Fără categorie

Alin Văduva, de la X FACTOR la un intermezzo în blugi

Spread the love

– Bună ziua, îţi mulţumesc pentru bunăvoinţa de a-mi oferi acest interviu. Pentru început, te rog să-mi vorbeşti despre tine. Cine este Alin Văduva? Dacă ar fi să alegi un cântec, un cuvânt sau o carte care să te caracterizeze, ce ai alege?

Alin Văduva este o dualitate, omul modest sau artistul care „umple” scena. Fie că îl cunoşti din finala X Factor România, de pe scenele ţării, de pe youtube sau…nu îl cunoşti, crezul lui Alin este unul singur, acela de a livra vibraţiile muzicii în cea mai pură formă. Există multe cântece frumoase care exprimă diverse stări emoţionale în care mă regăsesc, însă nu aş putea alege unul. În prezent citesc o carte în care se găsesc adevăratele valori ale vieţii, în ea sunt caracterizate şi personalităţile oamenilor. Biblia este numele cărţii.

– Ce înseamnă muzica pentru tine? Transmiterea unui mesaj, a unei stări, emoţii…

– La X Factor ai avut ocazia de a avea drept Mentor pe Adrian Sînă. Cum a fost să îl ai pe Adrian ca Mentor? 

A fost o plăcere să-l am ca mentor pe Adrian, m-a ajutat foarte mult susţinându-mă în alegerea pieselor, cu care rezonam.

– Care a fost cel mai important lucru pe care l-ai învăţat la X Factor?

Lucrând alături de o armată de profesionişti am învăţat foarte multe lucruri. Ajungând în finala X Factor, am avut un parcurs destul de lung, iar cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost acela de a-mi doza energia.

– Care sunt avantajele şi obstacolele pe care le-ai întâlnit în cariera ta de Artist?

Avantajul a fost acela de a performa alături de adevăraţi profesionişti precum, Ionel Tudor şi Big Bandul Radio, Viorel Gavrilă şi orchestra lui, Titus Andrei, Dida Drăgan, Horia Moculescu, iar în zona de creaţie, compoziţie Connect-R, Mike Diamondz, Răzvan Matache, MisterZ şi mulţi alţii. Obstacolele sunt la tot pasul, însă sunt făcute să te călească.

– Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta personală și profesională?

Părinţii şi profesorii din şcoala generală, liceu şi facultate au contribuit la dezvoltarea mea personală, iar pe plan muzical domnii profesori de canto Iliuţă Dumutru şi Popescu Aurel care mi-au dat primele repere despre arta muzicii, iar în prezent doamna profesoară – foniatru Gabriela Dutescu care are grijă de sănătatea vocii mele.

– Ce alte pasiuni te caracterizează? Natura, pictura, arta culinară.

– Care este modelul tău în viaţă? Totodată, ce apreciezi şi ce deteşti cel mai mult la oamenii din jurul tău?

Iisus Hristos este modelul din viaţa mea. Scopul meu este acela de a-mi respecta aproapele, cu bune şi rele, pentru că niciunul dintre
noi nu este perfect.

– Care sunt planurile tale de viitor? Ce vei face în următoarea perioadă?

Nu de mult timp am început să compun, iar în următoarea perioadă voi lucra la piesele care vor fi lansate curând.

Realizat de Adrian-Vladimir Costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.