Fără categorie

Ca lucrurile bune sa dureze in TIMP, ai nevoie de materiale facute sa reziste!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

„Scrisoare,

Vreau si eu un fratior. Mi-ar placea mult un fratior. Un fratior pe care sa-l aduci la pachet cu jucarii, trenulete, masinute, cuburi de lemn, care sa se faca mare si sa-mi construiasca case, sa stie sa se ocupe de instalatiile termice si sanitare dintr-o locuinta… De ce iti cer tie asta!?  Mie nu mi-a placut chimia, matematica, eu sunt cu literele, cu ideile, si daca tot nu mai exista Varu as apela la un frate cand am nevoie de ajutor.

Sa presupunem ca eu caut materiale pentru instalaţii termice si sanitare

Daca as avea un frate si as avea nevoie de ajutor, iata ce mi-ar spune despre materiale sanitare. De exemplu am auzit ca inca se cauta cupru pentru instalatii pentru ca acest metal in reactie cu moleculele de hidrogen si oxigen creeaza un strat care-l transforma intr-un produs inoxidabil. Dar e important cum arata acel produs din cupru, ce aliaj, cum e calit. De exemplu am aflat ca e important sa cunosti cantitatea de molecule de carbon inclusa in aliaj pentru ca acest coeficient imbunatateste durata de viata a tevilor respective. Ca sa nu mai spun ca microorganismele mor intr-un mediu unde abunda cupru si respectiva teava practic devine si un bactericid instant.

 

Dar pentru ca apa, mai ales in orasele aglomerate mai are in compozitie si alte substante cum ar fi clor sau mici reziduri mai sigur e sa folosesti polipropilena, care izoleaza perfect, nu rugineşte si are stabilitate in timp.

Ce sa folosesti la instalaţiile de scurgere

PVC sau „ţeava portocalie”, in argoul mesterilor, este cea mai cautata dintre toate materialele cand vine vorba de instalatii de scurgere pentru ca are un raport calitate pret accesibil. Din pacate nu e atat de rezistenta si e usor casanta daca nu esti atent spre deosebire de ţeava de propilenă sau„ţeava gri” care are rezistenta mult mai mare temporala iar modul in care se pot lega si inbina asigura o etanseitate fara riscuri . 

Vezi, de asta ar fi bun un frate

Un fratior, daca as aveam ar putea sa ma invete cand o sa se faca mare pentru ca mie imi e lene sa invat singur despre cum sa ai casa izolata termic.

Primul pas inainte de a incepe izolarea termica a casei

Daca vreau ajutor inainte sa-mi izolez casa il intreb pe el, fratiorul meu si imi raspunde.

Cum pregatesti suprafata utila. Peretele suport trebuie sa fie plan, sa nu aiba denivelari, fara iesiri in relief si in niciun caz umed, astepti pana este uscat complet ca sa ai o aderenta mai buna. Mai mult decat atat, e bine sa-l speli usor inainte cu solutii neinvazive si sa-l cureti de impuritati sau cuiburi de gandaci si alte vietati care vor putrezi acolo si vor deterior aderenta polisterenului. De abia dupa te apuci sa aplici tencuiala si la urma asezi placile ermoizolatoare. 

Intelegi de ce imi trebuie in frate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *