Atelier de Idei, Creatii, Social, Tineri

Carmina Amza: Astrologia e o stiinta. Daca o respecti si o tratezi ca pe o stiinta

Spread the love

Carmina Amza are 35 ani. Este absolventă a sectiei Relații Internaționale si Studii Europene în cadrul Universității București, și are un masterat in Geopolitică și Relații Internaționale.
Este pasionată de astrologie și sisteme de autocunoaștere încă din copilărie. Oficial, a urmat studiile Scolii Fidelia de Astrologie în 2013, în același an a obținut o diploma și de la Robin Armstrong School of Astrology (Canada).

A simțit ca a atins un prag în studiul astrologiei. In 2016 s-a îndreptat către astrologia cu principii vedice, pe care a început să o studieze cu Ernst Wilhelm. Tot cu acesta a început să studieze un sistem ce îmbină cărțile de joc și astrologia, denumit Cards of Truth. Ernst Wilhelm mă recomandă pe site-urile lui ca astrolog și card reader.

Carmina Amza si rezultatele unei munci laborioase

La începutul anului 2018 Carmina a publicat un studiu al hărților natale a 375 de muzicieni, și a arătat cum se aplică tehnici specifice din Jaimini Sutras de predicție a carierei, iar rezultatul a fost de 80% acuratețe. Puteți vedea câteva pagini aici

‘Luna aceasta a publicat împreună cu un coleg astrolog, Levi Cosijn, un volum în forma digitală, intitulat Astrology Explained- Ancient Principles for the Modern Mind. Recomand aceasta carte atât ca o introducere sistematică în astrologie cât și un ghid de auto-cunoaștere. Un link pentru versiunea in limba engleza In același timp lucrez la o serie de 12 cărți despre cele 12 semne zodiacale în limba română, ce vor fi publicate în serii de câte 3 în lunile următoare. Lucrez și la un pachet de cărți de joc – am ilustrațiile, însă încă nu le-am tipărit.”

Pe Carmina o gasiti aici pe Facebook. De un an Carmina publica videoclipuri pe diverse teme astrologice pe canalul sau în limba engleza La sugestia mai multor clienți (Bogdan este cel ce m-a convins să iau în sfârșit această decizie), am început un canal YouTube de astrologie în limba română

Experienta mea…

Inainte de a trece la interviu, simt sa povestesc putin experienta pe care am avut-o cu Carmina. Procedeul e simplu. Descarci aplicatia Zoom, stabilesti o ora de comun acord si Carmina te apeleaza. Si incepe efectiv citirea live, tu vezi exact modul in care ea acceseaza panel-urile si comenzile pe care le face. Pot sa va spun ca toate intrebarile pe care i le-am adresat si tot ce mi-a povestit fara sa ii dau insight-uri a avut acuratete de 99%. Practic ea citea anumite aspecte, iar eu i le confirmam ulterior. Recomand aceasta experienta, mai ales daca sunteti in cautare de raspunsuri, daca aveti nevoie de un drive in viata voastra, de un trigger. Din motive personale nu voi intra prea mult in detaliu legat de experienta mea, dar pot sa va spun atat. Pe 13 Noiembrie, Carmina va fi prezenta la un workshop Interactiv in cadrul The Atelier. Revin cu detalii.

Intermezzo Carmina Amza

Salut Carmina. Ce presupune mai exact activitatea ta? Vorbim de astrologie, tarot?

Eu practic astrologia, sunt familiarizată atât cu cea vestica, cât și cu cea vedică. Mai practic și cititul în cărți, atât manual, și cu ajutorul unui soft denumit Cards of Truth. Cărțile pe care le folosesc sunt cărți de joc normale, însă multa lume nu știe ca aceste cărți sunt de fapt precursoarele Tarotului. Recent, am început să studiez un sistem ce include și I-Ching, îmi place și este util să integrez toate aceste cunoștințe în sesiunile de consiliere pe care le ofer.

Cum reușești să transmiți faptul că ceea ce faci tu presupune o conectare la alt gen de energii, la alte mindseturi?

Abordarea mea este una rațională, sistematică. Pornesc de la niște tehnici vechi de mii de ani, testate de nenumărate ori. Astrologia este foarte mult matematica si statistica. Desigur, cu cât practici mai mult, cu atât îți exersezi intuiția să identifici și să clarifici exact problemele care îl preocupă pe client în prezent.

Când și de ce ai decis să faci asta?

Am citit prima carte de astrologie pe la 10 ani și m-a fascinat instantaneu. Bineînțeles, și înainte știam despre ‘zodiac’ și aveam notat într-un carnețel ce zodii sunt colegii de clasă. Însă de la hobby la profesie am trecut acum câțiva ani, pentru că pur și simplu îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să le explic ce și de ce se întâmplă în viețile lor.

Am înțeles că urmează să ai o prezentare într-un eveniment. Poți să detaliezi ce presupune un workshop în sfera ta de activitate?

Da, este vorba de 13 noiembrie, în The Atelier, un spatiu de coworking inedit si unicat din Capitala. Pentru că timpul va fi limitat, nu va fi un workshop pur, ci voi face o serie de mini-citiri pentru cei prezenți, în mod interactiv, și care va demonstra cât de practică și precisă este astrologia. Workshopuri în limba engleză predau de cam 6 luni – prezint elemente de teorie și apoi practicăm pe hărți natale diverse subiecte: astrologie financiară, capacitatea pentru relații, compatibilitate, mutare în străinătate, etc. In limba romană am ținut un workshop despre elemente de anatomie și nutriție în astrologia vedică – am fost invitată luna trecută să îl prezint în cadrul IarmarEco la Chișinău.

Ai mentori, scriitori pe care îi urmărești și care te inspiră în activitatea ta?

Cand studiam astrologia vestică, autorii mei preferați erau George Llewelyn, Stephen Arroyo și Steven Forrest.  Acum prefer vechile textele sanscrite Jaimini Sutras și Brihat Parashara Hora Shastra, iar profesorul în viață de la care am învățat cel mai mult este Ernst Wilhelm.

Un mesaj pentru cititori

Dacă studiați vreodată un workshop sau Astrologia vedică înseamnă mai mult decât zodie, este un teritoriu vast pentru explorarea căruia nu îți ajunge o singura viata. Este important să știm că astrologia nu înseamnă doar prezicerea viitorului, ci și cunoașterea patternurilor de comportament și un mod de a iți explora potențialul individual. Insă recomand să nu lăsați vreodată ca astrologia în general sau o anumită predicție să devină un motiv de limitare: am asta în semnul ăsta deci sunt așa. Dimpotrivă, cu cât ne cunoaștem mai bine, cu atât ne putem depăși slăbiciunile și deveni mai maturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *