Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social, Tineri

Andrei Stoiculescu: People Doing Things on smartphone. Let’s do this!

Spread the love

Ceea ce urmeaza este un #teaser pentru evenimentul Noaptea Alba a Coworking-ului. Si pentru ca n-am vrut sa intervin asupra gandurilor lui Andrei, le las aici ca un guest post. O lectura utila si interesanta. De ce vorbeste Andrei despre o aplicatie? Ce aplicatie? O sa aflati pe 13.11.2018.

,,Prolog – Ideea aplicatiei a venit natural. Intr-o zi am avut chef sa fac ceva outdoor dar nu stiam exact ce si nici nu aveam cu cine. Asta a fost ideea initiala a aplicatiei, care s-a pastrat si acum : sa iti gasesti oameni pasionati de tot felul de activitati, pe loc. Eram in Bucuresti cand mi-a venit ideea, dar mi-am amintit ca si in perioada in care fusesem un expat in Germania sau Olanda, aveam deseori problema asta.

Un parcurs firesc

A urmat o perioada de discutii cu prietenii, le-am povestit ideea si am avut doar feedback-uri pozitive. Dupa care am discutat cu cineva care ar fi avut posibilitatea sa faca o investitie, si avea si experienta necesara intr-un business in IT. Respectivul a fost interesat sa investeasca, insa datorita lipsei mele de educatie antrperenoriala am esuat in a ajunge la un acord. Cand am vazut ca lucrurile nu se misca, mi-am dat demisia de la job si m-am apucat sa lucrez singur la server, asta fiind expertiza mea: programator de server. Cand am progresat suficient, am inceput sa imi caut un partener pentru aplicatie. Initial nu conta daca e vorba de Android sau iOS. Dupa cateva incercari am gasit pe cineva specializat pe Android. Insa dupa vreo 3 luni nu am inregistrat niciun progres si respectivul a renuntat.

Am inceput sa caut din nou parteneri si asa l-am cunoscut pe Andrei, pe LinkedIN. Ne-am intalnit si din prima discutie Andrei mi-a spus ca nu e interesat de freelancing ci de un parteneriat, care era exact si ideea mea. In numai cateva zile, am avut schitata o aplicatie de iOS care deja folosea serviciile mele de pe server, cu o interfata simpla, si usor usor, intr-o perioada mai scurta decat ma asteptam, am avut aplicatia.

Atunci am invatat primul lucru nou: Mi-am dat seama ca am nevoie de un designer, pt ca aplicatia la care eu lucrasem design-ul era neinteligibil.

Am discutat cu Andrei si am angajat un designer pe un site de freelancing, atat pentru logo cat si pentru interfata, in ideea sa o refacem. Noua iteratie a fost mai buna si asa am lansat prima versiune pe appstore. Era prima data cand le puteam arata la cunoscuti o versiune functionala pe appstore, insa tot nu eram multumiti.

Intre timp ne cautam partener atat pe Android, dar si designer si expert pe social media. Multi erau atrasi de ideea de a fi parteneri cu noi la app, si incepeau sa lucreze, dar renuntau in scurt timp, pt ca nu putea sa mentina ritmul.

Am prezentat conceptul la o conferinta la Cluj, lumea a fost excited asa ca am decis sa o lansam pe Fb Ads. Ads-urile au mers bine. Lumea intra, dar nu se indragostea de app. O parte mare ieseau dupa ce intrau o data, aveam o categorie carora le placea, si incercau sa o foloseasca zi de zi, dar pana la urma se saturau pt ca vedeau aceleasi persoane. Am contactat cativa dintre useri si ne-am dat seama ca multi nu isi dadeau seama cum sa foloseasca unul dintre butoanele principale, cel prin care puteau intra in contact. Si atunci ne-am dat seama ca trebuie sa testam mai mult.

Dar ne intalnim pe 13 noiembrie sa ne jucam si sa testam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.