Fără categorie

AMA Optimex – Ii vizitezi, ii vezi si vrei sa-i revezi chiar si fara motiv!

Spread the love

Am fost recent la clinica AMA Optimex pentru ca stiam ca am nevoie de o pereche de ochelari. In urma cu trei ani am mai avut o pereche de ochelari cu lentile anti reflexie si heliomate dar i-am pierdut. Am lasat lucrurile in in asteptare si in ultimele saptamani am inceput sa resimt o oboseala in zona oculara.

session_ama_optimex_2012 52704

O prietena draga mie, Monica Dadu, mi-a recomandat clinica. Am zis ca e probabil ca oricare alta clinica dar pentru ca am un mare respect pentru respectiva persoana am zis sa-i urmez sfatul. Si, am ajuns si de aici firul s-a rupt sau cel putin am avut o revelatie.

➡ Povestea incepe pe strada Toamnei, unde culorile au nevoie de ochii tai pentru a ti se descoperi

Sediul clinicii se afla intr-o casa cocheta, pe Str. Toamnei nr. 54, una dintre primele clinici private de oftalmologie din Romania, cu fatada ce pastreaza urmele unei epoci demult uitate.

Daca esti doar un simplu trecator, cu greu poti crede ca aici se afla una dintre cele mai moderne clinici private de oftalmologie din Romania, cu o echipa de medici care te trateaza ca si cand ar fi ei insisi. Nu e o figura de stil. Sa va explic.

echipa Ama Optimex

 Am mai fost in clinici oftalmologice private. Curat, echipamente moderne, personal afabil. Dar, ca si experienta nu era nimic emotional. La dioptron de exemplu te asezai cu barbia si cineva iti facea poze. Si cam atat. La Ama Optimex lucrurile stau un pic altfel si asta ii face sa fie atat de apreciati de peste 20.000 de pacienti, an de an.

Cand am intrat in clinica, m-a frapat curatenia. Aveam curajul sa mananc de pe jos, daca stiti expresia. Totul era asa cum trebuia sa fie. Am intrat la domnul doctor Grigorios Triantafyllidis si m-a socat urmatorul lucru. Doctorul folosea o laveta ca sa-mi stearga spatiul unde urma sa-mi pun barbia pentru a ma analiza cu diferite echipamente medicale. Repet, doctorul! Era si o asistenta care nota la calculator observatiile.

Dr. TRIANTAFYLLIDIS

Am ramas surprins pana cand am inteles ca asa fac cu toti pacientii. Ii trateaza ca si cand s-ar trata pe ei insisi.  Asa am aflat ca am astigmatism, ca am un pic pupila turtita si mi-au fost recomandati niste ochelari. Si am ajuns sa imi placa atat de mult clinica incat m-am documentat si am aflat o multime de lucruri interesante.

Sunt multi cei care au pasit pragul clinicii cu disperarea ca nu vor mai vedea niciodata lumina si au gasit aici speranta si tamaduire. Pentru ca aici exista medici cu dragoste pentru oameni si profesie, care pun inainte de toate pacientul si deseori fac imposibilul sa se intample. Eu, ca pacient, am avut senzatia ca am ajuns intr-o clinica privata din tarile occidentale, de la echipamentele de ultima ora pana la modul in care esti tratat, si iti repeti mereu, cu uimire, ca iata, e posibil si la noi.

Dr. Andrei Filip 16

➡ Un pic de istorie pana in prezent

Clinica a inceput sa se contureze in anul 1991, cu ajutorul Conf. Dr. Mircea Filip si a sotiei dumnealui, Prof. Amarelia Filip. La inceputuri, intr-o tara devastata de ani lungi de comunism si neajunsuri, putini au fost cei care le-au dat sanse de reusita si au crezut ca este posibil. Dar ei au avut viziunea unei clinici moderne, cu tehnici si echipamente medicale de ultima ora, in folosul cat mai multor oameni. Cu pasiunea si fascinatia pentru oftalmologie a Conf. Dr. Mircea Filip si vointa de nestramutat a Prof. Amarelia Filip, carora li s-a alaturat mai tarziu si fiul dumnealor, Dr. Andrei Filp, incet, incet, primul cabinet privat de oftalmologie din Romania s-a transformat intr-una dintre cele mai bune si moderne clinici. Si au reusit!

Astazi, intreaga echipa numara 53 de oameni, toti dedicati profesiei lor si manati de dorinta de a ajuta pacientii care le trec pragul. Iar in sediul clinicii din Str. Toamnei si in centrul de chirurgie din Str. Bihor nr. 39, infiintat in 2012 unde se desfasoara operatiile, tehnologia moderna completeaza mainile si mintile sclipitoare ale medicilor si chirurgilor oftalmologi experimentati.

