Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

Ai Aflat? Iepurasul ILBAH vine la tine cu discount de 45% la toate cursurile

Spread the love

Am o veste pentru voi. Iepurasul Ilbah vine la voi cu un discount de 45% la toate cursurile. Nu stiu ce cursuri va intereseaza pe voi dar eu as vrea sa testez Cursul de somelier. Cursul de Somelier este conceput pentru a-ti dezvolta abilitatile si cunostintele in evaluarea, selectarea si recomandarea vinurilor. Teoria este alternata cu multa practica si sesiuni de degustari astfel ca, la final, vei putea sa apreciezi nuantele delicate si caracteristicile sortimentelor de vin, sa il servesti corespunzator si sa il pui in valoare.

Folosind codul #Paste2024 beneficiezi de 45% Reducere la cursuri atat la plata integrala cat si in rate!

Acest Curs de Somelier este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar la final participantii pot sustine un examen in urma caruia obtin un certficat recunoscut la nivel international, in baza caruia pot profesa legal, atat in tara, cat si in strainatate.

➡ De ce sa urmezi un Curs de Somelier?

Cursul de Somelier reprezinta o incursiune fascinanta in lumea vinurilor, fiind un mod excelent de dezvoltare personala pentru cei care urmeaza cursul din pasiune, sau profesionala pentru cei care isi doresc sa inceapa o cariera in domeniu. Patrunde intr-o industrie vibranta si profita de sansa de a interactiona cu oameni cu care impartasesti aceeasi pasiune: vinul. Somelierul spune povestea, iar vinul creeaza prietenii!

Cursul poate fi urmat atat de pasionati, la nivel de hobby, dar si de cei din industria ospitalitatii care doresc sa isi atribuie cunostintele si abilitatile specifice meseriei de Somelier. Pentru a participa la Cursul de Somelier NU este necesara experienta anterioara!

➡ Care sunt atributiile unui Somelier?

Somelierul detine un rol important in industria ospitalitatii, in special in restaurantele de inalta clasa, principalele sale responsabilitati fiind:

  • Selectia Vinurilor: Responsabil pentru alegerea si achizitionarea de vinuri care sa completeze meniul unui restaurant, somelierul mentine relatia cu furnizorii, gestionand inclusiv inventarul.
  • Pastrarea vinurilor: Somelierii supravegheaza conditiile de pastrare a vinurilor, asigurandu-se ca sunt depozitate la temperaturi si umiditate adecvate pentru a mentine calitatea.
  • Servirea Vinurilor: Experti in servirea corecta a vinului si cunoscand temperatura ideala de servire, tipul de pahar potrivit si tehnica de decantare sau aerare a vinurilor, dupa caz.
  • Consultanta: Somelierii ofera recomandari personalizate clientilor, bazate pe preferintele acestora si pe mancarurile comandate. Ei trebuie sa aiba abilitati bune de comunicare si sa fie capabili sa descrie vinurile intr-un mod accesibil.
  • Degustarea si Evaluarea Vinurilor: Aspect esential in activitata unui somelier pentru a se asigura ca vinurile sunt de inalta calitate si ca se potrivesc profilului restaurantului / clientului.

➡ Ce inveti la cursul de Somelier?

Urmand Cursul de Somelier inveti despre istoria vinului, viticultura si vinificatie, diferitele soiuri de struguri si regiuni viticole. Dobandesti abilitati in evaluarea vinurilor prin simturi, intelegand aroma, gustul si textura. De asemenea, inveti tehnicile de servire corecta a vinului si modul in care vinurile se potrivesc cu diferite tipuri de mancare (pairing). In plus, obtii informatii despre gestionarea unei crame, dar si despre tendintele actuale in lumea vinurilor.

Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs BucatarCurs de Gatit HobbyWorkshopuri si Ateliere Culinare HobbyCurs Cofetarie (Cofetar)Curs Patiserie (Patiser)Curs BarmanCurs BaristaCurs Latte Art.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *