Fără categorie

Ce sanse are Romania la Euro 2016

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Ca tot am scris recent despre fotbal, suporteri si Echipa Nationala, ating din nou subiectul si de data aceasta strict legat de marele eveniment sportiv care urmeaza in aceasta vara, Euro 2016. De fapt, este primul mare eveniment sportiv al verii, caci exista si un al doilea: Jocurile Olimpice de vara de la Rio.

vella6

Campionatul European de Fotbal este gazduit de Franta, o tara zdruncinata recent de atentate teroriste chiar in inima tarii, in Paris, acolo unde se vor juca multe meciuri la Euro 2016. Romania s-a calificat si joaca la turneul final, ba chiar a nimerit in grupa cu tara gazda. Partea frumoasa este ca Romania va fi in prim-plan macar conjunctural, caci este programat sa joace meciul de deschidere.

Franta – Romania va fi partida numarul 1, pe data de 10 iunie 2016. Este de asteptat sa fie o audienta record, la noi in tara si in mai toate tarile unde exista pasiune pentru fotbal (adica probabil cam peste tot, cu exceptia unor state precum SUA, unde soccerul nu este tocmai un sport popular). Recordul nu va fi insa la TV, ci pe internet, caci cu siguranta online-ul va atinge cote istorice, daca tinem cont de evolutia acestuia din ultimii ani (si inclusiv de evolutia dispozitivelor mobile – smartphone si tableta).

Ce sanse are Romania sa faca „ceva” la Euro 2016? Daca ne uitam pe cotele de la case de pariuri online, s-ar spune ca Echipa Nationala nu este deloc o favorita, din contra. Una dintre casele de pariuri online de top la nivel european, Unibet, prezenta si pe piata romaneasca, permite deja pariuri pentru meciurile din Franta, dar si pentru castigatoarea turneului (ba chiar si pentru echipele care intra in semi-finale).

Romania are cota 201,00, printre cele mai mari. In schimb, favorite sunt – ca de obicei – Germania (cota 4), Franta (cota 4,25) si Spania (cota 6,5). Stau bine si Belgia (cota 11) si Anglia (cota 12). Daca cineva pariaza pe prezenta Romaniei in semi-finale (deci in top 4), va putea castiga de 31 de ori suma pariata.

In meciurile din grupe, Romania are tot misiune imposibila, se pare. Cel putin in meciul cu Franta, cand tara gazda este favorita din toate puncte de vedere. Cum ar fi sa le stricam buna dispozitie? 🙂 Romania are cota 8,5 pentru victorie, in timp ce Franta doar 1,40. In caz de egalitate – cota 4,60. Nici in meciul cu Elvetia nu stam prea bine – cota 4,25 pentru noi, 1,90 pentru Elvetia si 3,50 pentru scor egal.

Doar cu Albania stam ok – cota 4,60 la victoria noastra, 3,30 pentru egalitate si 4,25 daca suntem infranti. Statistica ne arata ca agentiile de pariuri nu au dreptate mereu, deci sa nu ne pierdem speranta 🙂 Pentru cei cu mai putina experienta, pe internet se gasesc usor ponturi pariuri fotbal, foarte utile.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *