Fără categorie

Cand vine vorba de sanatatea dintilor tai, chiar nu e loc de joaca la cumparaturi!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nu cred ca exista pe lumea asta copil, parinte, blogger sau non-blogger care sa nu aiba amintiri de la dentist, care sa nu aiba experiente placute sau neplacute cu dentisti sau dentiste. Prin urmare, nici eu nu fac exceptie de la regula. Anii, chiar daca au trecut eu si azi, cand fac cumparaturi online ca sa-mi schimb accesoriile de la periuta electrica,  inca imi mai aduc aminte.

Si, cea mai traumatizanta experienta pe care am avut-o e perioada in care am purtat aparat dentar si asta dupa ce cu numai o zi inainte am suferit prima mea extractie dentara dintr-un sir de alte zeci de extractii dentare in ultimii 30 de ani. DAR totul s-a intamplat pentru binele meu si pentru farmecul zambetului meu. Dar toate la timpul lor… Si daca tot vorbim de amintiri si creativitate m-am gandit sa povestesc totul intr-o maniera „dramatica” si artistica in acelasi timp.

➡ amintiri cu parfum de teatru

O cavitate bucala de copil. Se ilustreaza cu draperii rosii cu nuante de roz, totul inconjurat ca intr-o alveola, o limba de burete pe jos si cerul gurii din carton expandat. Lumina e difuza, un joc de umbre si penumbre. Pe fundal se aude muzica romaneasca, cred ca Dan  Spataru. Vin personajele. Sunt toti niste dinti, actori ascunsi in dinti de forme diferite. 

In scena, prima oara intra doi Incisivi, unul superior, unul inferior, sau pe intelesul tuturor, un incisiv de sub buza de sus si unul de sub buza de jos. Cel de sub buza de sus e de un galben mai pal, celalalt e de un galben mai rosiatic. Mai intra doi canini in scena, unul mai galbior, unul mai rosiatic, (am explicat mai devreme de ce),  doi molari si doi premolari…

Actorii incisivi vor purta combinezoane din burete lunguiete si fara varf, ca niste castraveti, actorii canini vor purta combinezoane la fel de lunguiete dar ascutite in varf, ca niste ardei iuti bulgaresti, actorii molari vor purta combinezoane de burete patratoase  ca niste ardei grasi, iar  actorii premolari vor fi o combinatie de ardei grasi si ascutiti in varf, un fel de ardei capia. In scena vor fi Opt personaje!

Vor intra actorii molari, premolari, incisivi si canini de sub buza de sus din stanga iar ceilalti patru vor intra in scena de sub buza din dreapta. Incepe cearta…Pentru identificarea lor grafica in desfasurarea actiunii care urmeaza, Ig, (Incisiv Galben) Cg (Canin Galben), Mg (Molar Galben), PMg (Premolar Galben) iar ceilalti vor avea r in loc de g, ca doar sunt la fel dintii in gura…

Cearta lor are ca subiect de ce am eu dantura cariata si ca am nevoie de aparat dentar. Si acum ajungem la subiectul discutiei.

➡ De ce sa alegi TRIDENT?

Trident este prima clinica stomatologica ce abordeaza solutia moderna de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului. Concret TRIDENT inseamna:

6 cabinete individuale ce permit tratarea simultana a pacientilor si eliminare timpului de asteptare;
2 microscoape endodontice Zeiss ce permit realizarea de manopere endodontice de cea mai inalta calitate;
aparate de radiologie ce permit un radiodiagnostic complex, evitand orice deplasare in afara clinicii;
aparat CAD/CAM;
sala de operatii amenajata complet pentru a asigura conditiile riguroase de asepsie, inclusiv o camera speciala post-operatorie;
sala speciala de sterilizare;
camera intraorala ce permite o excelenta vizualizare a situatiei clinice, atat de catre medic, cat si de catre pacient;
sistem computerizat centralizat care permite comunicarea situatiei clinice intre cabinete;
generator electric capabil sa asigure continuarea activitatii clinicii in cazul unor disfunctionalitati ale retelei electrice.

Clinica este dotata cu o sala speciala de sterilizare, care permite efectuarea manoperelor specifice in conditii de maxima igiena.

pardoseli antibacteriene si antiseptice;
scaune dentare dotate cu sistem special de autodezinfectie;
filtre biologice pentru alimentarea cu apa;
sisteme de ventilatie cu biofiltre;
instrumentar stomatologic de unica folosinta;

Pe scurt, eu mai vreau la dentist daca e vorba de Trident. Tu cand ajungi pe la ei?

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.