul se oprește deasemenea. Asta pentru că dacă ar fi continuat, aerul ar fi fost prea rece. Deci, unitatea de curent alternativ este proiectată să se oprească de îndată ce simte că a făcut deja aerul la fel de rece cum doriți să fie.

Când termostatul observă că aerul a început să se încălzească, pornește din nou. Acest lucru se întâmplă treptat, deoarece corpurile voastre produc în mod firesc căldură. De asemenea, vă încălzește casa dacă deschideți o ușă sau o fereastră și lăsați mai mult aer cald.

Dar unde se duce căldura?

Dacă nu știați deja, căldura trebuie să iasă afară. După cum am spus mai devreme, aerul condiționat nu face doar aerul din casa mai rece. Trebuie să absoarbă căldura și să o trimită în altă parte. De aceea, o parte a unității de aer condiționat este înăuntru și o parte din ea trebuie să fie afară. Altfel, dacă totul ar fi fost înăuntru, ar fi aruncat aer rece în camera și aer cald la unitatea exterioara!

Dacă puteți ajunge la el – nu încercați acest lucru dacă unitatea de curent alternativ se află în afara apartamentului dvs. – puneți mâna chiar deasupra ventilatorului din partea exterioară a unității de curent alternativ. Ar trebui să fie foarte cald.

Motivul pentru care aerul trebuie să meargă afară este din cauza legilor obositoare ale fizicii. Conductoarele de răcire pe care le-am menționat mai devreme? Și compresorul și condensatorul care absorb toată căldura? Ei bine, când răciți acel lichid în jos, încă nu scăpați de căldură. Fluidul se răcește prin căldura care este expediată în exterior. În acest fel, energia termică din interiorul casei dvs. se transferă din exterior: nici o energie nu este „distrusă”, ci doar trimisă undeva unde nu vă va face să transpirați sis a simtiti caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.