Fără categorie

Alice Proti – sau Alice din minunatul taram ASLS

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 2 Average: 1.5]

Cine este Alice Proti!? Este o tanara de numai 21 de ani cu aspiratii inalte si multa pasiune pentru tot ce e frumos in viata. Recent, Alice Proti s-a hotarat sa preia stafeta de la colega ei Aliana Rateanu si s-a hotarat sa candideze pentru functia de presedinte a Asociatiei Studentilor la Limbi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti. Dar sa o cunoastem mai bine impreuna si sa pasim in lumea de povesti a lui Alice….

Poate mă confundați cu Alice în Țara Minunilor, însă nu, sunt Alice Proți, născută în orașul teilor și al Dunării, Galați. Am aparut pe lume în dimineata zilei de Sfântul Andrei, 30 Noimebrie, 1989, și ca un paradox nu mă numesc și Andreea; trăsăturile zodiei Săgetător mă caracterizează ca fiind: ingenioasă, blândă, sociabilă, perseverentă și multe altele specifice personalității mele. La capitolul pasiuni aș putea să vă enumar foarte multe, însă mă opresc la cele care mă reprezintă: teatrul și baletul!”, ne-a povestit Alice, toata numai un zambet…Si povestea continua…

Bogdan Daradan: De ce și când a început povestea ASLS?

Alice: Bine spus “poveste”…Totul a început cu pasiunea mea încă din liceu pentru limbile străine, în special pentru germană.  Astfel s-a deschis un nou capitol, admiterea la Facultatea de Limbi Străine, Secția: Limbi Moderne Aplicate, Specializarea: Engleza-Germană și totodata a început și aventura numită ASLS. Prin intermediul ASLS-ului am avut ocazia să-mi dezvolt abilitățile în cel mai potrivit loc, în cel mai activ, organizat și inspirat mod.

Bogdan Daradan: Ce calitati trebuie sa aiba un bun presedinte ASLS?

Alice: În spatele nopților nedormite, a stresului, și a muncii eroice pe care o depune, un presedinte ASLS, ar trebui sa apeleze si la însușiri precum:
•tenacitate
• transparență
•spirit de lider
•fermitate în apărarea principiilor
•diplomație
•onestitate
•imaginație
•înțelepciune
și toate cele enumerate cu zâmbetul pe buze


Bogdan Daradan: Daca ți s-ar propune poziția de președinte ASLS care ar fi reacția ta imediată?

Alice: Am decis deja să răspund provocării de a participa la funcția de președinte ASLS, iar cele menționate anterior vor fi ghidul meu în ceea ce urmează.

Bogdan Daradan: Ce planuri ai în următoarele luni?

Alice: “De ce Azi, mâine va fi ieri ?” Este impropriu spus “trăiește clipa”, însă este o sintagma ce poate fi alăturată acestei întrebări, eu fiind genul de persoana căreia îi place să meargă pe idea “azi”, “acum”, “aici”, asta însemnând că nu îmi planific mai nimic pentru o perioadă de timp îndelungată. Sunt decisă, însă asta nu înseamnă că pot ștampila ceva ce în viitor va fi sau nu va fi.

Bogdan Daradan: Unde vei petrece Revelionul?

Alice: Cu toate că atingem ramura “viitor”, aici lucrurile stau puțin mai clar, deoarece, dintotdeauna sărbătorile le petrec în familie, considerând asta un simbol al lor. Deja îmi vine în gând mirosul de brad, cozonac și gustul de măr copt. Pe voi ce vă face să zâmbiți în prag de sărbători?

Bogdan Daradan: Un mesaj pentru presainblugi

Alice: În speranța că ați ajuns la sfârșitul acestui articol cu zâmbetul pe chip, sfatul meu este: “Be who you wanna be, not just others wanna see!”

Bogdan Daradan

0 gânduri despre „Alice Proti – sau Alice din minunatul taram ASLS”

  1. 🙂 Ft draguutz interviul si Alice o fata pe masura! Observ ca apreciezi ASLS ca organizatie studenteasca si mai ales efortul extraordinar pe care il fac membrii ei pentru a realiza cat mai multe evenimente de succes. 🙂 Pana acum au fost interviuri cu Aliana Rateanu, Alexandra Mihai, Adina Dedu, Alice Proti… sa intelegem ca urmeaza si Cristina Stanciu? 🙂

  2. Ar fi dragut! Si sa stii ca lista asls-istilor tari continua! Multi au povesti frumoase pentru cititorii presainblugi.com 🙂 Si cel mai mult ma bucur sa vad cum fetele care au muncit cu drag in ASLS isi doresc sa contribuie la dezvoltarea asociatiei prin participarea la alegerile pentru presedintia ASLS. Asa cum spuneam, o etapa aproape incheiata pentru mine si un inceput frumos pentru fiecare dintre candidatele noastre. Succes si Smile 🙂

  3. Pai ma gandeam ca stofa de jurnalist iti va spune ca trebuie sa fii impartial… si sa dai dreptul la replica tuturor celor 3 candidate de exceptie de anul acesta! 🙂 Ma bucur ca nu mai am dreptul sa votez, ca nu stiu pe cine as fi ales! 😀

  4. Bogdan, te credeam jurnalist serios! 🙂 Pe ce iti bazezi afirmatia de mai sus? 🙂 Eu…sincer acum, le sustin pe toate, cred in toate, si mi-as dori sa iasa toate… cum asta nu se poate…cine stie, poate formeaza toate boardul ASLS! 🙂

  5. si eu glumeam mai alexa! dar, lasand de o parte aceasta etichetare mascata si diplomata stii si tu ca si mine ce si cum…dupa cum vezi am fost destul de diplomat si nu dau nici un nume…dupa cum vezi nici identitatea ta nu am divulgat-o,dar dupa cum ma stii eu nu sunt genul de om cu manusi de catifea…eu spun ce gandesc si, asa cum spuneai si tu, nu am cum sa iasa toate ai si tu favorita ta…daca insisti o sa o numesc dar nu aici ca nu e ok in alt cadru si alt context! si eu le urez succes la toate, de asta incerc sa le promovez impartial pe toate, dar, dincolo de acest joc „diplomatic” si tu ai simpatiile tale sau opiniile tale!
    PS: AI VAZUT CA AM INTUIT BINE!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *