IT&C

ASUS Zenfone3 – Un smartphone de 3 ori zen – price, design, usability

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

15181235_10209630354808656_4496959509887398708_n

ASUS Zenfone3 chiar e un telefon incredibil, si NU e doar o figura de stil. Sa explic. Vorbim de un telefon OctaCore ( 8 nuclee, prietene) pe o frecventa de 2GHz (Qualcomm Snapdragon 625), 4 GB Ram, 64 GB memorie, care filmeaza 4K, cu senzor de amprenta, 1920 x 1080 Super IPS+, Gorilla Glass 3, o camera principala de 16 MP cu multiple functii de la SuperRezolutie la HDrPRO, de la panorama la timer, cu o camera pentru selfie-uri de 8 MP cu functia beautify si o baterie de 3.000 de mAh, cu fast charge si totul la un pret cuprins intre 1300 si 1500 ron? Dar sa detaliem povestea device-ului in randurile care urmeaza!

➡ Inceputuri

ASUS Zenfone 3 a incercat sa faca prin acest smartphone un telefon practic, usor de folosit si cu performante incredibile raportate la pret. Mai mult decat atat, a facut o gama variata de device-uri pentru a atinge un public si un target cat mai larg. De la varianta de 32 de GB pana la varianta Deluxe cu 10 nuclee de 2.4 Ghz si 6 GB Ram, ASUS a stiut sa se plieze pe nevoile unei piete tot mai pretentioase. In plus, si ecranele au diferite dimensiuni in functie de preferinte: de la 5,2 inchi pana la 5,87 inchi.

Eu testez modelul de 5.5 inchi cu 4 GB Ram si 64 GB memorie. Vorbim de un contrast de 401PPI, de un procesor grafic Adreno 506 si de un sistem de operare Android 6 Marshmallow. In plus, vorbim de un device DUAL SIM de doar 155 de grame.

Dar sa trecem peste introducere si sa punem jucaria la treaba.

GAMING  de 5 stele

De departe, cel mai cool lucru la ZenFone 3 e modul in care te poti juca live. Te simti ca in competiile internationale de gaming pentru ca poti sa te filmezi in timp ce vorbesti si te joci. Practic, telefonul iti permite sa-ti activezi camera selfie iar tu sa te joci cu telefonul. Am testat jocurile si modul de streaming video atat cu sunetul original de gaming cat si cu melodii din soundcloud iar experienta e geniala. Va las sa urmariti singuri cateva mostre.

DEATH RACE – like the movie

GTA for ANDROID free sau, altfel spus GANGSTAR VEGAS

NFS – it is fucking amazing

N-am avut niciodata lag iar luminozitatea ecranului si sunetul sunt atat de puternice incat nu va recomand experienta in mijloace de transport public fara casti cu fir sau bluetooth.

Zenfone3 – ShowBiz Time – Interviu Damian Draghici

Dincolo de design si de liniile fine, Zenfone 3 stie sa filmeze bine. Dincolo de specificatiile tehnice ale celor doua camere (16 MP spate, 8 MP fata), modul in care softul le controleaza e genial. In primul rand, poti filma 4k si fotografia in acelasi timp iar fotografiile iti apar stabilizate datorita tehnologiei.  L-am plimbat prin multe locuri, dar cel mai mult mi-a placut experienta evenimentului cu Damian Draghici unde am realizat un interviu cu telefonul cu artistul.

Am ajuns cu Zenfone3 si la Palatul Noblesse si am facut o multime de fotografii. Dupa ce o sa urmariti acest video o sa va las cateva fotografii drept mostra. Unele dintre ele au si data pentru ca m-am jucat cu setarile. Am facut chiar un shooting profi cu telefonul pentru o locatie exclusivista din Bucuresti – NORMA.

Fashion Time – Palatul Noblesse

Foto moments

NORMA, Palatul Noblesse, Copper,s Pub, Fine dinning home, 925 Gents, Queen Mary Coffee Shop.

Autonomie

Recunosc, am stat pornit cu 4G+ pe ambele cartele vodafone tot timpul, chiar si atunci cand dormeam. Inclusiv senzorul de proximitate. Cu toate acestea, telefonul rezista cel putin o jumatate de zi in conditiile in care stateam pe net, gaming, live streaming, live facebook, snapchat. In schimb, daca renuntam la senzorul de promixitate si stateam doar cu 4G+ rezista o zi, iar daca mai aveam grija cu semnalul si activitatea undeva cam doua zile. Cu alte cuvinte, autonomia unui ZenFone3 tine de usability. Dar ceea ce conteaza cu adevarat este modul fast charge USB tip C. Practic, la 5% baterie, conectat la priza si lasat telefonul „cuminte”, in maxim 10 minute e undeva intre 25-30%, asta daca nu apar notificari sau alte momente.

Dupa ce ajunge la 25-30%, te poti juca, poti urmari filme pentru ca in maxim 40-50 de minute e full charge daca te uiti linistit la un clip pe youtube sau 90-100 de minute daca te joci intens. Desi nimeni nu sta cu telefonul in priza ca sa se joace, am vrut sa-l testez.

Important este faptul ca telefonul isi pastreaza functia fast charge si daca-l conectezi la o baterie externa peste capacitatea bateriei internet. Sa explic. Daca il conectezi la o baterie externa mica de 1800 mAh, iar tu ai 3000 mAh, se va incarca ca si cand il conectezi la USB. Daca ai o baterie de 6500 de mAh si il conectezi la telefon, se incarca in modul fast charge, cel putin modelul testat de mine.

Senzorul de amprenta

Cred ca este unul dintre cei mai rapizi senzori. Odata configurat, poti sa deblochezi si sa accesezi contul bancar instant. Mai putin decat o zecime de secunda. Si am facut asta si cu degetul inghetat. Important este ca degetul sa aiba contact cu zona din spatele telefonului.

Concluzii

Si daca tot vorbim de un telefon desenat pentru utilizatori, o reclama gandita de utilizatori nu avea cum sa fie altfel decat un rezultat plin de creativitate

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *