Atelier de Idei, Divertisment, Muzica, Tineri

Bad Boys for Life – Bun rau de tot sau rau de bun

Spread the love

#Badboys are tot ce trebuie atat cat trebuie. Adrenalina, impuscaturi, storytelling, emotie, un pic de telenovela mexicana, umor, filozofie budista, intriga, puncte culminante, accidente, explozii, cioburi, drone, motociclete, elicoptere, SGI, efecte speciale…Legenda spune ca al treilea film dintr-o franciza n-are cum sa fie bun, dar #BadBoys3 sau #BadBoysForLife este bun de tot, este rau de bun. Dar sa intram putin in poveste. Si daca nu aveti ce sa faceti in acest weekend eu zic sa mergeti la BAD BOYS for Life. Atat

Context

Ultimul Bad Boys a fost in 2003. Asta inseamna ca au trecut 17 ani de atunci. Dar Bad Boys III a meritat asteptarea. Un Martin Lawrence imbatranit, un Will Smith care pare facut din titan, o poveste care socheaza de la primele cadre. Dar sa ne aducem un pic aminte…

 

Nu am pus aceste imagini la intamplare sau doar pentru nostalgici. Ideea este ca povestea dintre cei doi baieti rai continua cu un eveniment important din relatia fetei mai mari al lui Martin cu acel baiat speriat care suna la usa, cei ce ati vazut Bad Boys II stiti despre ce vorbesc.

Doar ca Bad Boys III are atatea intorsaturi de situatie, ca te tine in priza de la primele cadre. Sunt atatea scene care te fac pe tine cinefil cu experienta sa fii luat prin surprindere, atatea momente in care tu astepti altceva si crezi ca stii ce urmeaza si te inseli.

Exista o scena care mi-a placut teribil cand in toiul unei lupte aman2 privesc cioburile unei oglinzi si toata actiunea se schimba. Nu vreau sa fiu #spoiler sa va spun despre cine este vorba dar pe mine acea scena m-a impresionat. Sau sunt discutii aparent care sa te linisteasca, care par de umplutura si te loveste o filozofie si o lectie de viata, pana iti dai seama ca acel dialog a fost gandit exact pentru acele personaje in acel moment. Mostra de filozofie budista, extrasa din discutia dintre doua personaje

,,Doi calugari budisti urcau un drum ingust de munte cand din fata venea in viteza un om calare pe cal. Fara sa opreasca calul a trecut glont printre cei doi, noroc ca s-au ferit si n-au cazut in prapastie. Unul dintre cei doi calatori tipa la cel de pe cal: ,,Unde te duci asa grabit?”, iar raspunsul a fost ,,Intreaba calul” (Ask the horse)

Iar morala care a venit dupa a fost..epica. ,,Acel cal reprezinta suma temerilor noastre, frustrarilor noastre, fricilor noastre, sentimentelor de furie si razbunare si daca nu avem grija sa le stapanim, ne vor arunca in prapastie sau ne vor duce in directii de unde nu vom stii sa ne intoarcem si nici unde vom ajunge”. Iar modul in care apare umorul de situatie, sincronismul dintre dialogul personajelor, actiune, sunete, soundtrack, emotii, totul pare gandit minutios.

➡ Sinopsis

Marcus tocmai devine bunic și se gândește deja la pensionare pentru a petrece mai mult timp în familie, dar Mike se împăunează cu forma sa de zile mari și vrea să demonstreze că este mai pregătit ca oricând să-i prindă pe răufăcători. In alta ordine de idei, “Bad Boys” a rămas în imaginația publicului mai bine de 20 de ani, fiind una dintre cele mai îndrăgite francize cinematografice din toate timpurile. Deși regizorul producțiilor anterioare, Michael Bay, ridicase ștacheta destul de sus, noii regizori Adil El Arbi și Bilall Fallah au orientat franciza într-o direcție nouă, menținând însă dinamica electrizantă a cuplului Lowery/Burnett: “Energia și intensitatea lui Will și umorul relaxat al lui Martin scot ce e mai bun din cei doi”, declară producătorul Chad Oman. Noua aventură se dovedește pe cât de veridică și emoționantă, pe atât de amuzantă.

In acest film ne intalnim si cu tehnologia de ultima generatie din noua unitate de elită Advance Miami Metro Operations (AMMO), care a introdus tactici de investigare cu tot felul de gadget-uri futuriste in Miami P.D.

➡ Cadre vizuale de clasa

Chiar la începutul filmului vedem un Porsche super-lustruit, noul model din Generația 992, care nu avea voie să fie zgâriat fiindcă nu ar fi putut fi înlocuit. Coordonatorul cascadoriilor este Mike Gunther, care a lucrat și la Transformers: Age of Extinction și Transformers: The Last Knight. Nu lipsesc nici senzațiile tari pe două roți: intră în scenă o mică armată de motociclete. În plus, pentru a-și intra în rol, actorii care-i interpretează pe agenții AMMO au urmat cursurile unui colegiu special pentru a se antrena și a se familiariza cu activitatea tactică a poliției din Miami.  “Filmul conține scene de acțiune cu cascadorii incredibile și revelații surprinzătoare. […] Dar, chiar dacă nu ați văzut filmele anterioare Băieți răi, veți ajunge să iubiți personajele și să vă placă acțiunea în care vă conduc”, promite producătorul Jerry Bruckheimer.

➡ Unde a fost filmat Bad Boys III

Filmările au avut loc în Atlanta, Miami și în Mexic. Decorul eclectic din film redă fidel atmosfera dinamică și exclusivistă din Miami, conform scenariului semnat de Joe Carnahan, Peter Craig și Chris Bremmer, pornind de la personajele lui George Gallo. Protagonistul Will Smith are în palmares două nominalizări la Oscar (pentru rolurile din “Ali” și “The Pursuit of Happiness”) și cinci la Globurile de Aur. Din distribuție mai fac parte Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens, Kate del Castillo, Paola Nuňez, Alexander Ludwig, Charles Melton, Jacob Scipio, Nicky Jam și DJ Khaled. Creatoarea de costume Dayna Pink se asigură că “băieții răi” sunt mereu stilați, purtând ținute emblematice.

Soundtrack-urile din Bad Boys III sunt aur curat, mai ales modul in care sunt inserate intre scenele de actiune

Coloana sonoră îi aparține cunoscutului compozitor Lorne Balfe, care a lucrat și la Mission Impossible: Fallout, iar Black Eyed Peas a creat, împreună cu J Balvin, un single nou, “RITMO (Bad Boys for Life)”. Filmul are 123 de minute și distribuit în România de InterComFilm Distribution. 

➡ Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având drept obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *