Atelier de Idei, Divertisment, Idei cu emotii, Tineri

Catalina Roată: ,,Eu cred că oamenii caută emoțiile în filme, chiar dacă nu recunosc mereu asta”

Spread the love
Când spui Cătălina Roată te gândești la un jurnalist, la un specialist marketing, la un profesionist în zona de PR & social media. Poate că o știți de la DIGI sau de la Cronica Cârcotașilor, dar de curând pe Cătălina o puteți vedea precum un spiriduș pe holurile de la CineMax din Veranda Mall.

De la televiziune de divertisment la știri din sport, de la sport la filme. Care e povestea din spatele acestui parcurs profesional?

În spatele acestui parcurs profesional se află o persoană care a făcut neîncetat ceea ce i-a plăcut. Pot să susțin sus și tare că sunt o norocoasă din acest punct de vedere. Am oferit toată energia mea fiecărui loc în care am performat. Am urcat treaptă cu treaptă, mi-am ascultat dorința de a face ceea ce îmi place și ambiția de a evolua, atât ca om, cât și ca profesionist. 

➡ Am observat ca ești destul de prezentă în tot ce înseamnă proiectele CineMax. Pasiunea pentru filme a venit o dată cu noua poziție profesională sau o aveai demult?

Este în natura job-ului meu, de marketing specialist, să fiu prezentă și implicată total în toate proiectele de la Cinemax. Am alături de mine un grup fantastic, oameni dedicați și muncitori, alături de care, zilnic, am oportunitatea de a oferi clienților noștri o experiență cinematografică la maximum.
Acesta este țelul nostru. Iar pasiunea mea pentru filme a existat dinainte să lucrez propriu-zis într-un cinematograf, însă, odată ajunsă aici, privesc cu alți ochi producțiile cinematografice și am conștientizat cât de dinamic și plin de satisfacții este acest domeniu.

➡ Iți mai aduci aminte primul film pe care l-ai văzut în cinema? Erai la București sau în alt oras?

Îmi amintesc acum de cinematograful dărăpănat din orașul meu natal, Roșiori de Vede (Teleorman), închis de ani buni, încă de când eram copil. Mama mea îmi povestea că mergea acolo împreună cu colegii de liceu, iar amintirile ei îi dădeau, parcă, din nou viață. Nu mai rețin primul film văzut la cinema. Ce pot să spun este că am pășit pentru prima dată într-o sală de cinema, cu părinții, la București, când eram în clasele primare.

➡ Pentru ca profilul tău de facebook are o puternică vibrație în zona de comunicare și social media, te-ai gândit să îți faci un podcast sau un canal de Youtube?

Da, am luat în calcul această idee, în urmă cu aproximativ 2 ani. Mă gândeam că poveștile pe care le aflam de la personalitățile din lumea sportului ar putea fi relevante și apreciate de un anumit public. Încă sunt de părere că televiziunile sunt axate pe cu totul alte aspecte, iar oamenii nu au posibilitatea de a face cunoștință cu experiențele neștiute, trăite de aceste figuri emblematice. Dar momentan am agenda încărcată. 

➡ Ce înseamnă pentru tine un film de succes? Te uiți la premiile obținute la diferite festivaluri, la review-uri sau te orientezi dupa alte criterii – regizori, actori, etc?

Sunt de părere că oamenii nu vor să vadă perfecțiune, ci caută emoție, judecă sau pun etichete în funcție de puterea dată de aceasta. Așadar, emoția este un criteriu care mă face să spun că se aplică și în cazul cinematografiei, atunci când afirmăm că un film este „de succes.” Iar aici nu vorbesc doar despre filmul în sine, ci și despre ceea ce se creează în jurul lui (promovare, cifre, distribuție, etc).

➡ Cine ar fi azi Cătălina daca n-ar fi inventat frații Lumiere cinematograful?

Cătălina prinde rădăcini oriunde 🙂 Dacă o lași în mijlocul deșertului, te trezești cu ea în mijlocul orașului, într-un timp record. Sunt sigură că orice ar fi azi, dacă frații Lumiere nu ar fi inventat cinematograful, ar spune că iubește ceea ce face și se dedică 100%.

➡ Care consideri că a fost de până acum cea mai mare provocare de când ai ales lumea filmelor din CineMax?

Cea mai mare provocare este să lucrezi cu oameni, fiindcă trebuie să găsești calea de a-i mulțumi. Iar ca să îi mulțumești, trebuie să știi ce nevoi au. Ca să descoperi ce nevoi au, trebuie să fii dispus să asculți, să analizezi. Când vorbim despre mii de persoane, care ne calcă lunar pragul, lucrurile devin și mai complicate. Nu vrem să îi dezamăgim, vrem ca la fiecare vizită a lor să beneficieze de o experiență cinematografică unică, iar acest lucru reprezintă cea mai mare provocare. Pentru toate celelalte, suntem pregătiți!

➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 actori de la Hollywood, care ar fi ei și cum argumentezi alegerea făcută?

Alegerile au la bază emoția despre care îți vorbeam ceva mai sus și aportul adus cinematografiei, prin interpretările lor.
Ca nume ar fi: Al Pacino, Robert De Niro, Kevin Spacey.

➡ La final, ultima întrebare. De ce să vină oamenii la CineMax. Care sunt atuurile pe care le găsesc aici?

Le transmit tuturor să aleagă Cinemax, pentru că aici vor găsi o echipă frumoasă, orientată către nevoile lor, gata să le transforme mersul la cinema într-o experiență cinematografică unică. În plus, avem și un restaurant propriu, denumit Spotlight, unde se pot răsfăța cu preparate și băuturi delicioase. Implementăm periodic oferte și concursuri atractive. Fiți curent cu toate acestea, urmărindu-ne pe rețelele noastre de socializare și pe site-ul: www.cine-max.ro. Vă așteptăm la nivelul 2 din Veranda Mall! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.