Fără categorie

Alex Buruleanu sau povestea de succes a unui pusti de 21 de ani de la Universitatea Româno-Americană

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Alex BURULEANU sau Buru, cum ii spun prietenii, este  student in anul III la Facultatea de Informatica Manageriala din cadrul Universitatii Romano Americane din Bucuresti, Business Consultant la Tandem Consultanta si Management si consultant la compania Rentrop&Straton – Informatii Specializate.  Ceea ce este remarcabil este varsta, petru ca toate  realizarile sale graviteaza in jurul varstei de 21 de ani. In plus, Alex este implicat din anul I in proiectele si actiunile Clubului Studentilor din Universitatea Romano Americana, iar anul trecut a fost Vice Presedintele organizaţiei. Alex este pasionat de business si public speaking si adora inotul.  Pentru detalii accesati cu incredere site-ul www.facebook.com/alexburuleanu

 Reporter: Ce inseamna pentru tine jobul de Business Consultant în cadrul companiei Tandem Call Center?

 Alex: Un Business Consultant se ocupa de clientii mari (de corporatii). Pastreaza legatura cu reprezentantii companiilor (directori departamente, manageri, presedinte), le identifica nevoile, organizeaza intalniri, conferinte, training-uri si planifica campaniile de telesales ale agentilor de vanzari. Un Business Consultant reprezinta compania la evenimente de business si conferinte. Participa la dezvoltarea companiei prin venitul adus din contracte, prin idei de dezvoltare si prin proiectele pe care le initiaza.

Reporter: Care e secretul pentru a rezista intr-o astfel de poziţie?

Alex: Nu cred ca exista secrete. Trebuie doar sa iti doresti si sa iti placa ceea ce faci. Mie imi place sa fiu in centrul atentiei, imi place sa fiu apreciat si “barfit de bine”. Cand esti copil este simplu sa-i faci pe toti sa se uite la tine, trebuie doar sa plangi putin sau sa ai un ras puternic, dar cand esti adult rezultatele actiunilor vorbesc si te caracterizeaza “esti un brand ambulant”:)De asemenea, foarte importanta este si echipa cu care lucrezi, mediul in care iti desfasori activitatea. La Tandem l-am intalnit pe Alex Dinu (Director Operational, www.alexdinu.ro). Un tanar de 26 de ani. Am gasit multe puncte in comun, am gasit un background comun in formarea noastra (amandoi am invatat la Colegiul National “Matie Basarab” din Bucuresti, eu eram clasa a9-a el a-12-a), amandoi avem planuri asemanatoare si suntem pe aceeasi lungime de unda si avem acelasi scop (astfel am eliminate barierele de comunicare, barierele ierarhice etc).

 Reporter: Cum se poate impaca studentia cu o cariera in orice domeniu?

 Alex: Nu vad de ce nu ai putea sa inveti si sa lucrezi in acelasi timp. Trebuie doar sa ai un management al timpului bun. Trebuie sa realizezi ca sunt putin angajatori care cer experienta zero. Facultatea te invata teoria, practica ti-o faci singur, “mana” ti-o formezi doar prin lucru.  Sfatul pe care il dau fiecarui student: Nu iti irosi vacanta de vara in terase, cluburi sau pe skateboard. Angajeaza-te, comunica angajatorului ca vrei sa pleci cateva zile la mare (chiar si in timpul interviului de angajare, ca doar esti student) si spune-i ca iti doresti sa te dezvolti in aceasta companie, dar pe primul loc ramane facultatea.

Reporter: Cum ai incerca sa convingi studenţii sa vina sa lucreze într-un call center?

Alex: Munca intr-un call center te formeaza, te invata sa comunici, sa iti creezi un discurs clar, corect si puternic. Fiecare call center vine cu provocarile lui. Pe partea de inbound (asistenta clienti) este simplu, doar raspunzi la telefon si ajuti clientul. Aventura vine cand te angajezi la un call center outbound (cand tu contactezi clientii) si incerci sa le vinzi ceva. Daca iti plac provocarile si vrei sa “vina” oportunitatile de lansare profesionala la tine merita sa lucrezi in acest domeniu. Daca vrei bani, multi bani, daca iti plac provocarile, angajeaza-te intr-un call center (Tandem Call Center www.tandemcallcenter.ro).

 Reporter: Ce planuri ai pentru urmatoarea perioada din punct de vedere profesional?

 Alex: Iti pot spune ce vreau sa obtin in urmatorii cinci ani, caci mai departe inca nu m-am gandit in detaliu. Vreau ca Training – Rentrop&Straton (www.training.rs.ro) sa creasca si sa fie clasata in Top 3 Divizii de Training din Romania. Ce am vrut sa spun? In opinia mea trebuie sa-ti planifici viitorul in functie de activitate, sa-ti formezi imaginea si pozitia in companie prin actiunile si proiectele tale. Iti puteam spune ca in 5 ani vreau sa fiu director operational, senior – trainer, speaker si coach; eu le consider recompense pentru un plan de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *