abonament telefon
IT&C

Cat de simplu este sa te portezi dintr-o retea in alta?

Spread the love

Daca la inceputul telefoniei mobile schimbarea retelei mobile aducea cu sine si schimbarea numarului de telefon, astazi exista posibilitatea portabilitatii. Practic, cei care sunt atrasi de un abonament pentru telefon de la concurenta furnizorului la care sunt deja abonati nu au altceva de facut decat sa isi transfere numarul in reteaua dorita.

Cum se face portarea, insa?

Conform specialistilor de la telefony.dk, portarea numarului se face foarte simplu, pintr-o cerere de portare. Se poate porta aproape orice numar de telefon mobil, indiferent ca este fix sau mobil, insa nu se poate porta un numar de fix catre un abonament mobil sau invers. Practic, cei care doresc pot sa isi porteze numerele fixe de la un abonament fix la altul si numerele mobile de la abonamente mobile la altele.

Pasii sunt simpli:

 • Se completeaza cererea e portare. Aceasta poate sa fie descarcata online sau poate sa fie ceruta de la furnizorul catre care urmeaza sa se faca portarea.
 • Se achita toate datoriile restante catre fostul furnizor.
 • Se asteapta portarea. Majoritatea furnizorilor de telefonie mobila (mobilabonnement) ofera posibilitatea unui numar de telefon provizoriu timp de cateva zile, cat dureaza portarea, insa se poate opta si petru a nu avea acest numar provizoriu, cu riscul de a nu avea telefon pentru cateva zile.

Ce trebuie sa fie cunoscut despre portare?

 • Portarea poate sa atraga cu sine taxe, intrucat costurile transferului nu sunt tocmai mici. Totusi, multi operatori ofera portarea gratuit pentru a atrage cat mai multi clienti.
 • Telefoanele blocate in reteaua operatorului de la care se pleaca s-ar putea sa nu mai functioneze dupa portare. Toti operatorii comercializeaza telefoane mobile blocate in reteaua lor. La portare, s-ar putea ca acele aparate sa nu mai functioneze asa cum trebuie.
 • Portarea poate sa fie facuta si pentru numerele aflate pe cartelele pre platite.

De ce este tentanta portarea?

Sunt multe motive, majoritatea celor care trec de la o retea la alta aducand urmatoarele argumente:

 • Noua retea are o acoperire mai mare, deci o flexibilitate mai mare;
 • Operatorul catre care se face portarea ofera un abonament pe telefon cu date nelimitate (mobilabonnement med musik) sau cu muzica nelimitata;
 • Clientii care se porteaza se bucura de foarte multe ori de avantaje uriase din cauza operatorilor la care ajung, toti dorind sa atraga clienti din tabara inamica.
 • Piata este extrem de tentanta. Ocazional apar tot felul de oferte interesante pe care furnizorii le fac publice. Fiind o piata libera, nu exista nicio restrictie in portare iar oamenii dau frau liber nevoii de a raspunde pozitiv in fata unor oferte excelente.
 • In reteaua catre care se face portarea se exista mai multi prieteni si persoane cunoscute.

Portarea nu se face greu, asadar. Inainte de o astfel de actiune este bine sa se compare cu atentie ofertele celor doua retele si chiar sa se contacteze reteaua la care clientul este deja abonat, pentru a se exprima intentia de parasire a retelei. De cele mai multe ori, operatorii vor incerca sa evite sa piarda clienti si vor face oferte foarte interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *