Atelier de Idei, Tineri

Autoclav: preț și criterii de selecție. Doar pentru cunoscatori

Spread the love

Fiind reglementat de norme legislative, un cabinet dentar nu poate primi autorizațiile necesare de funcționare fără un aparat eficient de sterilizare. Astfel, achiziția unui astfel de dispozitiv devine o măsură obligatorie de respectare a normelor de igienă și de sănătate a pacienților.

Și, având în vedere necesitatea unui sterilizator autoclav, nu orice produs de pe piața de profil se ridică la standardele calitative, tocmai de aceea ar trebui să acordăm o atenție maximă procesului de sterilizare. Am întocmit alături de Dentex, unul dintre cei mai mari furnizori din România de echipamente stomatologice, o listă cu factorii principali pe care ar trebui să îi iei în calcul atunci când achiziționezi echipamente profesioniste.

➡ 1. Care sunt principalele caracteristici și detalii tehnice?

Eficiența unui proces de sterilizare constă în alegerea unui autoclav care să fie prevăzut cu programele de testare Bowie Dick și Helix – care au rol în verificarea calitativă a aerului. De asemenea, vacuumul fractionat și imprimanta internă sunt două dotări importante ale aparaturii.

➡ 2. Care este capacitatea ideală?

Nu există un răspuns general valabil pentru toate situațiile. Astfel, ar fi indicat să alegi produsul în funcție de necesitățile cabinetului tău. Există sterilizatoare autoclave care au dimensiuni mici – cu o capacitate de aproximativ 7 litri pentru maxim două tăvi.

De asemenea, se găsesc în piața stomatologică din online autoclave care pot steriliza o cantitate mult mai mare de instrumentar – având o capacitate între 17 și 23 de litri. În cazul clinicilor foarte mari, este absolut necesară achiziționarea unui autoclav industrial – cu o capacitate de până la 150 litri.

➡ 3. Care este prețul unui autoclav eficient ?

În medie, raportându-ne la producător, detalii tehnice, consum energetic, dar și la capacitate și dimensiuni, prețul unui sterilizator autoclav pornește de la 4.000 RON și poate depăși chiar suma de 120.000 RON pentru autoclavele industriale.

➡ 4. Să cumpăr un autoclav nou sau un sterilizator second-hand?

Această nelămurire se află în strânsă legătură cu cea precedentă, astfel în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție va trebui să te orientezi către varianta cea mai convenabilă. Bineînțeles că la prima vedere te-ar tenta să achiziționezi un autoclav sterilizator second-hand, dar această opțiune prezintă anumite riscuri, deoarece te lipsești de garanția pe care ai primi-o în cazul unui aparat nou-nouț.

Dacă vei întâmpina anumite probleme de funcționare, va trebui să schimbi anumite piese. În multe cazuri, cheltuielile de reparații pot depăși cu mult bugetul pe care l-ai fi alocat unui autoclav nou. Ca să nu mai vorbim de acele situații nefericite în care vei fi nevoit să cumperi un alt aparat pentru că cel second-hand, achiziționat de curând, nu mai poate fi reparat.

➡ 5. Calitate la un preț accesibil

Dacă te afli în căutarea unui autoclav eficient la un preț decent, poți consulta ofertele de pe dentex.ro. Magazinul online oferă o gamă variată de echipamente performante, instrumentar și consumabile ideale utilizării în cabinetele stomatologice și în laboratoarele de tehnica dentară.

Compania are reprezentanta în București. Furnizor important pe piața de produse stomatologice, Dentex are la activ o echipă de 30 de agenți prin intermediul căreia produse utile pentru restaurare, igienă, protetică și implantologie sunt distribuite pe întreg teritoriul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.