Fără categorie

Andrei BogDAN Nitulescu, Hobby la doua capete – Kendama si video gaming!

Spread the love

Nitulescu Andrei Bogdan este din Pitesti, judet Arges si are 22 ani. Este student la facultatea de Stiinte profilul Ingineria Mediului anul III in Pitesti si printre pasiunile sale se numara rolele, skateboardingul si desigur kendama condimentata cu jocuri video. Practic intre cele doua pasiuni exista o relatie de interdependenta. De exemplu, am aflat ca recent si-a schimbat monitorul din cauza ca pe cel pe care l-a avut l-a stricat in timpul unui meci online de DOTA2. Cum !? N-a vrut sa-mi spuna 🙂 A jucat in liceu si scoala generala tenis, basket, fotbal, a participat la diferite concursuri de dansuri de societate, a practicat judo si karate dar a realizat ca totul duce intr-un punct previzibil si a cautat ceva insolit pana a gasit…kendama…Dar povestea in randurile urmatoare…

Ce inseamna Kendama si cand ai descoperit acest tip de activitate?

Kendama este ceva special, kendama este numele unui joc, dar si numele obiectului cu care te joci, in opinia mea este cea mai tare consola ever. Fara baterii, nu necesita curent, e nelimitata din punct de vedere al trickurilor si sa nu uitam ca e destul de buna pentru autoaparare daca stii ce sa faci cu ea:) In plus, pentru ca „instrumentu” vine de la japonezi, daca despartim in silabe Ken Dama, ne trezim exact cu cele 2 parti din care este compusa jucaria: Ken-sabie si Dama-Bila:) Daca vrei iti pot imprima color o schema si cateva idei

Cand ti-ai procurat prima Kendama?

Era 2009. Prima data cand am vazut si am auzit de Kendama a fost, prin intermediul unor rolleri internationali. A fost cel mai epic lucru pe care l-am vazut, am stiut clar ca ma va ajuta si ca ma voi antrena sa ajung printre cei mai buni.

Ai fost pana acum la competitii, concursuri?

Am fost la multe concursuri fara premii cu prietenul meu cel mai bun Sorescu Nicolae Raducu, dar asta strict pentru antrenament. In Romania nu exista concursuri de genul asta, abia acum dupa 4 ani a inceput sa prinda lumea gustul jocului acesta, si chiar as vrea sa ma ocup mai mult de proiectul: “Scoala de kendama pentru incepatori si avansati” unde vreau invat jucatorii arta acestui joc.

Am inteles ca te ocupi si de grafitti. Care e „ID-ul” tau grafic si ce inseamna el?

Eeeei, aici m-ai prins, e printre putinele hobby-uri pe care la fac cu prudenta si pura placere. Lumea in general lupta contra mazgalelilor pe pereti, si ii sustin, ii inteleg, dar atunci cand cineva face o opera de arta, cum ar fi de exemplu leul sau ablina de la scarile din trivale toata lumea isi face poze acolo si spun ca e misto. Vorba aia “Ori suntem golani, ori nu mai suntem.”:)) Ca sa continui, Oink one este alias-ul meu, pentru ca porecla mea este Piggy si nu am cum sa schimb asta nici daca vreau :D. Si inseamna faptul ca nu o sa uit niciodata de unde am plecat. In 2 saptamani am umplut aproape 40% din oras, dar ca zone pot sa spun ca sunt peste tot, am si auzit lumea pe care nu o cunosteam vorbind: “Ba uite-l p’asta e in tot orasu’! ”:))

Un mesaj pentru cei curiosi sa incerce kendama.

Tratati-o cu respect si o sa va respecte. Ingrijiti-o si o sa va ingrijeasca. Aparati-o de lovituri si va fi acolo la gatul vostru sa va apere de loviturile altora. Este ca o arma, lemnu doare tati:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.