Conf. Dr. Mircea Filip a consultat si tratat zeci de mii de pacienti de-a lungul timpului si este unul dintre cei mai buni si cunscuti medici oftalmologi din Romania. S-a format in medicina militara si a devenit chirurg oftalmolog, specializare care l-a fascinat de-a lungul celor 37 de ani de practica.

De asemenea, il fascineaza delicatetea ochiului, il provoaca exigentele sigurantei actului medical si cele mai mari satisfactii le are atunci cand, dupa tratament, un pacient care doar l-a auzit reuseste sa il si vada. De-a lungul timpului, a format peste 150 de rezidenti, iar cei mai buni dintre ei ii sunt acum colegi in cadrul clinicii. Ca Presedinte al Societatii Romane de Oftalmologie, Conf. Dr. Mircea Filip militeaza permanent pentru imbunatatirea permanenta a legaturii dintre oftalmologii din toata tara, fapt util pentru progresul tuturor.

In 1998, Clinica Ama Optimex a inceput activitatea chirurgicala prin utilizarea facoemulsificatorului ultramodern Alcon – Legacy, pentru chirurgia cataractei. In 2008, a fost printre primele clinici din Romania care a adus aparatura pentru depistarea precoce a glaucomului, GDX, o afectiune care nedescoperita la timp si netratata duce la orbire. In acelasi an, la clinica Ama Optimex s-a implantat primul cristalin artificial multifocal ATLisa Zeiss, care ajuta pacientii sa vada fara ochelari, la orice varsta. De-a lungul timpului, si-au facut aparitia la Ama Optimex inovatii, echipamente si materiale chirurgicale care la momentul respectiv se gaseau exclusiv la aceasta clinica, precum cristalinele artificiale USIOL, instrumentele chirurgicale Stephens Instruments, dar si multe alte materiale chirurgicale.

In 2011, la implinirea a 20 de ani, Clinica Ama Optimex a introdus programul social prin care 20 de pacienti sunt tratati si operati gratuit, in fiecare an, in cadrul clinicii. Pentru un medic oftalmolog, nimic nu se compara cu redarea vederii unui pacient.

In 2012, a fost inaugurat centrul chirurgical de oftalmologie Ama Optimex din Str. Bihor nr. 39, dotat cu tehnologie de ultima ora. In noiembrie 2012, compania Bausch & Lomb a lansat prin intermediul clinicii Ama Optimex cristalinul artificial enVista toric. Acest cristalin hidrofob, de ultima generatie este destinat pacientilor cu astigmatism. In 2014, a urmat introducerea celui mai precis si sigur laser din lume, VisuMax de la Zeiss, cu platforma ReLEx Smile. Ama Optimex a devenit singura clinica din Romania si una dintre cele 3 clinici din Europa Centrala si de Est dotata cu aceasta aparatura.

➡ Cum arata echipamentele din viitor in prezentul clinicii AMA Optimex

Echipamentele din clinica AMPA OPTIMEX provin de la producatori consacrati in domeniu: Carl Zeiss Meditech (Germania), Bausch & Lomb (SUA), Blanco (Germania), Brumaba (Germania), Spacelabs (S.U.A), Getinge (Suedia), Tomey (Japonia), Melag (Germania), Nidek (Japonia), Alcon (S.U.A).

Cel mai precis si sigur femtolaser al momentului, VisuMax dotat cu platforma SMILE produs de compania germana Carl Zeiss Meditech

Laserul Excimer MEL 80 – Carl Zeiss Meditech

Microscopul operator marca ZEISS , este unul dintre cele mai reusite modele produse de acesta companie, vreodata

Facoemulsificator Stellaris – Bausch & Lomb

mese chirurgicale BRUMABA

Sistem de monitorizare a pacientului Spacelabs

Statii de sterilizare Melag (Germania) si Getinge (Suedia), marcile fiind o referinta in domeniu

Generator electric HIMOINSA Subaru

➡ In loc de concluzii

De ce recomand serviciile acestei clinici ? Am atat de multe motive dar o sa incerc sa ma rezum la 3, cifra magica.

1. Curatenie ireprosabila

2. Echipamente calibrate la cele mai inalte standarde

3. Personal calificat si prietenos

Si daca motivele mele nu sunt de ajuns va las drept marturie testimonialele unor pacienti, unii dintre ei reusind sa vada si sa scrie dupa mult timp in care lumina ochilor le-a fost rapita de diferite boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.