Fără categorie

Avengers – The Age of Ultron: Mai psihedelic, mai uman, mai filozofic ca niciodata!

Spread the love

Am fost la Avengers, sequel NO. 2. Filmul asta, dincolo de pleiada de actori precum – Scarlett Johansson, Linda Cardellini, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Chris Evans, Steve Rogers, Aaron Taylor-Johnson, Hayley Atwell, Cobie Smulders, Maria Hill,  Elizabeth Olsen,  Scarlet Witch,  James Spader,  Jeremy Renner, Clint Barton, Mark Ruffalo,  Bruce Banner, Idris Elba, Samuel L. Jackson, Paul Bettany si Andy Serkis, mai are ceva.

Filmul Avengers – The Age of Ultron e o introspectie in Universul benzilor desenate, Descopera Universul Marvel, practic putem vorbi de un fel de Documentare Online generate offline si nu numai pe pelicule moderne.

Dincolo de bugetul care a depasit 250 de milioane de dolari, nu doar efectele demne de IMAX 3D te tin acolo ci ceva mult mai deep, mult mai profund. Daca in primul cunosteam eroii intr-un fel de competitie de tipul show-off, cine e mai mare si mai tare, acum cunoastem latura umana, emotionala, vulnerabila din spatele fiecarui erou pozitiv sau negativ pentru ca binele si raul sunt notiuni de nuanta si chiar pe timpul filmului taberele si personajele din tabere vor oscila dintr-o parte in alta ca intr-un tangaj psihedelic.

In filmul asta, prima lupta si-o dau fiecare cu fiecare, cu trecutul lor, cu prezentul lor, cu viitorul lor, cu vanitatea, cu emotia, cu sentimentele, cu dorinta, cu tot si toate.

Asa cum spunea cineva de la MovieNews.ro, eroii din Avengers 2 par mai mult oameni care au puteri din cand in cand. Sunt atat de umani ca uneori te sperii si te intrebi daca nu cumva e finalul.  Fiecare gest, fiecare replica e gandita parca atat de complex incat personajele par reale, ca si cand oriunde in sala de cinema s-ar afla un Iron Man, un Hulk, un Thor.

Expresia – De mine nu sunt legate corzi capata sens pentru ca acele corzi sunt fricile si slabiciunile fiecarui erou. Thor se teme de Asgaard, Hulk se teme de o relatie, Vaduva Neagra se teme sa i se descopere adevarul, Ochi de Soim se teme sa nu i se descopere familia, Iron Man se teme de ideea de a fi vulnerabil, Captain America se teme de normalitate, toti au temeri, TOTI sunt legati intrinsec si mental de ceva.

Atat de puternic e conturat si exacerbat conflictul incat uiti si pierzi din vedere efectele vizuale.  Esti mai concentrat la ce li se intampla personajelor decat la miile de roboti care apar de nicaieri, la jocul de culori si lumini, la sunetele stridente.

Nu razi, nu mai are umorul copilaresc din seriile Iron Man, Avengers, eu, cel putin, nu stiu daca am tresarit de doua ori. Nici nu e dramatic incat sa pleci cu un gust amar din sala de cinema. E doar un film care vorbeste de temeri, de succese si insuccese, despre orgolii, vanitate, greseli, pentru ca, si eroii mai gresesc cateodata.

Practic, in Avengers 2 se schimba paradigma. Nu mai avem eroi cu puteri supranaturale cu chip de oameni, avem oameni care fac greseli si care au si puteri, din cand in cand.

Filmul este distribuit de CineForum si va ajunge in cinema din 24 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *