Fără categorie

Carmen Ivanov – Epopeea media a unei gameritze fanatice!

Spread the love

Nu demult, prin paginile in blugi ale blogului presainblugi ne-am intalnit cu Denise Rifai si cu Alexandra Necula. Pentru ca recent a aparut si site-ul fanaticgamer.ro era timpul sa facem cunostinta cu Omul care uneste linkurile de aici – Carmen Ivanov.

Cine e Carmen? Cel mai bine ar fi sa o lasam pe ea sa se prezinte...”Imi plac jocurile video, predau dictie, iubesc radioul (cam 10.000 de ore de LIVE), am facut vreo cinci ani de TV, iar pe online am scris pentru trei dintre cele mai mari site-uri din .ro si .com.  Desi am terminat Facultatea de Drept si un master in Stiinte Penale, mi-am inceput cariera la Radio Contact Resita (prin sud-vestul tarii), unde am pornit si prima emisiune de jocuri video la… radio din Romania. Si pentru ca de la Bucuresti se da ora exacta, am pornit în 2001 spre Capitala, mai precis la Radio Bucuresti din cadrul SRR. Mi-am continuat periplul radiofonic prin (defunctul) Mix FM, Radio Romania Cultural, ca mai apoi sa ma opresc la radioul meu de suflet, City FM, unde sunt in prezent redactor-sef”, ne povesteste Carmen.

In paralel Carmen a gasit o portita in timpul ei deloc liber si preda circa patru ore pe zi, dictie la Scoala de Televiziune, acreditata de CNFPA.

Patru ani si jumatate a fost alaturi de echipa de stiri a Realitatea- Catavencu la TV (si inca vreo jumatate de an a stat si prin N24), dar a lucrat si in divizia de online a trustului lui Vantu si anume REALITATEA.NET.

Softpedia.com a fost un alt loc de pe net (cel mai mare site din Romania) pe unde a mai scris despre jocuri, dar si Hit.ro unde eram senior editor games.

Si ca Epopeea sa fie completa, Carmen este vocea singurului sintetizator vocal in limba romana, are un animal portocaliu si un blog unde se lasa rasfata de stirile care-i plac….

Reporter: Cand si de ce ai „sarit” din media la „catedra”?

Carmen I.: Trecerea a durat destul de multi ani, pentru ca eu la randul meu am fost in papucii de studenta (catva ani in sir) la orele de dictie predate de doamna Ileana Cârstea Simion. Apoi unul dintre fostii mei directori de la radio mi-a sugererat ca ar trebui sa impartasesc si altora din experienta acumulata prin mii de ore de radio, dar si sute de ore de exercitii de dictie. Asa ca am devenit trainer de dictie la CJI (Centrul pentru Jurnalism Independent).Intre timp am obtinut acreditarea CNFPA, a ministerului Educatiei si a Ministerului Muncii, si am acceptat postul de profesor de dictie la Scoala de Televiziune deschisa anul trecut de Vlad Ionescu.

Reporter: Iti mai aduci aminte prima lectie in postura de profesoara?

Carmen I.: Imi aduc aminte ca aveam emotii (cred mai mari decat studentii). Si imi aduc aminte ca am scris intreaga structura a primului curs pe o agenda pe care am consultat-o tot drumul de acasa la CJI, de frica sa nu uit cumva vreun amanunt. A iesit foarte bine primul meu curs. Acest lucru m-a facut sa imi doresc sa merg mai departe. Mi-era teama nu de ceea ce urma sa transmit, ci de metoda prin care urmam sa o fac, insa se pare ca studentii au plecat chiar incantati dupa acel curs. (Precizez ca toti studentii de la respectivul curs erau jurnalisti de radio si TV, unii cu experienta de radio chiar mai indelungata decat a mea.)

Reporter: Care sunt ultimele proiecte la care lucrezi?

Carmen I.: In clipa de fata am lansat un site care se numeste dictie.ro si un site care se numeste fanaticgamer.ro. Acest al doilea site este dedicat jocurilor video si se vrea a fi continuarea fireasca a emisiunii radio saptamanale pe care o „execut”  la City FM pe teme de gaming si care se numeste IT Republic.

Reporter: Numeste-mi 5 jocuri care sunt in topul Carmen Ivanov?

Carmen I.: LOTRtBfMe (The Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth) pentru ca e jocul care ma relaxeaza cel mai mult in multiplayer. Diablo II pentru ca am jucat acest joc timp de mai multi ani cu speranta ca reusesc sa completez un set de vrajitoare, pentru cunoscatori Tal Rasha. StarCraft II care se va lansa pe 26 iulie 2010 si pe care il astept ca orice gamer disperat dupa acest univers (am testat jocul in versiunea beta, deci merita); Monkey Island seria (aici nu pot decat sa va invit sa o incercati, merita!); Spore, jocul celor de la Electronic Arts. De acolo vine si numele blogului meu: Carmen Spored Blog.

Reporter: Un sfat pentru gameri

Carmen I.: Cumparati jocuri originale!


Bogdan Daradan

0 gânduri despre „Carmen Ivanov – Epopeea media a unei gameritze fanatice!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *