Actualitate, IT&C, Tineri

Bugatti Chiron, masina de 3.000.000 de EURO, isi aduce sosia LEGO in Romania

Spread the love

LEGO® Technic™ Bugatti Chiron, o construcție impresionantă din piese LEGO® Technic™ ce reproduce în mărime naturală emblematicul model Bugatti Chiron, ajunge în showroom-ul eMAG Băneasa pe 26 septembrie și poate fi admirată până pe 2 octombrie 2019. Mașina LEGO® Technic™ Bugatti Chiron este o creație spectaculoasă realizată de proiectanții și constructorii LEGO®, stabilind o serie de premiere. Realizat doar din piese LEGO®, fără a se folosi adezivi, modelul este complet funcțional și autopropulsat, putând găzdui doi pasageri.

Construcția la scară 1:1 a integrat peste 1.000.000 de piese LEGO® Technic™ și se alimenteză exclusiv de motoare LEGO® Power Function. Cu 2.304 motoare, 4.032 roți dințate și 2.016 osii LEGO® Technic™, motorul de 1,5 tone generează 5,3 kW /CP și un cuplu estimat de 92 Nm, atingând o viteză de peste 20 km/h. Pentru realizarea proiectului s-au creat pentru prima dată noi tipuri de cărămizi transparente LEGO® Technic™, iar anumite piese portante ale mașinii au fost construite exclusiv din cărămizi și piese LEGO® Technic™. În total, s-au folosit 58 de tipuri de piese fabricate special pentru realizarea modelului.

„Această mașină în mărime naturală creată cu piese LEGO® Technic™ înregistrează o serie de premiere la multe capitole și, prin realizarea proiectului, am împins limitele propriei noastre imaginații. De peste 40 de ani, LEGO® Technic™ le permite fanilor de toate vârstele să-și testeze creativitatea cu un sistem de construcții care îi provoacă nu doar să creeze design-uri noi, ci și să proiecteze funcții noi. Proiectanții LEGO® Technic™ și cei de la fabrica Kladno din Republica Cehă, cea care construiește și modelele impresionante pentru magazinele LEGO® și parcurile LEGOLAND, au reușit cu succes atât să recreeze formele emblematice ale modelului Chiron, cât și să facă posibilă conducerea acestui model. Este un exemplu fascinant al sistemului de construcție LEGO® Technic™ și al potențialului său de reinventare creativă”, a declarat Lena Dixen, Vicepreședinte în cadrul Departamentului de Marketing al Grupului LEGO®.

O construcție impresionantă din punct de vedere proiectare și inginerie

Prin comparație, mașina originală și replica LEGO® Technic™ sunt foarte similare și pot fi cu greu distinse, de la distanță. Modelul reconstruit de LEGO® reușește să copieze designul exterior și liniile originale, creând o structură complexă din segmente triunghiulare interconectate. Mai mult decât atât, interiorul mașinii respectă cele mai mici detalii ale modelului original, de la scaune până la bord și volan, totul creat cu ajutorul pieselor LEGO® Technic™.

Echipat cu spoiler spate funcțional, ce folosește LEGO® Power Functions și Pneumatics, vitezometru funcțional construit în întregime din piese LEGO® Technic™, faruri și stopuri, volan detașabil și pedale de frână, toate complet funcționale și construite din piese LEGO® Technic™, modelul uimește orice fan LEGO® sau pasionat de mașini. Pentru a-l construi, a fost nevoie de 339 tipuri de piese LEGO® Technic™ și de peste 13.000 ore de muncă pentru dezvoltarea și construcția propriu-zisă. Modelul LEGO® Technic™ Bugatti Chiron în mărime naturală a fost prezentat pentru prima dată la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, la Monza, pe 30 august 2018.

Primul test drive al mașinii LEGO® TECHNIC™ Bugatti Chiron

Mașina LEGO® TECHNIC™ Bugatti Chiron a fost testată pentru prima dată pe circuitul Ehra Lessien din Germania, un spațiu unic construit pentru viteză. Deși nu are viteza uluitoare de 420 km/h a modelului Bugatti Chiron original, motoarele LEGO® Technic™ Power Functions au reușit performanța impresionantă de a propulsa mașina la puțin peste 20 km/h, arătând că „Build for Real” nu este doar un slogan.
Mașina a fost condusă de Andy Wallace, fost pilot profesionist, care a câștigat de mai multe ori cursele de 24 ore de la Le Mans și Daytona, fiind astăzi pilotul oficial Bugatti.

Când am văzut prima dată modelul LEGO® Chiron, am fost impresionat imediat de acuratețea acestuia și de atenția minuțioasă acordată detaliilor. De fapt, de la vreo 20 metri nu îți dai seama că te uiți la o mașină construită din piese LEGO®. Pot doar să-mi imaginez cât timp și efort au fost necesare pentru realizarea acestui model. A fost o experiență grozavă să conduc un LEGO® Chiron, o experiență de care m-am bucurat pe deplin. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că într-o zi voi ajunge să conduc o mașină LEGO® adevărată”, a declarat Andy.

Chiron este mașina sportivă supremă și cea mai nouă interpretare a valorilor brandului Bugatti, „Art Forme Technique”. Cu o putere de 1.500 CP, un cuplu imens de 1.600 Nm, între 2.000 și 6.000 rpm și o varietate de inovații tehnice, Chiron este proiectat nu doar pentru o viteză maximă, ci și răspunde celor mai exigente cerințe în ceea ce privește luxul, confortul, ușurința de conducere zi de zi și durabilitatea.

Despre Grupul LEGO®

Grupul LEGO® este o companie de familie, cu sediul central în Billund, Danemarca și birouri în Enfield, USA, Londra, UK, Shanghai, China și Singapore. Fondată în 1932 de Ole Kirk Kristiansen și având la bază celebra cărămida LEGO®, este unul dintre cei mai mari producători de materiale pentru joacă din lume. Ghidat de spiritul companiei: „Doar cel mai bun este suficient de bun”, compania își asumă un rol în dezvoltarea copiilor și își propune să inspire și dezvolte constructorii de mâine prin joacă și învățare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *