Fără categorie

Carmen Ivanov, o VOCE despre voci…Descopera secretul la Mediatraining.ro!

Spread the love

773763_324207044345488_316140894_o

Carmen Ivanov este trainer acreditat de Autoritatea Națională pentru Certificări (CNFPA), Ministerul Muncii și Ministerul Educației şi a predat în cadrul mai multor programe cu finanțare europeană menite să contribuie la perfecționarea tehnicii lecturii la microfon a jurnalistilor romani, precum și la Centrul pentru Jurnalism Independent. Peste 1000 de studenți și jurnaliști din România, cât și din Republica Moldova au trecut “prin mâna” lui Carmen Ivanov. În prezent este trainer la Școala de Televiziune unde predă un curs de inițiere în dicția profesionala.

Carmen Ivanov a fost editor prezentator de știri la Radio Contact, Radio București, din cadrul Radio Difuziunii Române, și Radio Mix FM București, dar și realizatorul mai multor emisiuni de divertisment la Radio Contact Resita, Mix FM și City FM București.

 Pentru cei care vor sa afle mai multe despre Carmen Ivanov, o pot face aici . Iar daca v-ati intors inapoi in paginile acestui site, sa invatam impreuna de la cea care este cunoscuta ca ,,VOCEA,,….

BOGDAN DARADAN:De la microfonul din radio la pupitrul de trainer. Cand si de ce ai facut aceasta trecere?

Carmen: Nu e o trecere, e un pas firesc pentru cineva care poate să le arate și altora cum se face. Radioul rămâne o prioritate pentru mine, de aceea nu ezit să îți mărturisesc că în curând mă vei auzi din nou pe un post de radio de elită din România. Cursurile pe care le susțin nu vin decât să mă completeze ca persoană.

BOGDAN DARADAN: Stiu ca esti unul dintre promotorii cursului de voice over din cadrul mediatraining.ro. Care e povestea acestui curs?

Carmen: Pe piața din România sunt foarte multe voci bune. Însă dacă le vei asculta cu atenție vei sesiza că cele mai multe sunt voci neantrenate. Oameni care fac radio sau voice over după ureche și lucrul ăsta se aude foarte ușor dacă lucrezi cu voci ceva vreme. În condițiile în care nu exista niciun curs de specializare pentru voice over în țară mi-am spus că e momentul să organizez un astfel de seminar, pentru cei care doresc să se perfecționeze în acest sens. Foarte mulți optează pentru partea de voice over pentru că munca e relativ ușoară, iar banii sunt foarte buni atunci când job-ul tau de zi cu zi este să faci reclame.

BOGDAN DARADAN: Care e publicul pe care il cauti?

774646_324206791012180_681922905_o

Carmen: Tinerii jurnașiști care consideră că au o voce care poate fi lucrată, cei care deja sunt pe radio sau în TV însă nu au avut parte de un training în acest domeniu sau pur și simplu orice persoană care e interesată de zona de reclamă sau voice-over de știri sau emisiuni TV.

BOGDAN DARADAN:Care e secretul tau. De unde vocea asta, atat de buna?

 Carmen: Pe lângă exercițiile de dicție pe care le-am făcut pentru perfecționarea pronunției și a intonației mai am un secret… cred că am avut noroc. Cei cu care am făcut înegistrările pentru sintetizatorul vocal Ivona – singurul pe limba română, au declarat după casting că au găsit vocea perfectă. Cred că așa m-am născut, cu voce perfectă.

BOGDAN DARADAN:Oricine poate avea o voce de radio. Care sunt secretele ca o persoana sa devina ,,O VOCE”?

Carmen: Exercițiile de voce, intonaţie, pronunție, respirație sunt esențiale pentru un om de radio. Vocea poate fi dintre cele mai bune, dacă nu e lucrată e… degeaba. Și asta necesită ore și ore de muncă. Însă satisfacțiile sunt pe măsură. Stii cum se spune,  Be a voice, not an echo!:)

740097_324204994345693_1703642166_o

 

0 gânduri despre „Carmen Ivanov, o VOCE despre voci…Descopera secretul la Mediatraining.ro!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.