Fără categorie

Alessandra Stoicescu recomanda blogul Presa in blugi pentru WebStock 2015. Afla de ce!

Spread the love

Va povesteam recent ca m-am inscris si eu cu un proiect de Responsabilitate Sociala la Webstpresainblugiock 2015. Am facut asta alaturi de Vladimir Adrian Costea, un student care face internsphip pe blogul presainblugi si care este implicat in mai multe proiecte internationale si nationale cu impact social pe platforma EUROscola alaturi de Colegiul Motru si de echipa Young Spirits for Humanity.

Practic, in ultimele luni, blogul presainblugi s-a implicat in a da glas si viata unor probleme mai putin cunoscute si cu atat mai putin mediatizate. Multumesc pe aceasta cale partenerilor directi si indirecti precum – Fundatia VODAFONE, Fundatia Mereu Aproape si tuturor celor care au raspuns pozitiv la apelul nostru.

Ce spun cei pe care i-am cooptat intr-un fel sau altul in aceasta initiativa ?

100_de_minute“Interviul realizat împreună cu platforma Presa în Blugi și membrii echipei Young Spirits for Humanity pe tema comunităților defavorizate a fost o experiență frumoasă, care ne-a oferit ocazia de a vorbi despre campaniile pe care le desfășurăm și, mai ales, despre un proiect foarte important pentru noi, Ajută un sat. Schimbă o țară.

Acesta este un proiect dedicat categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România prin dezvoltarea de programe în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale. Întrebările formulate de echipa Young Spirits for Humanity au atins aspecte esențiale privind activitatea Fundației Mereu Aproape și ne bucură faptul că ne-am adresat, prin intermediul acestui interviu, unui public tânăr – pentru că tinerii au energia de a clădi viitorul.”

Alessandra Stoicescu – Președinte Fundația Mereu Aproape

11745590_873769382660120_5447301609025718766_n➡ Si cantaretele citesc presa in blugi atunci cand nu inregistreaza in studio

Colaborarea cu platforma „Presa in Blugi” a fost una de bun-augur. Am primit un set de intrebari in vederea realizarii unui interviu, de la redactorul care se ocupa de platforma si ne-am inteles foarte bine. Mi-a placut seriozitatea, bunul-simt, corectitudinea si promptitudinea de care a dat dovada. E un proiect frumos conturat, realizat prin ambitie si determinare. Ii prevad un viitor promitator si le urez mult succes tuturor celor care fac parte din echipa „Presa in blugi”! – Dya

Europa Digitala a descoperit Presa in blugi

„​

Colaborarea platforma „Presa în blugi” fost pentru noi foarte buna in ceea ce priveste atingerea obiectivelor. Este o companie foarte prompta si serioasa, cu care intentionam sa continuam colaborarea. Echipa cu care am lucrat in mod direct, a gestionat colaborarea media intr-un mod deosebit de profesionist, și cu siguranță vom mai colabora în vederea diseminării informațiilor de larg interes înspre zonele defavorizate.Mulțumim de asemenea membrilor echipei Young Spirits for Humanity pentru implicarea totală în acest domeniu

​”​

Vă mulțumesc
Remus Lucuț
CIO Europa Digitală

Google Adwords Certified Professional

➡ Si Asociatia „SANSA TA” recomanda blogul Presainblugi si proiectele sociale desfasurate de acesta

recomandari

Gabriel Ciubotaru in interviu

I strongly recommend the platform „Presa in Blugi”. I had an interview on the problems of poverty in post-communist societies published there and I could appreciate the professionalism of its editors. It is a worthwhile platform that deserves consistent support. It is informative, balanced, and fully committed to aproaching urgent social issues.

Vladimir Tismăneanu professor of politics, University of Maryland (College Park)

0C484220-C649-4857-8830-F5CCE0969EF0_w640_r1_s

➡ Fundatia Special Olympics sustine platforma Presa in blugi

Fundația Special Olympics din România mulțumește pentru colaborare platformei online Presa în Blugi pentru realizarea interviului despre integrarea şi sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi. În cadrul proiectului Euroscola, ediţia a VIII-a, membrii echipei “Young Spirits for Humanity” de la Colegiul Tehnic Motru au realizat un interviu cu doamna Emilia Ispas, director program UNIFY al Fundaţiei Special Olympics din România.

În cadrul interviului a fost reliefat că principala lacună pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi este lipsă de informare a societăţii şi lipsa unei educaţii coerente, a tinerilor, în ceea ce priveşte drepturile omului – acesta se poate face în şcoli din clase mici prin programe educaţionale. Sistemul educaţional este în România unul segregat: avem învăţământul de masă şi învăţământul special. Mulţi copii din învăţământul special ar putea merge în învăţământul de masă  dar din cauza lipsei de informare şi a lacunelor din sistem foarte puţini părinţi au curajul să îşi integreze copilul cu dizabilităţi intelectuale în şcolile de masă.

Mulțumim pentru inițiativă , Presa în Blugi! Vă așteptăm alături de noi și pentru alte subiecte!

