Rezumat:
[yasr_overall_rating size=”large”]
În conformitate cu stilul și tehnica primului film LEGO, „Lego Batman: Filmul” este construit din mii și mii de cărămizi digitale create, personalizate și asamblate pe calculator pentru formarea platourilor, a recuzitei, a minifigurinelor și a altor părți din această lume LEGO atât de ocupată în care trăiesc personajele.
Încă o dată, realizatorii au apelat la compania de design digital și efecte de animație Animal Logic, cu sediul în Australia, o forță creativă în această industrie, al cărei palmares nu include doar „Marea aventură Lego” ci și titluri precum „Moulin Rouge!”, „Happy Feet – Mumble cel mai tare dansator”, „Pe urmele dinozaurilor” și „Legende din regatul bufnițelor”.
„Am vrut ca filmul să arate de parcă oamenii ar fi început să construiască cu mâinile lor acest univers și tot ce e în el,” spune McKay, sub a cărui îndrumare faimoasa echipă de design de la Animal Logic nu a folosit doar resursele create pentru filmul original, ci a și adăugat mai multe articole în colecția lor de cărămizi – pe care scenograful Grant Freckelton a descris-o ca fiind „infinita cutie cu jucării”.
Proiectate să evoce calitatea adevăratelor cărămizi LEGO, aceste complexuri de clădir universale nu au fost produse în masă în serii strălucitoare, perfecte și identice. Mai degrabă, ele au fost modelate și nivelate separat, pentru a etala o varietate de mici mâzgâlituri și crăpături, nuanțele de uzură pe care un set adevărat LEGO le-ar fi prezentat după ani întregi de joacă nestăpânită.
Ulterior, acestea au fost clasificate înfuncție de culoare, mărime și alte specificații tehnice, pentru a fi folosite de echipele responsabile cu efectele de animație. Acestea au pus totul cap la cap pentru a crea stilul vizual care i-ar putea reaminti publicului de propriile maratoane LEGO de construcție, cu piese împrăștiate pe masă sau prin camera de zi.
Planul, spune Dan Lin, a fost „prezentarea unei lumi imense ca anvergură, ca un Gotham nemaivăzut până acum, construit doar din cărămizi LEGO. În același timp, totul urma să fie definit în detaliu, pentru a permite camerei să-și croiască drumul printre construcții și să dezvăluie cât sunt de complexe.”
„Diferența principală între animația tradițională și animația LEGO este că aici lucrezi cu un anumit set de reguli,” adaugă Freckelton, care a fost și scenograful peliculei „Marea aventură LEGO”.
BATman LEGO Movie este distribuit de Freeman Entertainment si a intrat in cinema din 10 februarie.
[yasr_visitor_votes size=”large”]
Related articles across the web