Atelier de Idei, Divertisment, Social, Tineri

BOGDAN MOLDOVEANU: Pensiunea Casa Mica e un concept prin care am reinventat Horeca

Spread the love

Pensiunea CASA MICĂ este un concept aparte din industria HoReCa. Bogdan Moldoveanu, unul dintre antreprenorii care a pus bazele acestui concept spune ca aici a reusit sa combine confortul unui hotel de trei stele la standarde internationale cu atmosfera cozy a unei pensiuni rustice. La Pensiunea Casa Mică gasesti o curte spatioasa, o piscina, 7 terase, pomi fructiferi, balansoar, un petec de gazon pentru yoga, pilatesc sau alte activitati si cat mai multe flori. Si totul atat de aproape de tot ce te intereseaza atunci cand cauti proximitatea modernitatii intr-un oras precum este Bucurestiul. Pensiunea este dotata si cu un restaurant cochet dar si cu o zona speciala pentru gratar. Dar toata povestea o vom afla de la Bogdan.

➡ Salut Bogdan. Când și de ce a început povestea Pensiunii Casa MICĂ pe care o administrezi?

Povestea este ca noi ca familie ne-am mutat aici in Capitala cand eu aveam 7 ani ( acum 24 de ani ) , prima oara de la bloc.u Tata a fost un om cu spirit de antreprenor si avea pe atunci o firma de constructii. La un moment dat a cumparat inca o bucata de teren de la vecini si a facut practic rost de terenul pe care urma sa se construiasca pensiunea.

A incercat o perioada sa vanda materiale de consctructii insa a trecut printr-o perioada grea si a trebuit sa inchida firma. Din nevoie, s-au gasit soluții, si anume sa transformam birourile in dormitoare. Am inceput cu doua dormitoare si incet incet s-a dezvoltat intr-o pensiune cu 10 camere si doua sali de eveniment si o curte interioara superba.

Eu am preluat abia acum 3 ani business-ul desi am crescut in pensiune de multi ani. Eu inca locuiesc la locatie in proximitate , ai mei s-au mutat la țară. Momentan caut sa reinventez businessul si fac asta si din cauza pandemiei dar mai ales pentru ca sunt un om energetic care iubeste provocarile.

➡ Te gândești sa iti extinzi conceptul în regim de franciza, sa mai deschizi locații la munte, la mare?

Este o idee pe care am avut-o insa nu este cazul, nu este suficienta marja la profit ca sa justifice o franciza si nici perioada nu e cea mai buna pentru asta. Doar vezi cum sunt timpurile.

➡ Care sunt atuurile locației tale? Ce găsesc aici turiștii?

Toti oaspetii care ne-au trecut pragul ne-au spus ca pur si simplu uita ca sunt în Bucuresti. Toti se simt ca la munte. Aici timpul sta pe loc. Personalul este parte din familia Casa Mica. Intimitatea si atentia personala sunt atuurile principale care ne diferențiază de concurenta. Mai este si faptul ca avem foarte mult spatiu exterior pentru o multime de activitati.

In plus oamenii care vin aici nu vin ca sa fie turisti in formatul clasic care merg pe la Casa Poporului si fac fotografii. Oamenii care vin aici au spirit sa aventura, vor sa exploreze, merg pe insulita de la Lacul Morii si de aici sunt o multime de trasee spectaculoase de mers pe jos sau cu bicicleta.

➡ Un mesaj pentru cititorii blogului presainblugi

Daca va simtiti blocati in businessul pe care il conduceti, permiteti-va sa scoateti capul cat mai des din el pentru a putea capata alte perspective. Poate nu sunteti in businessul care trebuie sau poate este nevoie de un nou mod de abordare a lui. Si nu renuntati niciodata la visul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.