Fără categorie

BUCURESTI Non-Stop – Un PULP-Fiction romanesc, atat de romanesc!

Spread the love

Despre Bucuresti Non Stop… Un veritabil PULP – FICTION romanesc, atat de romanesc! Nici nu stiu ce e mai emotionant cand vorbesc despre film. Dan Chisu si DaKINO si povestea din spatele filmului? Cum a stat proiectul sau ani intr-un sertar pana cand a inceput sa prinda contur si viata ? Rolurile unor actori de calibru precum Olimpia Melinte Dorian Boguta Alexandru Papadopol?

12187910_452513591603492_2862274697915941718_n

Olimpia care creste cu fiecare film, de la Selfie la Plansa, la rolul de PROSTITUATA? Dorian care de la LOVE BUILDING 2 arata ca are fler si spontaneitate? Papadopol cu felul lui de om bun si usor de prostit? Scena emotionanta cu Ion Besoiu, idolul copilariei mele din Toate pînzele sus (movie)? Sa-l vezi si sa-i retraiesti disperarea, e o scena cumplita la care doar daca ai sufletul in gheata nu vei reactiona?

Faptul ca toate fondurile care se vor strange vor fi donate victimelor din ‪#‎Colectiv‬? De ce? Pentru ca Dan Chisu dovedeste inca odata ca face filmul din nebunie, din pasiune nu pentru un profit? Vocea interpretei Simona Radu si piesa Strigat Mut?

Oare cum sa scriu despre emotiile care m-au lovit pe durata vizionarii proiectiei !?!

Ca sa intelegeti despre ce urmeaza sa scriu o intrebare simpla – Cine n-a vazut filmul PULP FICTION? Daca mai sunt persoane care nu l-au vazut va spun atat – E un film iconic al lui Tarantino. Dincolo de pleiada de actori alesi pe spranceana precum Travolta, Bruce Willis, Samuel L. Jackson si lista e mult mai lunga, ideea filmului e dementiala. O suita de povesti aparent fara legatura care ajung sa fie legate spatial si temporal.

Asa e si Bucuresti Non-Stop doar ca e ROMANESTE. De la fiecare frame, fonograma, cadru cu cadru, dialog, invective, onomatopee, injuraturi, situatii hilare, violenta, totul e ROMANIA, totul. Nu e nimic care sa-ti zica ceva de genul – Asta e SF, nu se poate intampla in Romania.

Filmul incepe in bucla si se termina in bucla, acelasi cadru, non-stop, in heavy rotation viata curge in absurditatea ei. Avem o prostituata,un sofer de taxi, un buticar, un amorez cu aere de macho, o femeie inselata, prietene barfitoare, batrani macinati de regrete, pesti, violenta, si totul e asezat atat de logic, de atent, totul, un amalgam de umor si durere, zambete si lacrimi, emotii si pragmatism.

7947_157389537782567_1685269462_n

Scene cheie – Inceputul. Zeci de pantofi si toale scumpe si o sacosa infecta de rafie…Romanesc. „Parliti” care vor sa prinda si ei un „biban gras” cu tehnica „accidentul amiabil”. Telefonul descarcat, cartela fara credit. Rockeri vs. tigani, batrani si maidanezi, relatii macinate de soacre, nurori, amintiri si regrete.

simona-radu

Si finalul apoteotic cu vocea Simonei Radu… Acest film NU e film, e un sevalet aruncat in strada, intr-un colt de Capitala, lasat sa treaca umbrele oamenilor peste el si scos apoi la lumina pentru ca, asa cum spunea Nichita Stanescu – Daca storci lumina de lumina ramane doar intunericul…

DE RETINUT!

Mergeti la film pentru ca fondurile colectate de la spectatori vor merge la victimele #Colectiv.

In perioada 16-29 noiembrie, cuplurile care merg cu taxi-uri CRISTAXI primesc bilete GRATUIT la FILM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.