Fără categorie

Autoportretul unei fete cuminti – Un film cumva dar fara coada sau cap, depinde…

Spread the love

Nu despre altii, dar eu am fost la fimul asta dintr-un motiv foarte simplu – Imi place Emilian Oprea ca actor. Dupa rolul din productia – De ce EU, film in care am avut si eu onoarea sa joc un rol mic, episodic, insignifiant, l-am urmarit pe acest om atat la teatru ca si la film.

Autoportretul-unei-fete-cuminti-CAPTURA-FILM

Nici in filmul Autoportretul unei fete cuminti nu ma dezamageste pentru ca joaca cu adevarat rolul. El, un om familist, sensibil, cu bun simt joaca un rol de „ticalos” 🙂 Dar va las singuri sa-i descoperiti alegoria.

Filmul a avut premiera mondială in cadrul Festivalului International de Film de la Rotterdam, fiind debutul in lungmetraj al regizoarei: Ana Lungu.

Nu stiu cum a fost selectat si care sunt criteriile dar pe mine m-a lasat balta filmul asta pentru ca are un final pe sistemul – „N-am avut buget, am facut filmul asta pe prietenii, in familie, cu amatori si…ne uitam la ceas, au expirat 87 de minute gata, sa taiem banda”

Serios! Era o petrecere, se juca „Adevar si provocare”, am intors capul spre ecranul telefonului si s-a terminat filmul. Cum se termina? Descoperiti singuri in cinema.

➡ un rezumat scurt, mic si cuprinzator spre halucinant 🙂

Avem un personaj – Cristiana, doctorand la Universitatea de Arhitectura/Constructii si care comite adulter cu un doctor (Emilian Oprea), doctorul de familie al familiei sale si care e casatorit cu o femeie 🙂

Personajul, interpretat de Elena Popa, petrece timpul intr-un melanj trist filmat cu o singura camera tot timpul dintr-un singur unghi, larg, strans, indiferent, un singur unghi, o singura perspectiva asupra doctoratului ei de inginerie seismica, discuțiile extrem de stiintifice cu profesorul ei de lucrare, cu rudele, prietenii si sex-ul sec fara multe detalii pe scene cu Emilian Oprea, ce il joaca pe Dan, un doctor ca ticalos.

Legat de scena de sex, o scena usor rahitica, mi-am adus aminte de Fifty Shades of Grey. N-are nimic BDSM filmul dar va prindeti voi. Are ceva hipsteresc pe sistemul, barbatii poarta barba pe fata femeile unde pot 🙂

Autoportretul-unei-fete-cuminti-Poster

Filmul are si o idee obsedanta, Cristiana vrea sa isi ia un caine. Un caine scump din nu stiu ce rasa.

➡ Ce e interesant la film

Dupa cum am spus si mai sus, prezenta si jocul actoricesc al lui Emilian Oprea. E singurul care joaca asa cum trebuie. Ea, „fata cuminte”, e cam stearsa. Are idei bune, genereaza dialoguri inteligente cateodata dar de multe ori zici ca e fumata. Ceilalti au carisma cata carisma are un melc care isi lipeste ochii de un geam de sticla dar sunt momente cand te distreaza prin jocul lor amatoricesc.

Parintii Cristianei care apar in film sunt parintii reali ai Anei Lungu iar multi dintre actorii care apar sunt prieteni reali de-ai Anei Lungu si de-ai actorilor.

Filmul a fost facut „aproape gratis”…Actorii, echipa de productie si multi colaboratori au facut proiectul in sistem de voluntariat!

Cantecul filmului sau soundtrack-ul – Ada Milea fata ratata! Prea tare sa nu simti ironia din melodie raportat la film 🙂

➡ Ce nu place, restul…

Faptul ca e filmat cu o singura camera dintr-un singur unghi. Parca te uiti la teatru la televizor. Mereu vezi intre 50-70% din realitate. Camera, balcon, bucatarie…Totul e 2D. TOTUL!

Finalul care e infect pentru ca nu transmite nimic si nu spune nimic din punctul meu de vedere. Pare rupt pur si simplu ca si cand rupi un bat.

➡ Concluzii

Va las trailer-ul, concluziile le trageti singuri dupa vizionare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *