patut-din-lemn-cu-sertar
Tineri

Alegerea patutului potrivit pentru bebelus si solutii variate pe nichiduta.ro

Spread the love

Orice parinte ar trebui sa fie la curent cu tot ce e legat de sanatatea copilului sau pentru a-i putea oferi acestuia o crestere corespunzatoare. Inca din clipa venirii sale pe lume trebuie sa aiba pregatite diverse articole si accesorii, ce vor deveni de altfel indispensabile cel putin in primii 2 ani.

Patutul este de departe unul dintre acele lucruri de care parintii nu se vor putea lipsi. Conteaza deosebit de mult atat modelul, cat si caracteristicile pe care le prezinta acesta. Nichiduta.ro, magazin online specializat in articole pentru copii, iese in intampinarea tuturor celor care au de facut o astfel de alegere nu doar cu cele mai complexe optiuni, constand in patuturi de diverse tipuri, dar si cu un ghid util in acest sens.

Care este patutul cel mai potrivit pentru bebe?

Principalul motiv pentru care se impune achizitionarea unui patut corespunzator pentru bebelus este cel ce vizeaza sanatatea micutului, respectiv a micutei. De asemenea, de asta depinde si cat de linistitivor fi ulterior parintii. Cand bebele doarme confortabil si intr-un patut sigur, acestia nu vor mai fi atat de ingrijorati.

  • Tipul patului

Pe langa preferintele personale, trebuie avute in vedere si necesitatile.

Patutul din lemn a fost si ramane o optiune clasica, mereu binevenita. Este disponibil si pe nichiduta.ro in modele, marimi si alaturi de accesorii diverse, reprezentand o alegere perfecta pentru cei care nu obisnuiesc sa calatoreasca frecvent.

Patutul pliabil este o alta optiune preferata indeosebi de cei care deseori sunt plecati in deplasari, care obisnuiesc sa calatoreasca mult. Este asadar un model recomandat pentru aceasta categorie de parinti, fiind disponibile in mediul online in variante multiple – cu schelet metalic, husa din textile de calitate, dotate cu roti si geanta pentru calatorie. Realizand o simpla cautare in online dupa acest tip de patut, raspunsuri ale altor cumparatori precum “mereu am ales pentru bebe un patut pliabil”, “mi-e cel mai la indemana si l-as alege de fiecare data” ii vor incuraja pe parinti in a face o astfel de alegere practica si simpla totodata.

Patutul baldachin nu se diferentiaza prea mult de modelele deja prezentate. In fapt, aspectul care il scoate in evidenta este suportul pentru baldachin pe care il include. Este preferat atat pentru confort, dar mai ales din motive estetice. Asigura totodata copilului mai multa intimitate, precum si un somn profund.

  • Calitatea componentelor

Oricare ar fi modelul de patut ales, intotdeauna trebuie pus accent pe calitatea tuturor materialelor si elementelor ce il alcatuiesc. De acest aspect depinde sanatatea, dar si siguranta copilului. De asemenea, se impune achizitionarea unui patut realizat din piese rezistente, de durata. Cel mic trebuie sa aiba in acelasi timp parte si de confort sporit. Trebuie neaparat evitat orice este toxic sau daunator pentru micut.

  • Siguranta patutului

In componenta fiecarui patut intra diverse elemente menite sa ofere siguranta copilului. Acestea trebuie urmarite atent atunci cand se face selectia. Spre exemplu, in cazul unui model de lemn este necesar ca distanta dintre zabrele sa nu depaseasca 3 – 4 cm. Riscul ca bebelusul sa ramana intepenit intre acestea este destul de mare.

Oricine merge pe varianta patului pliabil nu trebuie sa faca alegerea fara a verifica sistemul de pliere. Neaparat acesta trebuie sa fie insotit de un sistem de siguranta pentru a evita plierea in mod accidental.

De altfel si lateralele trebuie sa aiba o inaltime corespunzatoare. Cu cat micutul creste, cu atat acestea trebuie sa poata fi urcate mai sus. Eventual un model de patut cu saltea reglabila pe inaltime ar putea rezolva aceasta problema.

In marea acestea sunt aspectele de urmarit in alegerea patutului. Desigur, achizitionarea saltelei si a accesoriilor reprezinta o alta etapa importanta. Si in cazul lor parintii trebuie sa se documenteze riguros. Tot ce contribuie la dezvoltarea corecta a copilului prezinta importanta majora.

Expertii nichiduta.ro sunt constienti de toate aceste aspecte, astfel ca au pregatit pentru toti parintii grijulii solutii constand in patuturi de diverse categorii, disponibile intr-un excelent raport pret – calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.