[yasr_overall_rating size=”large”]
Recent am inceput „sa ma joc” cu un Asus Zenfone Zoom 3x. Inainte de a discuta despre model in detaliu, dincolo de fisa tehnica, tin sa vin cu cateva elemente de culoare.
Am plimbat telefonul de la munte la mare, l-am dus la Constanta, la Divertiland in Bucuresti, la concert Carla,s Dream si la restaurante si pot sa spun doar atat „ZenFlash-ul” extern e demential. Ce e acest „fulger” extern si la ce ajuta el? In randurile care urmeaza
Rezumat:
➡ ZenFlash – „MinnieBlitz” pentru smartphone-ul tau
ZenFlash-ul e un device inteligent, un blitz extern care transforma ASUS Zenfone intr-un mini DSLR extrem de versatil. Paradoxul este ca desi zoom-ul optic 3x isi face focalizarea in interior, producatorul s-a gandit sa vina si cu aceasta „jucarie” extrem de interesanta.
ZenFlash-ul se conecteaza la telefon intr-un capat printr-un fir precum cel de alimentare USB si apoi se „lipeste” ca un mini magnet pe spatele de piele al telefonului in imediata apropiere a camerei. Rezultatul? Va las ca mostra cateva poze facute in intuneric sau lumina difuza de la ultimul concert Carla,s Dreams.
➡ Dincolo de ZenFlash se ascunde un zoom optic 3x
ASUS Zenfone Zoom stie sa faca fotografii si pe timp de zi. Indiferent ca vorbim de o plimbare pe lacul Titan sau o escapada pe litoral, ASUS stie sa te surprinda. Cateva fotografii in randurile de mai jos.
Dupa cum spuneam, toate fotografiile, cu exceptia selfie-ului, au fost realizate cu zoom 3x. Practic, la ASUS Zenfone Zoom toată magia se realizează in interior.
➡ ASUS Zenfone Zoom – Caracteristici tehnice

➡ ASUS Zenfone Zoom sub lupa
ASUS Zenfone Zoom cântărește 185 de grame și are o grosime de 12 mm în spațiul ocupat de senzorul de 13 Megapixeli cu mecanism intern pentru declansare zoom optic.
Pentru mai mult stil dar si eleganta, marginile sunt metalice, dar, in schimb, capacul spate este din piele naturala, detaliu care te ajuta sa tii telefonul cu o mana chiar si atunci cand ai mana transpirata. Practic te ajuta sa nu scapi smartphone-ul pentru ca textura pielii de pe capacul telefonului adera la pielea mainii.
Senzorul de 13 MP iese în evidență dincolo de linia generală a smartphone-ului, dar o face intr-un mod delicat si camera oricum are un supra capac asa ca este protejata chiar si atunci cand smartphone-ul se sprijină de masa.
Capacul se îndepărtează relativ usor si iti permite sa conectezi rapid atat microSIM-ul cat si cardul MicroSD. Interesant este faptul ca desi capacul se detaseaza si poti umbla la zona de SIM si card nu se oferă acces la acumulatorul de 3000 mAh.
Ca si autonomie, daca nu folosesti in exces blitz-ul extern, zoom-ul optic,in general functiile foto sau video, telefonul rezista cel putin o zi. Il scot de la incarcat la ora 8:00 cand plec la birou si pana la ora 23:00, dupa o zi de butonat net si jocuri mai ramane cu 6%. Interesant este faptul ca modul SuperSaving nu altereaza cromatica telefonului ci doar dezactiveaza netul si luminozitatea. Cu aceasta functie, poti sa mai rezisti cu 6% cel putin o ora.
In concluzie, Asus Zenfone Zoom este un smartphone pentru cei pasionati de zona Foto-Video. De ce spun si video? Pentru ca telefonul vine cu un soft creativ de montaj video.
Pana data viitoare, pe curand pe orice rand de display!
[yasr_visitor_votes size=”large”]
1 gând despre „ASUS Zenfone Zoom – Forta unui DSLR si mobilitatea unui smartphone”