Fără categorie

Care sunt cladirile din Capitala care zgarie cerul si culeg norii de pe ganduri ?

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Sky Tower si Bucharest One, cele mai inalte cladiri de birouri din Bucuresti

In Bucuresti exista cladiri de peste 15-20 de etaje, cladiri care n-ar putea sa functioneze fara un sistem centralizat de ascensoare bine pus la punct. In plus, exista o tendinta in Capitala sa apara tot mai multe parcari dotate cu lifturi auto dintr-un motiv foarte simplu. O parcare care are lifturi auto e mult mai usor de intretinut si, in plus, ocupa mult mai putin spatiu. Practic o parcare verticala dotata cu lift auto poate sa fie eficienta pe doar cativa metri patrati ca suprafata pentru ca ceea ce conteaza este inaltimea ei.

Sky Tower 1

Nu stiu care sunt cele mai inalte parcari verticale dotate cu lift auto, dar pot sa va ofer cateva insight-uri despre cele mai inalte cladiri din Bucuresti. Ca si idee, cu 137 de metri inaltime si 37 de etaje, Sky Tower, proprietatea Raiffeisen Property International GmbH, se afla inca pe primul loc in top. Fiecare etaj are o suprafata de circa 1.100 mp, iar pentru constructia cladirii s-au folosit 50.000 de metri cubi de beton si peste 8.000 de tone de otel.


Cladirea Bucharest One, cu 120 de metri inaltime si 23 de etaje, ce face parte din portofoliul Globalworth, se afla pe locul doi in top. Cladirea, care va fi finalizata spre sfarsitul acestui an, are o suprafata inchiriabila de 53.920 mp si peste 700 de locuri de parcare.

Pe locul al treilea in top se afla Tower Centre International, care masoara 107 metri si ii apartine tot omului de afaceri Ioannis Papalekas. Proiectul amplasat in apropiere de Piata Victoriei poarta semnatura companiei Westfourth Architecture si a stat neutilizat mai multi ani, din cauza unor litigii. Are o suprafata inchiriabila de 24.711 mp si 25 de niveluri.

Locul patru este ocupat de BRD Tower, turn de birouri ce apartine BRD- Groupe Societe Generale, de asemenea amplasat in Piata Victoriei. BRD Tower are o inaltime de 87 metri, 19 etaje si a fost inaugurat in anul 2004, detinand timp de cativa ani titlul de cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti.

Locul cinci este ocupat de Nusco Tower, cu o inaltime de 84 de metri, proprietate a fondului de investitii Globalworth. Nusco Tower este amplasat in zona Aurel Vlaicu-pasajul Pipera, are 19 etaje si o suprafata inchiriabila de 24.382 mp.

Locul sase este ocupat de Euro Tower, cladire cu o inaltime de 80 metri, dezvoltata in 2010 de compania Cascade Group, companie controlata de fondul de investitii britanic EDPC. Euro Tower este situata in apropierea statiei de metrou Stefan cel Mare si a fost prima cladire ecologica de birouri din Capitala.

Pe locul sapte se afla turnurile City Gate, dezvoltate in 2009 in zona Casei Presei de catre GTC Romania si Bluehouse Capital. Turnurile au 18 etaje si o suprafata totala inchiriabila de 46.000 mp.

Locul opt este ocupat de controversata cladire Cathedral Plaza, dezvoltata de Willbrook Management in apropierea Catedralei Sf. Iosif. Cladirea are 19 etaje, o inaltime de 75 metri, o suprafata inchiriabila de 15.000 mp si a fost preluata in 2013 de catre Ioannis Papalekas. Cladirea este finalizata de cinci ani si este neutilizata, din cauza unui litigiu cu Arhiepiscopia Romano Catolica. In septembrie a.c., Curtea de Apel Ploiesti a anulat hotararea prin care se suspenda demolarea cladirii.

Pe locul noua se afla Crystal Tower, cu o inaltime de 72 metri, amplasata in apropiere de Piata Victoriei. Cladirea are 14 etaje, o suprafata inchiriabila de 20.000 mp si se afla in proprietatea firmei Search Corporation.

Ultimul loc din topul Regatta Real Estate al celor mai inalte cladiri de birouri din Bucuresti este ocupat de Bucharest Financial Plaza. Cunoscuta ca fostul sediu Bancorex, cladirea are 72 de metri, 18 etaje si se afla in prezent in proprietatea BCR.

➡ Top cele mai inalte cladiri de birouri din Bucuresti

Sky Tower 137 m Raiffeisen Property International GmbH

Bucharest One 120 m Ioannis Papalekas/Globalworth

Tower Center International 107 m Ioannis Papalekas/Globalworth

BRD Tower 87 m BRD – Groupe Societe Generale

Nusco Tower 84 m Ioannis Papalekas/Globalworth

Euro Tower 80 m Cascade Group

City Gate Towers 75 m GTC&Bluehouse Capital

Cathedral Plaza 75 m Ioannis Papalekas/Globalworth

Crystal Tower 72 m Michael Stanciu/Search Corporation

Bucharest Financial Plaza 70 m BCR

➡ Acel moment cand intelegi ca orice cladire inalta nu poate supravietui fara lift-uri

Nu stiu despre voi, dar eu am gasit o companie care chiar are grija ca lucrurile sa functioneze in parametrii optimi atunci cand vorbim de lifturi auto sau scari rulante.0

Vorbesc de o companie de ascensoare şi scări rulante care oferă soluţii pentru a deplasa oameni şi bunuri în interiorul clădirilor cât şi în alte spaţii urbane. Firma IFMA se adreseaza utilizatorilor de ascensoare, scări rulante şi alte tehnologii de ridicare, proprietarilor şi administratorilor de clădiri, arhitecţilor şi altor firme tehnice, cât şi altor companii şi organisme publice implicate în proiectarea şi construcţia acestora.

Din 2009 IFMA e parte a grupului MP.  Pe scurt, MP este o afacere de familie dezvoltată la nivel internaţional, fondată in Sevilla (Spania). Afaceri în mai mult de 100 de ţări de pe 5 continente si peste 120,000 de lifturi instalate utilizate zilnic de peste  10 milioane de oameni.

 

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „Care sunt cladirile din Capitala care zgarie cerul si culeg norii de pe ganduri ?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.