Fără categorie

Black Mass- Intră cu mine în afaceri murdare!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

sau „Afaceri interlope”, un film despre jocuri de putere, orgolii, corupție, ambiție, lumea interlopă și FBI, regizat de Scott Cooper. În rolul principal? Johnny Depp.

BM-05197r

Un film bazat pe o poveste reală, un scandal istoric al mafiei americane.

„Cu toții avem nevoie de prieteni.”

„Nimeni nu ajunge sus de unul singur!”

Un film fabulos despre lupta dintre FBI și lumea interlopă, despre loialitatea și respectul față de familie și față de frații de sânge.

BLACK MASS

„Viața îți oferă lecții la fiecare pas. Și tu trebuie să le înveți.”

În 1970, agentul FBI John Connolly (Kevin Bacon) se aliază cuinterlopul James „Whitey” Bulger, în lupta contra clanului Angiulo (mafia italiană). Abia ieșit din închisoare, Jimmy Bulger speră ca prin această alianță să obțină acoperirea neregulilor sale:crime, trafic de substanțe interzise, afaceri ilegale, trafic de arme.

Amuzant este că John Conolly, Jimmy și fratele acestuia, Billy Bulger sunt prieteni din copilărie, născuți și crescuți în micul cartier „Southie”. Pe parcursul anilor, ei merg în direcții diferite: John se angajează la FBI, Billy devine un mare politician, iar Jimmy gustă din viața de gangster.

„Dacă nu te vede nimeni, nu s-a întâmplat.”

BM-FP-0003

După moartea subită a copilului său, Jimmy intră în tot felul de afaceri dubioase. Omoară oameni cu sânge rece și face tot ce-i stă în putere pentru a elimina concurența din micul cartier al orașuluiBoston, clanul Angiulo.  Un singur lucru îl diferențiază de alți interlopi: el nu se teme, nici măcar o secundă, știind că FBI îi va „ierta” absolut orice.

Conolly, de la FBI, e orbit de propria ambiție și face tot ce-i stă în putere pentru a obține informații prețioase de la Whitey: minte, îl ferește de anchete, ignoră numărul tot mai mare de crime și ascunde dosare care-l învinuiesc pe Jimmy.

Afacerea prosperă, Conolly este avansat, Jimmy scapă basma curată indiferent pe cine ucide. Problema apare când procurorul FBI se schimbă, iar nou-venitul își pune mari semne de întrebare, în ceea ce privește cazul lui Bulger. Acesta ia fiecare dosar la puricat și află informații noi (îngropate adânc de Conolly) care schimbă situația. Cum rezista alianța necurată dintre cei doi bărbați? Mituiesc oare un procuror pentru a ține adevărul îngropat?

WBL207_003.tif

Vezi în cinematografe în premieră din 2 octombrie. 

Ironic sau nu, Bulger nu ar fi putut ajunge la un asemenea nivel de putere dacă nu avea ajutorul FBI-ului. O producție superbă de la Warner Bros. Pictures.

Îți las aici și un trailer să te delectezi, până la premieră:

neargasm.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *