Fără categorie

Balcescu a fost MASON! Horia Nestorescu-Balcesti confirma…VEZI FOTO!

Spread the love

Recent, la sediul TNL sector 3 s-au comemorat 191 de ani de la nasterea marelui vizionar istoric si politic – Nicolae Balcescu.

La dezbateri au participat Raluca Ispir presedinte TNL sector 3 Bucuresti, Alexandru Marin din partea TNL Bucuresti, muzeograful Horia Nestorescu-Bălceşti, Dinu Zamfirescu, preşedintele Senatului de onoare al PNL, Marian Ţuţui, redactor-şef la Arhiva Naţională de Filme si distinsul director al anticariatului Brătianu, Lucreţiu Tudoroiu.

Dincolo de lucrurile care s-au vorbit despre legatura dintre Balcescu si curentul pasoptist din Romania, dar si de rolul sau cheie in Revolutia de la 1848, Horia Nestorescu-Balcesti a adus in lumina si informatii mai putin „publice”.

De exemplu, pentru cei ce nu stiu Balcescu a fost mason si a fost initiat in tainele masoneriei in Franta, iar de-a lungul vietii a tinut legatura cu Loja Masonica din Palermo unde a si murit de dor de patrie si tuberculoza.

A avut copii cu Lucretia Florescu, copii pe care nu si i-a cunoscut niciodata si a murit de tuberculoza si inima rea la Palermo la doar 33 de ani singur, fiind ingropat intr-o groapa comuna….

Dar istoria va face intr-o zi dreptate…

Mai multe informatii despre masonerie aici!

0 gânduri despre „Balcescu a fost MASON! Horia Nestorescu-Balcesti confirma…VEZI FOTO!”

 1. 1. Nu sunt muzeograf. Sunt istoric. Sunt directorul Centrului National de Studii Francmasonice. Sunt cel care a infiintat in 1968 Muzeul Memorial Nicoale Balcescu din Valcea. O mare parte a lucrarilor mele, cercetari istorice, foarte bine documentate, au fost despre viata si opera marelui revolutionar.
  2. Este foarte usor sa vorbiti fara dovezi. Afirmatiile facute: „a fost mason [Balcescu] si a fost initiat in tainele masoneriei in Franta, iar de-a lungul vietii a tinut legatura cu Loja Masonica din Palermo unde a si murit de dor de patrie si tuberculoza”. De unde le aveti?
  3. „A avut copii cu Lucretia Florescu, copii pe care nu si i-a cunoscut niciodata”. Cati copii?
  V-as ruga ca in viitor sa nu puneti in circulatie afirmatiile dvs. ca fiind ale mele.
  Multumesc,
  Horia Nestorescu-Balcesti

 2. As dori sa discut cu masoni adevarati fara nici o singura obligatie.Pe internet sunt informatii care se bat cap in cap sau mai precis am niste intrebari la care numai daca vrea cineva care se pricepe si doreste sa-mi spuna adevarul as fi tare bucuros deoarece ma intriga enorm tot ce inseamna MASONERIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.