Fără categorie

AVINCIS – 5 ani de vin, 5 ani de povesti, 5 ani de struguri topiti printre emotii si un pic mai multa pasiune

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

“Anni, momenti d’amore, bicchieri di champagne sono cose che non dovremmo mai contati” – “Anii, clipele de iubire si paharele de sampanie (sau vin) sun lucruri care nu se numara niciodata”.  

13047915_952065164909385_7157886402235240504_o

AVINCIS a marcat recent cinci ani de la deschiderea cramei sale, situată pe domeniul de familie Vila Dobruşa, în regiunea dealurilor subcarpatice, la porţile mănăstirilor din nordul Olteniei.

Povestea AVINCIS a început în anul 2007, când Valeriu şi Cristiana Stoica şi-au descoperit pasiunea pentru vin în timpul unei vizite la casa din Drăgăşani a familiei Cristianei. Deşi nici unul nu părea să aibă profil de podgorean – amândoi conduc o renumită societate de avocaţi din Bucureşti – au decis să restaureze casa copilăriei Cristianei şi să refacă via rămasă în paragină.

S-au pus astfel bazele proiectului de a restitui farmecul de odinioară podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea. În 2011, familia Stoica a inaugurat crama AVINCIS de pe domeniul de familie Vila Dobruşa, Drăgăşani, aşezată pe o colină mângâiată de soare, asemenea podgoriilor renumite din Champagne, Castilia, Chile şi Napa Valley.

image003

➡ Povestea mea cu Avincis a inceput cu Domnul de Roua

Domnul de Rouă în Roşu 2013 e un cupaj pe cat de misterios pe atat de intens. E misterios pentru ca nu poti sa-i intelegi tainele pana nu-l savurezi, pana nu-l gusti cu emotie. Obtinut dintr-un amestec secret cu aroma de legenda din trei soiuri internationale, rezultatul incanta si descanta orice urma de tristete sau anxietate.

domnul-de-roua-in-rosu-de-la-avincis-grandeÎmi place atât de mult sa-l savurez rece, desi, ratacit in pahar si surprins in mangaierea Soarelui zici ca ai langa tine o evadare a sangelui care-ti da tie viata. E o licoare accesibilă simţurilor care are in spatele etichetei o poveste…

Legenda spune că Domnul de Rouă îşi vizita în timpul nopţii iubita, dar o părăsea spre a ajunge înapoi acasă înainte de cântarea cocoşilor şi de răsăritul soarelui. Într-o noapte, la rugăminţile iubitei sale, locuitorii satului au închis cocoşii, iar Domnul de Rouă nu a mai auzit cântul acestora. Încercând să se întoarcă acasă, misteriosul crai a fost surprins de razele soarelui şi s-a transformat în rouă sangerie…

➡ prezentul AVINCIS, un viitor perpetuu

Noua cramă, proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită şi găzduieşte evenimente exclusiviste şi degustări de vin. Pentru a construi pe termen lung personalitatea viei lor, Valeriu şi Cristiana Stoica au apelat la serviciile tânărului şi talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universităţii din Dijon, cu experienţă în vinificaţie dobândită în Franţa.

Au fost ani de muncă intensă şi a durat ceva până când am obţinut primul vin cu care să ne mândrim. Din acel punct, însă, AVINCIS a devenit un nume de referinţă pe piaţa vinurilor din România şi din străinătate, dovadă stând distincţiile obţinute de vinurile noastre anul trecut, la prestigioase competiţii de profil”, a declarat Cristiana Stoica.

În 2015, trei dintre vinurile produse în România de AVINCIS: Crâmpoşie Selecţionată 2013, Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon 2011 şi Fetească Regala & Pinot Gris 2013, au primit medalia de bronz în cadrul concursului internaţional DECANTER World Wine Awards, o competiţie riguroasă al cărei juriu a fost format din 240 de profesionişti, dintre care 85 au titlul de „Master of wine”.

Si pentru ca si-a confirmat suprematia, Avincis a fost medaliat si in 2016.

e3e79f93-84c9-45a4-aafe-2b2992719dc3

BRAND recomandat de RanEvents COMM

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.