Fără categorie

Ce bijuterii sunt in trend in acest an de sarbatori

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Atunci cand cumperi o bijuterie ai de ales aur galben, aur alb, platina sau paladiu insa care este diferenta intre aceste metale pretioase.

11866300_1774991186061385_9088371944103916166_n

Platina este de culoare alba ceea ce ii da un avantaj fata de aurul alb. Datorita faptului ca aurul este galben, pentru a obtine culoarea alba sau mai exact gri deschis acesta se placheaza cu rodiu. Astfel, isi pierde din valoare, in timp ce platina se gaseste alba in stare pura. Mai mult, platina este cu aproximativ 40% mai grea ca aurul si de 30 de ori mai rara, de aceea si pretul este mult mai mare.

Cu o puritate de 95% platina depaseste net aurul ce are o puritate de maxim 75% si este mai grea datorita densitatii. Si chiar daca se zgarie spre deosebire de celelalte metale pretioase la platina este doar o deplasare a metalului volumul acesteia ramanand intact datorita densitatii foarte ridicate. Odata placate cu rodiu aurul alb devine identice cu platina. Dar in timp rodiu va disparea din cauza uzurii lasand metalul cu o culoare usor galbuie. In plus, platina este hipoalergica si foarte indicata pielii sensibile datorita faptului ca este in proportie de 95% pura.

Un alt metal pretios mai putin cunoscut decat cele enumerate pana acum este paladiu, care precum platina este aproape pur el purtand denumirea Paladiu 950. Marca de buna calitate a fost introdusa recent incapand cu 22 Iulie 2009 iar acum aceasta este o marca legal recunoscuta si inregistrata. Paladiul face parte din grupul metalelor platinice si este un metal nobil iar pe plan international este recunoscut ca fiind un metal pretios. De un colorit alb ca si platina acesta este mai usor datorita densitatii scazute. Ca si greutate este similar argintului dar spre deosebire de acesta nu isi pierde luciul.

Alegerea materialului pentru bijuteria pe care vrei sa o cumperi este foarte importanta. Sper ca acest mic ghid va va ajuta si veti face alegerea perfecta pentru voi. Va recomand pagina de Facebook Royal Diamante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.