Atelier de Idei, Social

Care este diferenta intre o firma de facility management si una doar de curatenie?

Spread the love

Despre firmele de gestionare a instalațiilor știu că sunt relativ noi pe piața românească, fiind specializate în mai multe domenii și coordonând mai multe sisteme care țin de administrarea clădirilor și a curățeniei.

Firmele de gestionare a instalațiilor sunt adesea asociate cu firmele de curatenie, iar acest lucru nu este chiar unul greșit.

 

Atat firmele de management al facilitatilor, cat si cele de curatenie, au unul dintre obiectivele comune: curatenia, pentru ca ambele ofera acest serviciu. Pe lângă serviciile de curatenie, firmele de gestionare a instalațiilor au și alte atribuții. Care este diferența dintre cele două:

De regulă, firmele de gestionare a instalațiilor sunt solicitate pentru a se ocupa de tot ceea ce tine de administrarea sediilor, în timp ce firmele de curatenie oferă doar servicii de curățare profesională.

Prin intermediul firmelor de gestionare a facilităților beneficiem de obicei de cele mai înalte standarde, deoarece serviciile de curatenie sunt realizate de echipe de profesioniști special pregătite pentru aceste activități.

 

Spre deosebire de firme de curatenie, firmele de intretinere se ocupa de administrarea cladirilor, intretinerea gradiniilor, curatarea birourilor si amenajarilor, astfel incat fiecare detaliu din interiorul sediului si din exterior sa fie foarte bine pus la punct. Ceea ce face diferența constă în faptul că firmele de administrare a clădirilor oferă servicii de calitate superioară companiilor partenere, oferindu-se în multe avantaje financiare.

 

Mai mult decat atat, managementul facilitatilor include in unele cazuri, la cerere, servicii de operare si mantenanta tehnica a echipamentelor si a infrastructurii spatiilor construite, dar si servicii non-tehnice de curatenie, Securitate, receptie, peisagistica sau alte servicii de suport. În funcție de domeniul de activitate al clienților, acestea variază de multe ori de la servicii singulare la servicii integrate care includ toate serviciile de management al facilităților în cadrul unei singure formațiuni economice.

 

Numarul de firme active in acest domeniu este in crestere, tocmai datorita utilitatii lor. Anul trecut, în România erau active peste 6 800 de firme, reprezentând 1,2% din totalul firmelor din economia nationala. Domeniile serviciilor de mentenanta tehnica si suport au crescut cu 7%, in timp ce domeniile de curatenie au crescut cu 4%.

 

„O mare parte din antreprenori au înțeles că firmele de gestionare a instalațiilor sunt foarte utile și indemana, având scopul de a reduce semnificativ perioada de gestionare a sarcinilor administrative din cadrul unei societăți. Curatenieprofi.ro este o idee care a luat nastere dupa principiul „toate lucrurile bune incepe sa curat”, iar noi incercam sa oferim cele mai bune servicii in domeniul managementului facilitatilor de pe piata, la ora actuala.

Folosim numai produse de calitate, iar echipamentele sunt de cea mai noua generatie, astfel incat rezultatele noastre sa fie peste clientii asteptarile. Ne dam interesul ca totul sa fie perfect, iar clientul are parte de rezultatul pe care l-am imaginat. În schimb, suntem recompensați cu foarte multe comenzi și recomandări, iar acest lucru nu poate decât să ne bucurăm și să oferim satisfacerea lucrului bine facut „, declară firma fondatoare a managementului de la de la curatenieprofi.ro.

 

Curatenieprofi.ro a aparut initial la Constanta , fiind unul dintre cele mai vechi si cunoscute firme de curatenie din Constanta. Seriozitatea și rezultatele pe care le-au oferit de-a lungul timpului au fost elementele necesare pentru extinderea în București. Acum, curatenieprofi.ro este una dintre cele mai bine cunoscute firme de curatenie si management al facilitatilor din Bucuresti, Constanta si Ilfov, iar fondatorii societatii par sa nu se opreasca aici. Atata timp cat vor oferi servicii de calitate, iar clientii vor fi multumiti, curatenieprofi.ro promite extinderea serviciilor de calitate. Curatenieprofi.ro se afla in procesul de maturizare si se axeaza in principal pe calitate si eficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.