➡ Pentru ca totul a pornit cu EL – Vladimir Adrian Costea

“Împreună suntem mai Puternici” – Autor:  Adrian-Vladimir Costea

17910_949367438430181_2387350819729294757_nFiecare OM are Dreptul la Demnitate, Libertate şi Informare corectă! Realitatea din jurul nostru trebuie descrisă aşa cum o simţim fiecare dintre noi, fără a fi pătată de interesele politice sau economice ale diverselor persoane cu care interacţionam. Totodată, fiecare OM are Dreptul la Fericire şi Progres. Indiferent de activitatea pe care o desfăşori, de aspiraţiile şi aptitudinile de care dispui la un moment dat, dacă Drepturile de mai sus îţi sunt încălcate, indiferent de averea de care dispui, te-ai devalorizat ca OM, devenind o simplă marionetă.

Acesta a fost crezul pe care l-am urmărit din primul moment în care am început să scriu articole şi să realizez interviuri. Fiecare colaborare a durat atâta timp cât Drepturile menţionate mai sus mi-au fost respectate. Din păcate, de numărate ori, diverse publicaţii mi-au cenzurat articole sau m-au informat că acestea nu pot fi publicate deoarece publicaţia respectivă depindea de sprijinul unui anumit partid politic. Momente care m-au determinat să plec, devenind mai exigent cu viitoarele colaborări.

Într-un moment greu, când fiecare publicaţie devenea din ce în ce mai autoritară, m-am întâlnit cu Bogdan şi am început, la început temător, să merg pe un nou drum. Un drum în care investisem aspiraţii mari: îmi doream să fiu respectat, să fiu atenţionat atunci când greşesc, dar fără a fi cenzurat. Îmi doream ca articolele să merite să fie citite!

După 7 luni de colaborare, doresc să-i mulţumesc lui Bogdan pentru faptul că m-a respectat şi m-a ajutat să cresc, să menţin în viaţă pasiunea de a scrie, de a redescoperi dorinţa de a realiza interviuri cu Oameni deosebiţi, a căror poveste de viaţă te inspiră şi te ajută să mergi mai departe, depăşind obstacolele care apar în viaţa ta.

Astfel, cu ajutorul blogului Presa în Blugi, am reuşit să realizez interviuri cu liderii decizionali, după cum urmează: reprezentanţi ai instituţiilor statului şi ai Uniunii Europene [Dr. Raed ARAFAT (Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă), Doamna Norica Nicolai (Deputat în Parlamentul European), Doamna Cristiana Barbu (Preşedinte ANOFM), Daniel Vasile (Secretar de Stat la Agenţia Naţională pentru Romi), E. S. Dl. Călin Fabian (Ambasadorul României în Republica Coreea), E. S. Dl. Stelian Stoian (Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României la NATO), E. S. Dl. Constantin Nistor (Ambasadorul României în Malaysia), Adriana Stănescu (Ministru-consilier, Însărcinat cu Afaceri A. I. al României în R.F. Germania), E. S. Dna. Maria Ligor (Ambasadorul României în Canada), E. S. Dl. Doru Costea (Ambasadorul României în R.P. Chineză)].

De asemenea, în cadrul proiectului Euroscola, ediţia a VIII-a, în colaborare cu membrii echipei Young Spirits for Humanity, am realizat interviuri cu reprezentanţi ai ONG-urilor [Eduard Petrescu (Coordonator pentru politici şi strategii UNICEF România), Ioana Popescu (Preşedintele Asociaţiei “Speranţa” Constanţa), Emilia Ispas (director program UNIFY al Fundaţiei Special Olympics din România), Sally Wood-Lamont (Preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic), Ioana Alina Truță (“Educaţie universitară pentru persoanele cu dizabilităţi”), Alessandra Stoicescu (Președinte Fundația Mereu Aproape), Sorin Georgian Ionescu (Preşedinte al Asociaţiei Distonia), Lidia Vulea (Asociaţia Something New), Mariana Morari (Manager Comunicare și Relații Publice în cadrul Asociaţiei „MOTIVAȚIE” din Republica Moldova), Marian Mandache (Director Executiv Romani CRISS), Gabriel Ciubotaru (Preşedinte al Asociaţiei Şansa ta), Olimpicii României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Mihai Neşu (Preşedinte Fundaţia Mihai Neşu), Gelu Duminică (Director Executiv Agenţia Împreună), Remus Lucut (Asociaţia Europa Digitală)].

Fiecare interviu se bazează pe o poveste de viaţă, din care cititorii blogului să-şi construiască un cadru valoric pe baza căruia să identifice adevăratele valori din jurul lor. Din aceste motive, recomand cu deosebită plăcere blogul Presa în Blugi pentru categoria Proiecte Speciale, Webstock 2015, având încredere că CSR pot face şi bloggerii!!!

0 gânduri despre „Alessandra Stoicescu recomanda blogul Presa in blugi pentru WebStock 2015. Afla de ce!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *