Fără categorie

Alexandra Necula: La radio, eu am ajuns la radio…

Spread the love

Parafrazand celebra piesa „La radio” semnata de Tudor Chirila si defuncta trupa Vama Veche, m-am gandit sa incep un interviu facut de catre o fosta colega „vanturiana” pe numele ei Carmen…Daca vreti sa stiti mai multe o prindeti pe unde FM la City FM

Alexandra Necula este unul dintre cei mai tineri prezentatori radio, dar şi unul dintre cei ambiţioşi oameni de radio. Alexa, asa cum o alintă colegii de radio, a avut la dispoziţie doar o săptămână să înveţe cam totul despre ştiri, citirea la microfon… dicţie, respiraţie, finaluri coborâtoare şi altele.

Carmen: Ce te atrage la radio?

Alexa: misterul şi libertatea. Când spun mister mă refer la faptul că ascultătorul aude vocea dar nu vede şi chipul, şi îşi poate imagina cum arată din punct de vedere fizic persoana care se află la microfon, însă nu va şti niciodată care este realitatea. Îmi place la radio şi puterea cuvântului, prin simple vorbe folosite într-o anume manieră încât reuşesc să transmită stări, să te bine dispună, sau din contră. Şi totul doar prin voce şi cuvinte…

Carmen: De ce ştiri?

Alexa: Pentru că asta a fost visul meu de la cinci ani. Pentru că îmi place să mă implic în cotidian, şi să pot avea puterea de a informa ascultătorii cu ceea ce îi interesează.

Carmen: Ce tip de ştiri îţi plac?

Alexa: Mmm, este o întrebare foarte bună. Preferatele mele vor rămâne ştirile legate de evenimente, concerte, cultură, muzică.

Carmen: Ce înseamnă pentru tine “verde”?

Alexa: În niciun caz eco. Începutul vieţii. Viaţa în primele etape ale sale. Inocenţă. Naivitate.

Carmen: Dar “dans”?

Alexa: Dans? Dansul reprezintă o parte din mine. O pasiune care se completează cu muzica, un sprijin psihic şi moral, un bun prieten, un mod de a-mi exterioriza furia, dragostea.

Citeste aici interviul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.