Fără categorie

CATALIN PALAVESCU – Un nume in zona filmelor de scurtmetraj. VEZI FILM!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Povestea lui Cătălin se conturează acum 10 ani cand a inceput sa „compună” muzica pe computer (primul program Dance Ejay 2, urmate de gama Magix, Frutty Loops si altele).  In timpul liceului, chiar se gandise sa imbratiseze o cariera de producator muzical (de tip Moga sau Laurentiu Duta) si sa compuna sute de piese, in special instrumentale r&b, hip hop dar si pop-dance sau techno. In schimb destinul a avut alt rol pentru el -Televiziunea si productia video.  Genul de persoana visatoare si idealista, Catalin se ghideaza dupa ideea ca daca vrei cu adevarat ceva, actionand in acel sens vei ajunge in cele din urma sa obtii, fiind doar o chestiune de timp. Asa a procedat si el si a decis sa se specializeze in imagine, montaj dar mai ales regie de film. In prezent este operator imagine la Realitatea Tv si Manager general PacPac StudioS, iar viitorul lui Catalin suna si se vede bine…

Reporter: Am aflat că esti unul dintre absolventii Scolii de Televiziune Tudor Vornicu. Cum a fost atmosfera acolo?

Catalin: Nu m-am inscris la aceasta scoala cu ganduri prea mari. Am ales sectia tehnic pentru a-mi consolida cunostintele pe care deja le aveam (de imagine si editare video) si acest lucru s-a si intamplat, asta si datorita unor traineri deosebiti, in frunte cu directorul de imagine: Ovidiu Gyarmath, care fara indoiala reprezinta un model pentru mine pe plan profesional. Experienta in cadrul Scolii de Televiziune a fost una per total placuta, am cunoscut foarte multe persoane pasionate si dornice de a face o cariera in domeniu, cu unele am devenit foarte bun prieten. Chiar daca are si minusuri, ca oricare alta scoala de acest gen, reprezinta o usa spre lumea televiziunilor si nu numai, doar ca trebuie sa demonstrezi ca meriti acest lucru prin implicarea activa atat in timpul cursurilor cat si in afara lor.

Reporter:  Ce proiecte personale dezvolti in prezent?

Catalin: Unul din obiectivele mele profesionale, pe termen scurt, a fost bifat: intrarea intr-o televiziune importanta. Cel de-al doilea este in curs de realizare: PacPac StudioS, ce va deveni in scurt timp o casa de productie video in toata regula. Am adunat langa mine o echipa fantastica, cu totii facand parte din seria a 6-a a absolventilor Scolii de Televiziune „Tudor Vornicu”: Sebastian Contor, Ciprian Maxim, Anda Negrus si Adriana Isaila. Am regasit in ei acel spirit de invingator si pasiunea reala pentru domeniul in care vor sa faca o cariera (regie, imagine, montaj, jurnalism, fotografie). Am produs o serie de scurt metraje, reportaje, filme de prezentare, am filmat evenimente si suntem in pregatire cu o emisiune online (prezentata de Anda Negrus). De asemenea, pentru anul 2012 ne propunem sa intram in cat mai multe festivaluri de scurtmetraje si sa continuam seria reportajelor pe care le facem prin tara, a emisiunilor online si ca numele PacPac StudioS sa prinda cat mai mult contur in aceasta harta aglomerata a studiourilor video din Romania.

Reporter: Ce te-a atras la imagine video?

Catalin: Fiind o fire creativa, imi doresc tot timpul sa realizez lucruri care sa ramana. Sunt fascinat de lumea artei (indiferent de ramura) din simplul motiv ca artistii, cu flerul lor deosebit si imaginatie realizeaza lucruri cu adevarat interesante, inspirate din mediul inconjurator, ce bucura simturile si starnesc emotii oamenilor de pretutindeni. Asta se intampla si cu imaginile video (dar si foto), cu care, daca se doreste, se pot capta niste elemente ce se regasesc in viata reala si care incadrate intr-un anumit context (completate si de elemente audio, dar nu obligatoriu) pot transmite anumite mesaje (vesele sau triste) starnind curiozitate, placere, uimire sau admiratie in functie de dorinta celui care alege imaginile. Este fabuloasa aceasta putere a unei imagini care dupa cum prea bine stim, poate face cat o mie de cuvinte.

Restul interviului pe onlinestudent.ro!

FILM 2011 – Dar eu, ce fac aici!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *