Fără categorie

Alexandrion 7 Stele – Gustul desavarsit al Excelentei atemporale intr-un pahar pentru sufletul tau

Spread the love

Va povesteam recent de initiativa Distileriilor Alexandrion de a premia Excelenta de doua ori in acest an. Prima oara va fi un eveniment de gala la Palatul Mogosoaia pentru cei care, cu experienta lor si expertiza lor exprimata de-a lungul timpului in domenii precum arta, muzica, teatru sau oricare alte forme de cultura au reusit sa-si incununeze prezentul si viitorul cu lauri, dar, in premiera, Alexandrion a decis sa premieze in acest an si tinerii care au inceput sa lase in urma crampeie din valoarea lor deja inestimabila.

11209536_10206378700439329_1320148817340356555_n

Curios din fire am vizitat sediul Alexandrion din Bucuresti si pare un templu. Pereti acoperiti de branduri, pereti acoperiti de premii si distinctii, semn ca Alexandrion e mai mult decat un coniac, brandy, vinars, caisată sau oricare altă băutură din portofoliu, e o experienta, fiecare cu  o poveste, cu o legenda…

Eu am degustat recent Alexandrion 7 Stele. Un brandy/coniac obținut dintr-un distilat de vin de calitate, ținut în butoaie de stejar suficient timp pentru a se transforma din lichid într-o licoare. În procesul de fabricație între 3-5% din licoare, pe an, revine îngerilor iar ceea ce rămâne  rămâne pentru desfătarea sufletului omenesc.

Alexandrion-300x193Cum incepe povestea povestilor de la radacina Paralelei 45

Distileriile Alexandrion au fost fondate de domnul Nawaf Salameh în 1994, produsele companiei, fiind prezente atât în România, cât și peste granițe.

Îmi aduc aminte, parcă era ieri, când l-am întâlnit prima oară pe Nawaf și mi-a spus atât:

Pentru Excelența! Acesta a fost motto-ul care ne-a ghidat în toti acesti ani. Iar excelența se obține prin eforturi însemnate, sacrificii și perseverență! Lucrurile perfecte nu se nasc de pe o zi pe alta, iar rafinamentul este o virtute pe cât de greu de atins, pe tot atât de demnă de cei care prețuiesc valorile care contează de-a lungul timpului… Dupa 20 de ani, Distileriile Alexandrion reprezintă nu doar o companie românească puternică, ci un model de business matur, un reper al competenței și seriozității în producția băuturilor alcoolice de calitate”, acestea au fost cuvintele lui Nawaf Salameh, Fondator și Președinte al Distileriilor Alexandrion.

Totul a început în satul Pleașa din comuna Bucov, județ Prahova, iar astăzi pasiunea și răbdarea investită își culeg roadele în fiecare clipă.

“Nu poți produce în detrimentul calității! Toate au un rost, iar rostul Distileriilor Alexandrion este acela de a se situa în prima linie a luptei pentru înlăturarea falsurilor, falsificărilor și activităților de contrabandă cu produse alcoolice. Rațiunea pentru care lupta noastră pare a avea din ce în ce mai mulți aliați derivă din interesul general de a avea o piață corectă, echilibrată, o concurență loială în raporturile dintre jucători și, mai cu seamă, o deschidere totală față de protecția clienților și confortul acestora. Noile noastre branduri vor susține aceste năzuințe”, spune Nawaf Salameh.

Pentru cei ce nu știu, pentru rețetele pe bază de fructe precum caisata, smeurata, afinata, cireșata și alte produse din gama din prezent și poate din viitor se folosesc între 30 și 40 de kg de fructe la un litru de alcool pur. Toată această consecvență și tenacitate se vede în procesul de producție a respectivei materii prime până la partea de producție, procesare, și etapele sunt atât de complexe și diverse încât ai impresia că preparatul din fața ta nu e o băutură ci un elixir sau o poțiune.

Cele mai cunoscute branduri din portofiliu sunt: Alexandrion 5 și 7 stele, brandurile de votcă Alexander și Kreskova alături de cele din clasa premium Brîncoveanu VS, XO, VSOP, Saber Caisată, Afinată și Vișinată, care deja sunt cunoscute pe trei continente.

Si totul pentru un singur gand – Excelenta! Respect pentru un om care e mai puternic decat brandul pe care-l consolideaza in fiecare zi pentru ca in fiecare produs se afla o parte din sufletul sau, din timpul sau, si forta se formeaza in timp…Totul are nevoie de timp, dar azi chiar si vesnicia poate fi servita intr-un pahar trecut de la lichid la excelenta – iar licoare o poti numi cum vrei – Alexandrion, Brancoveanu, Saber!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.