Divertisment

AVE, CEZAR! – Un film despre filmele din film si povestile din spatele culiselor

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nu stiu altii ce spun, ce au spus sau ce vor spune, dar filmul AVE CEZAR e o „salata de actori” centrata pe ideea – „VOI aveti habar cum se fac filmele !?„. Inainte de a intra in zona emotional-personala, pentru ca doar asta fac de aproape doi ani de cand vorbesc despre filme, altfel nu pot, altfel nu stiu, o sa va pun putin in scena filmul, in cel mai rational si echidistant mod.

În centrul proiectiei il avem pe Eddie Mannix (Josh Brolin), producătorul șef al unui studio de filmare, care era un fel de politist cu de toate, detectiv uns cu toate alifiile, un fel de narator omniscient, un fel de omul-orchestra pus sa rezolve toate problemele.

Dupa cum am afirmat la inceput, avem o „salata” de actori, nume numai unu si unu 🙂

O avem pe DeeAnna Moran (Scarlett I. Johansson), o actrița destul de volubila, care ramane însărcinată si asteapta un copil din flori, maestrul Laurence Laurentz (Ralph Fiennes),  Hobie Doyle (Alden Ehrenreich), Gurney (Channing Tatum), Baird Whitlock (George Clooney) si cam aici se opreste filmul cu aceasta suita de actori.

➡ Mesaje subliminale, intelesuri multiple

Filmul aduce in discutie cateva concepte destul de interesante. Primul, inspirat chiar din realitate, vorbeste despre greva scenaristilor si despre faptul ca acestia incasau sume derizorii pe proiectii care aveau in box officee sume de sute de milioane de euro. Chiar daca actiunea din film are loc prin anii 50, paralela ramane si azi valabila.

Apoi a fost discutia despre inserarea de mesaje politice subliminale in filme de Hollywood, lucru care s-a tot intamplat in ultimii ani in America daca stam sa ne gandim la firme precum „The Sniper” sau „Hurt Locker”, filme care au abordat problema Afganistan intr-o maniera propagandista.

➡ Amintiri, asta mi-a generat „AVE, CEZAR!”, amintiri

Filmul a reusit sa ma teleporteze in timp, in urma cu 6 ani cand am avut si eu sansa sa fiu figurant in filme si mai tarziu actor in roluri secundare si principale. Primul meu rol l-am avut in filmul POKER al lui Sergiu Nicolaescu si am si o scena scurta cu Jean Constantin, moment imortalizat pe youtube 🙂

Atunci am debutat si din casting in casting am ajuns astazi sa am in palmares mai multe proiecte cinematografice. De la POKER am jucat apoi in Ultimul Corupt din Romania, filmari care au avut loc la vila lui Ceausescu din Snagov unde am jucat biliard cu bilele cu care se juca Ceausescu  🙂

Am jucat in NASA, comedie romano-britanica, acolo am fost bodyguard si a fost prima oara cand am tinut in mana un AKM 47, am jucat in serialul Narcisa Salbatica, in Q.E.D, in regia lui Florin Piersic Junior, film deja premiat la Roma, am jucat in „DE CE EU?”, al lui TUDOR GIURGIU, in Sons of Liberty pentru History Channel si acum in martie urmeaza un alt proiect la Discovery.

Mi-am adus aminte de aceste lucruri pentru ca in film apar scene iconice unde actorii nu inteleg ce spun regizorii si invers. Imi aduc aminte ca la filmul Poker s-a tras o scena de aproape 40 de ori din motive tehnice, de actori, de recuzita, ideea e ca innebunisem la a-40 dubla. A fost prima mea filmare si cea mai lunga din viata mea, de la ora 6 dimineata pana a doua zi la ora 3. Mai multe povesti despre experienta mea pe platourile de filmare gasiti aici!

In alta ordine de idei, filmul „AVE, CEZAR!” este distribuit de RO IMAGE si va intra in cinema din 19 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.