Fără categorie

ARC BAKERY – Locul unde Parisul iti pare mai aproape ca niciodata

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nu intamplator spunem la „paine prajita tavalita prin ou” – French Toast. Cu totii ne aducem aminte de copilarie, de acele felii de paine inmuiate in lapte si date prin ou si apoi prajite in ulei, acele friganele? Si unde gasesti cea mai savuroasa paine, cea mai aromata daca nu la Paris, in vecinatatea Turnului Eiffel. Ca sa intelegeti mai bine despre ce vorbesc va las cateva secvente dintr-un film care imi aduce aminte de Paris si…apoi povestea unui loc din Bucuresti cu aroma de Champ Elysees – ARC BAKERY.

 

Cum spuneam si la inceput, n-am ajuns recent la Paris dar am vizitat ARC BAKERY din zona strazii Benjamin Franklin.  O multime de croissante frantuzesti, paine in cele mai colorate variatiuni si tot felul de preparate cu parfum francez.

Eu am ales sa savurez o salata pe care am stropit-o cu Martini, ca la Saint Tropez. ARC BAKERY este însă mai mult decât o brutărie, este și patiserie și bistro iar locul are un anumit romantism, acel je ne sais quoi pe care nu-l poti defini prin cuvinte dar il poti exploata prin emotii, prin trairi intense.

Produsele de panificație și cele de patiserie sunt lucrate create dupa rețete frantuzești cu traditie, fie ca vorbim de paine din Provence sau specialitati din zona vailor Loirei. In spatele preparatelor se afla un bucătar cu 30 de ani de experiență, care a venit tocmai din Franța pentru a aduce si micului Paris – farmecul francez de odinioara.

Toate ingredientele de la ARC Bakery sunt proaspete și naturale. Se foloseste făină franțuzească de cea mai inalta calitate, unt și ouă bio, iar legumele și fructele sunt românești pentru un gust savuros la orice ora.

La ARC Bakery gasiti o varietate de sortimente de pâine, precum cea de secară, de hrişcă, cu seminţe de in, cu cereale, dar și produse de patiserie precum croissante cu unt, pain au chocolat, rulouri cu mac și multe altele.

Eu am incercat experienta si erau momente cand savuram preparatele, priveam pe geam si ma asteptam sa vad imaginea turnului Eiffel pentru ca localul din zona Benjamin Franklin se afla la strada.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.