Rezumat:
Domeniul cryptocurrency este unul dintre cele mai noi domenii din piata actuală. Apar în nomenclatorul de meserii noi joburi, piața are volatilitatea ei, apar și dispar investitori. Pentru cei aflați la început de drum, dar pasionați de domeniul cryptocurreny, criptomonitor a pregatit un material. Este util atât pentru începători, pentru cei care au început deja să facă investiții în criptomonede, dar și pentru cei ce vor să învețe înainte de a se apuca de investiții.
➡ ADRESA/WALLET
Adresa wallet exprimă exact ce indică numele. O adresă digitală pentru wallet-ul de criptomonede. Vorbim de o situație similară cu cea în care dețineți un cont bancar și un număr care identifică ce cont trimite banii și la ce cont sunt trimiși. indiferent că vorbim de tranzacții efectuate în bancă, prin aplicația de desktop sau cea de mobil.
Și adresa digitală este locul din care trimitem, primim și păstrăm moneda digitală. De obicei, arată ca un șir de numere și litere random. Exemplu: 1M3N5qfH2gz1vGx9CiR7d3DK9LL17i3DK9DrHR7dZF
➡ ALTCOIN, ATH, BEARISH ȘI BULLISH
O prescurtare pentru “alternative coins” (monede alternative). Adică orice criptomonede care nu sunt Bitcoin. Exemple: ETH (Ethereum), LTC (Litecoin), Ripple (XRP), Tether… Aici putem să adăugăm și acronimul ATH “All-Time-High”. Cel mai mare preț la care o fost tranzacționat o criptomonedă. În cazul Bitcoin avem ATH = 20.089 dolari. Pentru Ethereum avem ATH = 1432 dolari. În cazul Ripple avem ATH = 3.84 dolari.
În contrapartidă, dacă punctul cel mai de sus e ATH, când întâlnim termenul Bear/Bearish,îmseamnă că ne așteptăm ca prețu unei criptomonede să scadă. Dacă se așteaptă ca prețul unei criptomonede să crească, atunci ne așteptăm la Bull/Bullish.
➡ BLOCKCHAIN
Este o listă de intrări într-o bază de date (BLOCKs) care sunt legate între ele folosind criptografia. Fiecare block conține o mică informție despre block-ul anterior și data/ora tranzacției. Sunt folosite ca metode de înregistrare a tranzacțiilor. Este tehnologia care stă la baza BITCOIN și apoi a celorlalte criptomonede.
Articolul complet îl găsiți pe criptomonitor.ro