Atelier de Idei

Arta sau nebunie! Expozitie socanta in Germania, unde mai multe cadavre au fost expuse in pozitii erotice

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

image_124955525260851900_1Expertul german Gunther von Hagens – care plastinează cadavrele pentru a realiza opere de artă, stârneşte din nou controverse. După ce a pus în scenă spectacole în cadrul cărora realizează autopsii în direct, Gunther von Hagens a vrut să-şi îmbogăţească expoziţia de cadavre cu mulaje care înfăţisează mai multe cupluri în timpul actului sexual. Însă autorităţile din Augsburg s-au scandalizat şi au interzis expoziţia Body Worlds semnată de artist.image_124955525618749700_3

Între timp, Hagens oferă spectacole zilnice, sub numele Teatrul Anatomic, în Berlin, Germania. Spectatorii privesc cum sunt disecate corpurile, iar organele şi bolile de care au suferit le sunt arătate şi explicate pe larg. Von Hagen, în vârstă de 64 de ani, a spus: „Asemenea demonstraţii nu aduc nimic nou, erau organizate în epoca medievală în pieţele publice. Dar astăzi, doar studenţii la medicină au acces la ele. Eu le ofer tuturor posibilitatea de a vedea o autopsie. Nu există un mod mai bun de a explica corpul omenesc.”

Câteva zeci de preoţi pretestanţi au organizat o demonstraţie în faţa teatrului care găzduieşte aşa-zisele spectacole.

Sursa: www.realitatea.net

image_124955526425010700_5

0 gânduri despre „Arta sau nebunie! Expozitie socanta in Germania, unde mai multe cadavre au fost expuse in pozitii erotice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *