Fără categorie

Basarabia, Basarabia, BA-SA-RA-BIA!…

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

basarabiaNu ştiu câţi dintre voi vă mai aduceţi aminte, dar eu aveam 6 ani când se cânta la televizor „Timişoara, Timişoara, Ti-mi-şoa-ra!”, un mesaj revoluţionar împotriva asupririi comuniste din România. Azi, la 20 de ani de la acele evenimente, Republica Moldova, ţărişoară ruptă din trupul patriei-mamă din 1945 până în prezent, se află în prin foc revoluţionar. Mii de tineri s-au strâns în centrul Chişinăului unde au protestat faţă de regimul comunist al lui Voronin. Imaginile sunt cutremurătoare şi vorbesc de la sine. 

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu îmi doresc ca Republica Moldova să se alipească de România. E visul meu boem. Voi ce credeţi!? Cum comentaţi!?0 gânduri despre „Basarabia, Basarabia, BA-SA-RA-BIA!…”

 1. Vad ca moldovenii au invatat ceva din istoria noastra. In momentul in care un partid se impune prin minciuna si manipulare, este normal ca oamenii aia sa protesteze. Din punctul meu de vedere este bine ca fac asta inainte sa se intample marea magarie. Noua ne-a trebuit mult pana sa ne saturam de Ceausescu.
  Si eu imi doresc Moldova. Poate doar dintr-un sentiment patriotic, pentru ca Moldova a fost a noastra, moldovenii sunt tot romani.
  Ca sunt saraci si asta e adevarat .. ca nici noi nu am fi mai competenti si asta e adevarat. Si ca ar trebui sa ne vedem intai de tara noastra sa iesim din rahat si asta e, de asemenea, dureros de adevarat. Cred ca Romania nu ar avea acum puterea sa asimileze Moldova, chiar daca aceasta s-ar uni fara vre-un obstacol.

 2. Basarabia e o tara cu enorm de multe probleme. Chiar termenul de tara e impropriu, avand in vedere ca e mica, saraca, lipsita de libertati fundamentale si reprezinta mai degraba un apendice rusesc decat un stat independent.
  Nu vad niciun motiv plauzibil pentru care Basarabia ar trebui alipita Romaniei. Cred ca Romania are deja suficiente pe cap si abia se descurca cu ale ei, personal ii prevad tarii asteia un viitor tare sumbru si de mentionat ca sunt cat se poate de realist. Sa nu fi fost G20 care sa elibereze 1 trilion de dolari as fi inceput sa imi fac pregatirile fie sa plec din tara peste un an fie sa-mi fac rezerve de pesmeti sub saltea ca pe vremea foametei.
  Scuzati lipsa de diplomatie dar cred ca marii smecheri ai tarii asteia jubileaza de cand cu protestele basarabenilor care vad ca a aruncat din plin cu cacao patriotic in ochii romanilor.
  Fratilor, voi uitati in ce tara traiti? Uitati ca daca te pocneste careva dupa cap militienii se fac ca ploua, ca aici cea mai mare pedeapsa pentru coruptie e ancheta, ca doar in ultima luna 18.700 de oameni si-au pierdut locul de munca fara sa zica nimeni „pas” pentru ca nu e spre interesul unora sa se stie ca oamenii astia mor de foame si sunt dati afara din case de banci, ca in Romania daca intrebi decanul ce trebuie sa faci ca sa iti iei licenta fara sa treci prin facultate iti scoate lista de preturi, ca multe altele pe care le-a vazut oricine nu a trait intr-un balon de plastic? Si acum ce vrem? Sa-i luam sub aripa si pe basarabeni si sa avem grija de ei? Dar de noi cine are grija, ca de cand am deschis ochii ne-o luam in freza pentru orice tampenie pe care altii ar trebui sa o plateasca, dar noi suntem blajini si rabdatori si lasam de la noi.
  Imi plac basarabenii ca oameni, consider ca trebuiesc ajutati in cazul in care se dovedeste ca alegerile reale ii cotau pe comunisti sub 51%, iar ajutorul se poate sa fie unul colectiv (adica nu doar noi, ca nu avem de unde).
  Vreti unitate nationala? Vreti Basarabia sa fie a Romaniei? Sunteti in stare sa renuntati de bunavoie la locul de munca in favoarea unui basarabean?
  Suna dur, dar exact asta ar fi rezultatul a ceea ce pledeaza unionistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *