Fără categorie

Cand prea mult bine face atat de mult rau…

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Un filozof contemporan spunea – „Ca Raul sa se dezvolte in lume, binele NU trebuie sa faca nimic”…Dar eu cred ca exista si un revers al medaliei. Cand esti prea bun ajungi sa faci atat de mult rau, mai ales tie.

181990e5f2612ef68165f7dee46e98b44019.0

Stiu cazuri concrete de oameni angajati in corporatii, multinationale care au un randament de 200% la job si care fac mai mult decat le cere fisa postului si sfarsesc prin a se epuiza dupa cateva luni. Dar nu despre job_uri, angajati si angajatori vreau sa vorbesc ci despre legaturile dintre el_ea, el_el, ea_ea… Am mai vorbit aici despre indiferenta si doza de indiferenta necesara sau letala intr_o relatie.

Dar ce faci atunci cand unul dintre parteneri incearca sa faca totul ca la carte si face asta nu ca sa demonstreze ceva ci pentru ca simte, pentru ca iubeste, pentru ca respecta.

Ce faci atunci cand tu faci „prea mult bine” si primesti refuzuri si simti tensiune in vocea celuilalt? Inteleg, poate ca celalalt e frustrat ca nu simte ce simti tu, ca nu poate fi la fel de bun ca partenerul/a, dar o relatie de cuplu nu e un concurs de filotimie. Cel care e bun si ofera nu o face sa primeasca exact acelasi lucru si aceeasi cantitate.

Am mai auzit ineptii cretine de genul „Daca nasii mi_au facut cadou de 100 de euro trebuie sa iau si eu parfumuri de 110 euro. ” Cu explicatia ca „nasii” poate castigau lunar 2000 de euro iar „geniul/inteligenta” in cauza, indiferent de sex, poate ca lucra ca si contabil la o firma de bloc.

Cei care ofera mai mult intr_o relatie nu o fac sa primeasca exact aceeasi „cantitate”. O fac pentru ca asa simt. Si nu asteapta de la celalalt sau cealalta exact acelasi lucruri, dar putina consideratie, respect ar fi de dorit, zic.

Pentru ca exista sansa ca unul dintre cei doi, indiferent de sex, sa fie prea bun iar partenerul/a nu numai ca nu vrea sau nu poate sa ofere la fel dar are reactii care depasesc limitele firescului…

Ma opresc aici. E primul articol pe care_l scriu integral de pe telefon… O seara placuta tuturor!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.